Face to Face

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο BN Sports: «Ξέρω καλά τους Έλληνες παίκτες, οπότε θα είναι ξεχωριστό να τους νικήσω!» (video)

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο BN Sports: «Ξέρω καλά τους Έλληνες παίκτες, οπότε θα είναι ξεχωριστό να τους νικήσω!» (video)

Θέλει να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την… τρελή σεζόν δήλωσε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στο BN Sports ενόψει του ημιτελικού του Final Four απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ δεν δίστασε να εκθειάσει τον Κώστα Σλούκα και τον Κέντρικ Ναν ανυπομονώντας να τους περιορίσει.

Αποστολή στο Βερολίνο: Ευτυχία Οικονομίδου

Λίγες ώρες απομένουν πριν την επίσημη έναρξη του Final Four του Βερολίνου, όπου ο Παναθηναϊκός AKTOR θα ριχτεί στη… μάχη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε για το «χρυσό» εισιτήριο του τελικού.

Αυτό το συναπάντημα φέρνει… θύμησες από τα παλιά κι όχι μόνο, αφού η Φενέρμπαχτσε αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από παλιούς γνώριμους των «πράσινων» οι οποίοι θα έχουν στόχο να… πληγώσουν την παλιά τους ομάδα.

ISTANBUL, TURKEY - MAY 03: Tyler Dorsey, #27, Nick Calathes, #33 , Nigel Hayes Davis, #11  and Tonye Jekiri, #22 of Fenerbahce Beko Istanbul during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Play Offs Game 3 match between Fenerbahce Beko Istanbul and Olympiacos Piraeus at Ulker Sports and Event Hall on May 03, 2023 in Istanbul, Turkey. (Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images)

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μπορεί να μην έχει φορέσει τα «πράσινα», όπως έχουν κάνει τόσο ο Νικ Καλάθης και ο Γιώργος Παπαγιάννης, όσο και ο προπονητής της ομάδας, Σάρας Γιασικεβίτσιους, όμως έχει κι αυτός την δική του μεγάλη εμπειρία στα ελληνικά παρκέ. Όντας παίκτης του Ολυμπιακού έχει συναντηθεί με πληθώρα παικτών, ενώ το ίδιο έχει συμβεί φυσικά και σε εθνικό επίπεδο.

f91e2ba5-dorsey_olympiacos_monaco.jpg

Ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε μίλησε στο BN Sports ενόψει του σημαντικού ημιτελικού κόντρα στο «Τριφύλλι» τονίζοντας πως στόχος του είναι να περιορίσει και να χαλάσει το παιχνίδι του Κώστα Σλούκα και του Κέντρικ Ναν.

«Για μένα όλες οι ομάδες είναι σχεδόν ίδιες. Τις αντιμετωπίζω με τον ίδιο τρόπο και κάνω την προετοιμασία που κάνω πάντα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα, όμως εμείς θα πάμε στο ματς με αυτοπεποίθηση. Είχαμε τέτοια χρονιά που πλέον πιστεύουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε τον τίτλο, όμως κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Εγώ είμαι πολύ ενθουσιασμένος να παίξω απέναντί τους και κόντρα στους πολύ καλούς γκαρντ που έχουν, τον Ναν, τον Σλούκα και να βρω τον τρόπο να τους χειριστώ και να ρίξω την απόδοσή τους», ήταν τα λόγια του Ελληνοαμερικανού γκαρντ που πιστεύει στην κατάκτηση του τροπαίου.

6229895.jpg

Η εμπειρία του Ντόρσεϊ, λοιπόν, δεν κυριαρχεί όμως μόνο από την παρουσία του στον Ολυμπιακό, αλλά και από την συμμετοχή του στην Εθνική Ελλάδας. Εκεί έχει καταφέρει να μάθει… απ’ έξω τους συμπαίκτες του – νυν αντιπάλους του- και τόνισε πως θα ήταν πολύ ξεχωριστό να καταφέρει να τους νικήσει.

«Σίγουρα νιώθω άνετα να παίζω κόντρα σε ελληνικές ομάδες. Γνωρίζω όλους τους Έλληνες παίκτες και μερικούς Αμερικανούς, όπως ο Ναν. Λατρεύω να παίζω εναντίον τους, είναι ανταγωνισμός. Στην Εθνική ομάδα τους βλέπω πολύ, οπότε θα είναι ξεχωριστό να τους νικήσω».

dorsey-vs.-croats.jpg

Η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται αδιαμφισβήτητα σε πολύ καλό μομέντουμ, αφού η εξαιρετική της πορεία ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό Game 5 των Play Offs της EuroLeague με τη Μονακό, όπου η τουρκική ομάδα έγραψε ιστορία ούσα η πρώτη που καταφέρνει να πάρει εκτός έδρας παιχνίδι σε πέμπτο παιχνίδι.

«Είναι ένα παιχνίδι. Μπορεί να είσαι… ζεστός, αλλά να είσαι και ‘’κρύος’’. Είναι περίεργο. Είχαμε δύο εβδομάδες κενό μετά το Game 5, οπότε όλα αυτά είναι κάπως μακριά από το Final Four κι ελπίζουμε να τα καταφέρουμε στον ημιτελικό», είπε με ταπεινότητα ο Ντόρσεϊ.

Δεν γινόταν να μην αναφερθεί και στον Σάρας Γιασικεβίτσιους, που διαδέχθηκε τον Δημήτρη Ιτούδη μεσούσης της σεζόν και βελτίωσε την εικόνα της ομάδας σε μεγάλο επίπεδο με αποκορύφωμα την συμμετοχή στο Final Four.

«Προφανώς μιλώντας εκ μέρους όλων και με βάση την εικόνα της ομάδας η άφιξη του κόουτς ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Όλα πήγαν καλά, φτάσαμε στο Final Four οπότε ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο μια… τρελή σεζόν», δήλωσε ο 28χρονος γκαρντ για τον προπονητή του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0