Face to Face

Ο Νασίφ Μόρις στο BN Sports: «Ο Άρης πεινάει για τίτλους και ο Παναθηναϊκός θέλει να σώσει τη χρονιά» (video)

Ο Νασίφ Μόρις στο BN Sports: «Ο Άρης πεινάει για τίτλους και ο Παναθηναϊκός θέλει να σώσει τη χρονιά» (video)

Τα βλέμματα όλων πλέον συγκεντρώνονται στο Πανθεσσαλικό και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό. Ο Νασίφ Μόρις είναι ένας παίκτης που αγάπησε τόσο την Ελλάδα, όσο και τους δύο φετινούς φιναλίστ. Δεν είναι και λίγα τα επτά χρόνια που πέρασε στη χώρας μας. Ο παλαίμαχος, πλέον, αμυντικός μίλησε στο BN Sports για τους λόγους που οι δύο ομάδες θέλουν «μανιωδώς» την κούπα, ενώ μοιράστηκε αναμνήσεις του παρελθόντος, που ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσει.  

Συνέντευξη στον Άγγελο Κρεμαστό

Άρης και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για το δικό τους σπουδαιότερο παιχνίδι της χρονιάς. Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος είναι πλέον εδώ.

Οι «κίτρινοι» έχουν κυκλώσει την 25η Μαΐου εδώ και αρκετούς μήνες και πρόκειται να δώσουν μέχρι και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» ξεκίνησαν τη χρονιά με μεγάλες βλέψεις, όμως μετά την 4η θέση στο πρωτάθλημα, αν χαθεί και το Κύπελλο, τότε το «τριφύλλι» θα μείνει εκτός Ευρώπης σε μία σεζόν που στόχος ήταν η… κορυφή.

Ο Νασίφ Μόρις έχει ζήσει μεγάλες στιγμές και με τις δύο ομάδες. Με τον Άρη έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου το 2003, με τον ΠΑΟΚ όμως να μην του επιτρέπει να… χαρεί (17/05, 0-1). Ενώ με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του «πράσινη» σεζόν, σήκωσε το πρώτο νταμπλ της ομάδας, μετά από εννέα χρόνια.
Ο αμυντικός από τη Νότιο Αφρική, μίλησε στο BN Sports, για το πόσο σημαντικός είναι αυτός ο τελικός για τις δύο ομάδες, θυμήθηκε αξέχαστες στιγμές του παρελθόντος, ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να διαλέξει αγαπημένη ομάδα, λέγοντας χαρακτηρίστηκα «Ας κερδίσει ο καλύτερος».

Χωρίς_τίτλο_11.png

 

Γέννημα θρέμμα της Νοτίου Αφρικής, ο Μόρις αποχωρίστηκε την πατρίδα του για χάρη της Ελλάδας και του Άρη το 2001. Αυτή την απόφαση δεδομένα δεν την μετάνιωσε, καθώς όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε, στη χώρας μας εξελίχθηκε ως ποδοσφαιριστής και αυτό το χρωστάει στις δύο ομάδες που αγωνίστηκε.

«Η μεταγραφή μου στον Άρη ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα, γιατί το επίπεδο ήταν υψηλότερο στην Ελλάδα από τη Νότιο Αφρική. Αυτό με βοήθησε να γίνω καλύτερος παίκτης και να εξελιχθώ ακόμη περισσότερο».

 

Οι οπαδοί του Άρη φημίζονται για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο γήπεδο τους και για έναν ποδοσφαιριστή που δεν έχει συνηθίσει σε αυτού του επιπέδου τα… ντεσιμπέλ, μπορεί να τον ξαφνιάσει.

«Η ατμόσφαιρα στο Κλεάνθης Βικελίδης ήταν πραγματικά καταπληκτική. Δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτά που είχα συνηθίσει στη Νότιο Αφρική. Ήταν συναρπαστικό για μένα στην αρχή. Οι οπαδοί του Άρη είναι εντυπωσιακοί».
 
vikelidis_stin_dekada_ton_gipedon_me_ta_perissotera_mats_1.jpeg

Μετά από δύο γεμάτες και επιτυχημένες για τον ίδιο σεζόν στον Άρη, ο Μόρις αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και «αντάλλαξε» την Θεσσαλονίκη για την…  Αθήνα. Όπως και ανέφερε, μία δύσκολη απόφαση, όμως κανείς δεν μπορεί να πει εύκολα όχι στο Champions League.

«Η μετακίνηση μου από τον Άρη στον Παναθηναϊκό, ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση για εμένα. Μόλις είχαμε προκριθεί για να παίξουμε στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν, κάτι που ήταν πάρα πολύ σημαντικό τόσο για μας τους παίκτες, όσο και για τους οπαδούς. Όμως ευτυχώς για μένα κατέληξα να παίζω Champions League όταν μετακόμισα στον Παναθηναϊκό».

Η πρώτη χρονιά του Νασίφ Μόρις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ήταν το λιγότερο «μαγική». Με τον Γιτζάκ Σουμ στην τεχνική ηγεσία, οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στις εγχώριες διοργανώσεις και ο Νοτιοαφρικάνος αμυντικός έγινε με το… καλημέρα, «νταμπλούχος» Ελλάδος.

«Το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό ήταν μία προσωπική δικαίωση για εμένα. Ήταν καταπληκτικό γιατί κατέληξα να είμαι μέλος αυτής της ομάδας που κέρδισε τον τίτλο μετά από τόσα χρόνια. Η ατμόσφαιρα εκείνες της ημέρες ήταν τρομερή και τα συναισθήματα μου πραγματικά δεν περιγράφονται».

239969-1024x727.jpg

Τα 54 χρόνια στα οποία ο Άρης βρίσκεται μακριά από τα τρόπαια, είναι πάρα πολλά. Τώρα ο «Θεός του Πολέμου» έχει την ευκαιρία να δώσει ένα τέλος σε αυτή την «κατάρα», με τον Παναθηναϊκό να είναι το μοναδικό του «εμπόδιο».

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικός αυτός ο τελικός για τον Άρη που πεινάει για τίτλους. Ο Άρης είναι μια σπουδαία ομάδα και αξίζει να παίρνει τρόπαια και να προσπαθήσει να χτίσει πάνω σε αυτά για το μέλλον, ώστε να δημιουργεί ακόμη πιο δυνατές ομάδες και να γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικός. Θα ήθελα πολύ είχα κερδίσει ένα τρόπαιο με τον Άρη. Δυστυχώς όμως στον τελικό Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ είχαμε χάσει, κάτι που ακόμη μέχρι και σήμερα δεν έχω ξεχάσει. Θα ήταν μία πολύ μεγάλη στιγμή για την ομάδα, αλλά και για εμένα».

 

Η χρονιά του Παναθηναϊκού ξεκίνησε με μεγάλες βλέψεις, με τον ξεκάθαρο στόχο να είναι ένας, το πρωτάθλημα. Όμως μετά από πολλές αναταραχές οι «πράσινοι» τερμάτισαν στην 4η θέση της Stoiximan Super League και πλέον το Κύπελλο μοιάζει σαν μία «σανίδα σωτηρίας».

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κατακτήσει το Κύπελλο, ώστε να μην θεωρηθεί αποτυχημένη η φετινή σεζόν. Παρακολουθούσα την κούρσα του τίτλου φέτος και ήταν πολύ ενδιαφέρον. Όμως ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που πρέπει να αγωνίζεται για το πρωτάθλημα κάθε σεζόν. Σίγουρα όμως το Κύπελλο είναι ένας τίτλος και δεν πρέπει να θεωρηθεί μικρό πράγμα».

 

Ο Άρης έχει μία ανικανοποίητη «πείνα» για τον τίτλο, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει την ανάγκη να σώσει την χρονιά του στο… παραπέντε. Ο Μόρις ξέρει πολύ καλά πως θα δοθεί μία σκληρή «μάχη» στο Πανθεσσαλικό, όμως η αγάπη του για τις δύο ομάδες, δεν του επιτρέπει να διαλέξει φαβορί για τον τίτλο.

«Θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα και για τις δύο ομάδες, η κατάκτηση του Κυπέλλου. Η κάθε μία έχει τους δικούς της λόγους για να το κατακτήσεις. Όμως εγώ τις αγαπάω και τις δύο πάρα πολύ. Δεν μπορώ να διαλέξω αγαπημένη, οπότε ελπίζω απλώς να κερδίσει ο καλύτερος».

kypello-elladas-panathinaikos---aris.jpg

Ο Νασίφ Μόρις πέρασε στην Ελλάδα επτά σεζόν ή αλλιώς μία ολόκληρη (ποδοσφαιρική) ζωή. Οι αναμνήσεις και τα βιώματα του πολλά, όμως μέσα στο ευχάριστο… χάος κατάφερε να ξεχωρίσει δύο στιγμές, που θα κουβαλάει για πάντα μέσα του.

«Τις αναμνήσεις που έχω από τον Άρη και τον Παναθηναϊκό, δεν θα τις ξεχάσω ποτέ και θα τις κουβαλάω για πάντα μαζί μου. Τα χρόνια μου στην Ελλάδα, ήταν το αποκορύφωμα της καριέρας μου και θα είμαι πάντα ευγνώμων και στις δύο ομάδες για την ευκαιρία που μου έδωσαν να αναδείξω το ταλέντο μου και να γίνω ο ποδοσφαιριστής που έγινα. Μεγάλο ευχαριστώ θέλω να πω και σε όλους τους οπαδούς επίσης, η καταπληκτική υποδοχή και υποστήριξη από αυτούς, ήταν κάτι το μοναδικό, κάτι που δεν βλέπεις συχνά σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

Η πιο έντονη στιγμή μου με τον Άρη ήταν το 1ο παιχνίδι πρωταθλήματος που έπαιξα απέναντι στον τον Πάοκ στην Τούμπα. Καταπληκτική ατμόσφαιρα. Είχα μείνει έκπληκτος από αυτό που αντίκρισα.

Και σαφώς με τον Παναθηναϊκό είναι οι δύο τίτλοι που κατέκτησα στην πρώτη χρονιά που φόρεσα την πράσινη φανέλα».

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0