Face to Face

Ο «ήρωας» της Σααρμπρίκεν, Κάι Μπρίνκερ, στο BN Sports: «Τα όνειρα επιτρέπονται, αλλά εμείς έχουμε την ευκαιρία να τα κάνουμε πράξη!» (video)

Ο «ήρωας» της Σααρμπρίκεν, Κάι Μπρίνκερ, στο BN Sports: «Τα όνειρα επιτρέπονται, αλλά εμείς έχουμε την ευκαιρία να τα κάνουμε πράξη!» (video)

Πώς είναι να αποκλείεις Μπάγερν Μονάχου, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Γκλάντμπαχ, ενώ αγωνίζεσαι σε ομάδα της 3ης κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου; Η Σααρμπρίκεν το ξέρει από πρώτο χέρι! Και ο μεγάλος της πρωταγωνιστής, ο «φονέας των γιγάντων» με τα γκολ του, Κάι Μπρίνκερ, μιλά στο BN Sports τόσο για όσα σπουδαία έχουν καταφέρει έως τώρα, αλλά και για το αποψινό (02/04, 21:45) τελευταίο «βήμα», πριν τον μεγάλο τελικό στο Κύπελλο Γερμανίας!

Συνέντευξη στον Φάνη Τσοκανά

Η Σααρμπρίκεν ζει το όνειρό της. Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί μία πορεία, ομάδας της τρίτης κατηγορίας, έως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας; Και μάλιστα, αν «αναγνωστεί» έτσι, σκέτα, αφαιρείται κάτι από τη μαγεία της!

Το «καμάρι» της ομώνυμης πόλης, στα νοτιοδυτικά της Γερμανίας, απέκλεισε όχι μία, αλλά τρεις ομάδες που αγωνίζονται στην Bundesliga! Και όχι όποιες και όποιες. Πραγματικούς γίγαντες!

Μπάγερν Μονάχου (2ος γύρος), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (φάση των «16») και Γκλάντμπαχ (προημιτελικά), κατά σειρά, έπεσαν θύμα της ευχάριστης έκπληξης του φετινού θεσμού, ενώ στον 1ο γύρο, είχε αφήσει εκτός και πάλι ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας (Bundesliga 2): την Καλσρούη!




Tόσο στο πρώτο, όσο και στο τελευταίο ματς, σε αυτήν την «τρελή» πορεία, ένας άνθρωπος είχε «υπογράψει» αυτές τις μεγάλες προκρίσεις: ο Κάι Μπρίνκερ! Ενώ είχε σκοράρει και το πρώτο γκολ, στο 2-0 επί των «αετών» της Φρανκφούρτης.

Απόψε (02/04, 21:45), η Σααρμπρίκεν ξαναμπαίνει στην «αρένα» του Κυπέλλου Γερμανίας. Αντιμετωπίζει στην έδρα της, την Καϊζερσλάουτερν. Το τελευταίο «εμπόδιο», στον δρόμο προς τον τελικό. Ένα μεγάλο ντέρμπι, μιας και οι δύο πόλεις, απέχουν μόλις μερικά χιλιόμετρα!

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της πορείας, μίλησε στο BN Sports, εξηγώντας πώς ένας σύλλογος τρίτης κατηγορίας, έφτασε έως τα ημιτελικά, αλλά και το... μυστικό της έως τώρα επιτυχίας!

Και ποιος ξέρει πού θα βγει!

«Οι πιθανότητες να κερδίσουμε ένα ματς στα 90 λεπτά και όχι στα 120, ξέρουμε πως είναι περισσότερες. Δεν περιγράφονται όσα έχουμε βιώσει έως τώρα. Είναι πραγματικά, πολύ δύσκολο να τα εξηγήσεις», ανέφερε αρχικά, για να συμπληρώσει:

«Έχουμε πίστη, πως μπορούμε να ανατρέψουμε παιχνίδια. Απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Απέναντι στην Γκλάντμπαχ, το ίδιο και καταφέραμε και στις δύο περιπτώσεις, να κερδίσουμε!

Προφανώς, όσα συνέβησαν κόντρα στην Μπάγερν, μας βοήθησαν να τα καταφέρουμε και με την Γκλάντμπαχ. Ακριβώς γιατί ξέραμε, πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, αφού το είχαμε ξανακάνει!»


Στην αρχή της σεζόν, ίσως φάνταζε όνειρο απλησίαστο. Αυτήν τη στιγμή, όμως, μόνο ένα ματς απομένει, για την πραγμάτωσή του! Πώς περιμένουν οι παίκτες της Σααρμπρίκεν, αυτόν τον «τελικό», πριν τον πραγματικό τελικό;

«Το όνειρο του Βερολίνου είναι ζωντανό! Είναι κάτι σαν το Wembley στην Αγγλία για εμάς! Ωστόσο, απομένει ένα πολύ δύσκολο ματς, απέναντι στην Καϊζερσλάουτερν. Ένα πραγματικό ντέρμπι.

Μόνο λίγα χιλιόμετρα χωρίζουν τις δύο πόλεις, αλλά φυσικά, ήδη σκεφτόμαστε πώς θα είναι να παίξουμε στον τελικό, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Δεν πρέπει να μας πάρουν το μυαλό τα όνειρα, όμως. Έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε στην πράξη!»

Το Σααρμπρίκεν, που προαναφέρθηκε, είναι μία πολύ 180.000 κατοίκων, περίπου. Στα «μέτρα» της Λάρισας, κάνοντας τη σύγκριση με την Ελλάδα. Μόνο που εκεί, ο συνολικός πληθυσμός της χώρας δεν είναι κοντά στα 11.000.000 ανθρώπους, αλλά στα 83!


Προφανώς, όσα ζουν οι κάτοικοι και υποστηρικτές της τοπικής ομάδας, είναι πρωτόγνωρα.

«Όλη η πόλη είναι σε ευφορία. Όπου κι αν πας, είτε στο σούπερ μάρκετ, είτε στην πόλη πίνοντας έναν καφέ, σε πλησιάζουν οπαδοί. Είναι κάτι όμορφο. Η πόλη μας στηρίζει πολύ και όλοι μαζί βιώνουμε αυτό το όνειρο. Είναι ένα επίτευγμα που μας συνδέει με τον κόσμο και μας δίνει δύναμη!»

Τέλος, τέθηκε το εξής ερώτημα στον Κάι Μπρίνκερ: «Τι θα επέλεγες στην αρχή της σεζόν; Άνοδο στην Bundesliga 2 ή αυτήν την πορεία στο Κύπελλο;». Η απάντησή του δεν αφήνει απορίες.

«Πανηγύρισα την άνοδο στη 2η κατηγορία με το Μαγδεμβούργο, οπότε μπορεί να είχα επιλέξει αυτή την ιστορία του κυπέλλου.

Ωστόσο, είναι στόχος για τον σύλλογο να κάνει αυτό το βήμα στην Bundesliga 2 και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Αν δεν πετύχει φέτος, θα το πάμε του χρόνου.

Αλλά για μένα, αυτή η εμπειρία στο Κύπελλο Γερμανίας είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0