Face to Face

Ο Νίκος Γκίκας στο BN Sports: «Οι κόποι μας δικαιώθηκαν, οι Έλληνες φίλαθλοι απέδειξαν ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν!» (video)

Ο Νίκος Γκίκας στο BN Sports: «Οι κόποι μας δικαιώθηκαν, οι Έλληνες φίλαθλοι απέδειξαν ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν!»  (video)

Ο Νίκος Γκίκας μίλησε στο BN Sports για τη σημασία της επιστροφής του Πανιωνίου στην Basket League, για το ομαδικό και προσωπικό κίνητρο που υπάρχει ενόψει αυτής, αλλά και για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, μετά την ολοκλήρωση του Final 4 της Elite League.

Δηλώσεις στον Αντρέα Φούντα

Ο Πανιώνιος κατόρθωσε να πάρει την πολυπόθητη άνοδο στην Basket League, ύστερα από μια επική μάχη κόντρα στον Ηρακλή στον απόλυτο «τελικό» του Final 4 της Elite League.

Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ δύσκολο για τον Πανιώνιο, το άγχος έκδηλο, και το φάντασμα μιας ήττας που θα γκρέμιζε ό,τι χτιζόταν όλη τη χρονιά ορατό.

Παρ’ όλα αυτά, οι «κυανέρυθροι» έδειξαν χαρακτήρα, και γύρισαν αρκετές φορές μέσα στο παιχνίδι το εις βάρος τους μομέντουμ.

Η προσπάθεια που έγινε απ’ όλους ήταν τεράστια, αλλά υπήρξε ένας άνθρωπος, ο οποίος κράτησε τον Πανιώνιο «όρθιο», τις στιγμές που έμοιαζε να χάνει τον αγωνιστικό του προσανατολισμό και την πνευματική του καθαρότητα. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Νίκο Γκίκα, ο οποίος με ένα απίστευτο επιθετικό κρεσέντο στο πρώτο ημίχρονο, κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του, ενώ και στο δεύτερο μέρος ήταν αυτός που καθοδηγούσε το παιχνίδι της.

Τα πρώτα συναισθήματα που τον διακατείχαν μετά το ματς, ήταν η ανακούφιση και η ικανοποίηση, για τη δικαίωση των κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς.

«Τα συναισθήματά μου είναι θετικά, γιατί σκέφτομαι πως θα ήμουν αν είχαμε χάσει τώρα. Θεωρώ πως δικαιώθηκαν οι κόποι μας για όλη τη χρονιά. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα, το αποδείξαμε όλη τη σεζόν. Αν και δεν ανεβήκαμε κατευθείαν, καθώς έχει αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής, δείξαμε χαρακτήρα μετά την ήττα της Παρασκευής, και επανήλθαμε στην πρώτη κατηγορία».

Πολλές φορές, το αγωνιστικό κομμάτι σε παιχνίδια τέτοιας κρισιμότητας, περνάει σε δεύτερη μοίρα, ή τουλάχιστον επηρεάζεται άμεσα από τον ψυχολογικό και τον πνευματικό τομέα. Εκτός από τα τρίποντα και τα εντυπωσιακά του στατιστικά, ο Γκίκας προσπαθούσε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου να «ανεβάσει» τους συμπαίκτες του. Χαρακτηριστικές είναι δύο στιγμές, που εκτός φάσης έπιασε τον άστοχο στο ξεκίνημα Μιλεντίγιεβιτς, και τον εμψύχωσε με έντονο ύφος και χαρακτηριστικές χειρονομίες. Γενικότερα, οι παίκτες του Πανιωνίου, παρά την τεράστια πίεση, διατήρησαν την ενότητά τους και δε σταμάτησαν να «σπρώχνουν» ο ένας τον άλλον.

«Αυτό είναι ένα κομμάτι που αφορά ολόκληρη τη σεζόν μας. Είναι δουλεία που έχει γίνει κάθε μέρα από το προπονητικό τιμ, να υπάρχει χημεία, να υπάρχει ‘σπρώξιμο’ του ενός προς τον άλλον. Ο Μίλε δεν ξεκίνησε καλά, αλλά στο τέλος έβαλε τα μεγάλα σουτ που χρειαζόμασταν. Νομίζω, όμως, πως ο πιο κομβικός παίκτης μας ήταν ο Χάρις, ο οποίος έχει κάνει μια τάπα και μια αλλοίωση απόλυτα καθοριστικές. Όλοι, όμως, δείξαμε χαρακτήρα και καταφέραμε και κερδίσαμε».
γκικας2.jpg

Η επιστροφή του Πανιωνίου στα… μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ για τον είναι γεγονός. Μια ομάδα που ενέταξε στο φετινό της ρόστερ παίκτες με σπουδαία εμπειρία και κλάση, οι οποίοι ξεκάθαρα ανήκουν στο επίπεδο της πρώτης κατηγορίας. Ο Γκίκας είναι αδιαμφισβήτητα ένας από αυτούς. Όπως τόνισε, το κίνητρό του παραμένει ζωντανό, αλλά δεν αισθάνεται πως έχει να αποδείξει κάτι πλέον, ενώ μίλησε και για τις βλέψεις όλης της ομάδας.

«Βρίσκομαι πλέον στα 34 χρόνια μου. Πάντα έχω κίνητρο, για να παίζω και να κερδίζω. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, η πορεία μου μιλάει από μόνη της. Ξεκίνησα από την Ά ΕΣΚΑ και έπαιξα στην Εθνική Ελλάδας. Σε ομαδικό επίπεδο, έχουμε παιδιά που δεν έχουν παίξει στην πρώτη κατηγορία. Πιστεύω ότι θα κρατηθεί ένας κορμός από φέτος, αλλά πιστεύω πως ο Πανιώνιος είναι ένα σωματείο που έχει μάθει να κερδίζει, και όλοι οι παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα, θα έχουν το κίνητρο να κερδίζουν».

Το τριήμερο του Final 4 της Elite League είχε όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει μια γιορτή του μπάσκετ. Τα 120 αγωνιστικά λεπτά των τριών αγώνων ήταν υπέροχα, η ατμόσφαιρα έντονη και θορυβώδης, και η γιορτή του Μίλωνα για τη δική του άνοδο συγκινητική.

Δυστυχώς, όμως, δεν κατόρθωσε να ολοκληρωθεί χωρίς… ευτράπελα. Τα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν μετά τη λήξη του αγώνα του Πανιωνίου με τον Ηρακλή, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να ανταλλάσσουν «φιλοφρονήσεις», μπουκάλια και αντικείμενα να ίπτανται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, και το γήπεδο να αδειάζει ουσιαστικά πριν μπορέσει ο Πανιώνιος να πανηγυρίσει τη δική του επιτυχία. Η διαδρομή του Γκίκα στα ελληνικά παρκέ, προσδίδει στην τοποθέτησή του μια ιδιαίτερη αξία.

«Οι Έλληνες φίλαθλοι αποδεικνύουν ότι καλά κάνουν και δεν τους αφήνουν να μπαίνουν σε γήπεδα μαζί, γιατί εν τέλει γίνεται αυτό που βλέπουμε. Μικρή σημασία έχει αν φταίγανε οι οπαδοί του Πανιωνίου ή του Ηρακλή. Σημασία έχει ότι μια μπασκετική γιορτή η οποία τελείωσε με τόσο ωραίο τρόπο κατάφερε να χαλάσει, και γιορτάσαμε μόνοι μας χωρίς φιλάθλους, γιατί μάλλον ήταν έξω και έκαναν άλλα πράγματα».



www.bnsports.gr



Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0