Face to Face

Ο Λεωνίδας Κασελάκης στο BN Sports: «Αξίζαμε την πρόκριση πέρα για πέρα, δε σταματήσαμε στιγμή να πιστεύουμε» (video)

Ο Λεωνίδας Κασελάκης στο BN Sports: «Αξίζαμε την πρόκριση πέρα για πέρα, δε σταματήσαμε στιγμή να πιστεύουμε» (video)

Ο αρχηγός του Περιστερίου, Λεωνίδας Κασελάκης, μίλησε στο BN Sports για τη σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του BCL, εκθειάζοντας τη νοοτροπία της ομάδας, ενώ εξήγησε τον τρόπο που κατάφερε να πραγματοποιήσει μια τόσο μεγάλη εμφάνιση, στο σημαντικότερο ματς της χρονιάς.

Δηλώσεις στον Αντρέα Φούντα

Ο «θρίαμβος» του Περιστερίου δεν έχει ονοματεπώνυμο. Είναι αποτέλεσμα πίστης και συλλογικής δουλειάς. Από το προπονητικό τιμ έως τον τελευταίο παίκτη του rotation, δε σταμάτησε κανείς να πιστεύει στην πρόκριση, ακόμα και μετά τις τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στο ξεκίνημα της φάσης των «16».

Στο τελευταίο και καθοριστικό παιχνίδι, απέναντι στην Τενερίφη, όσοι πάτησαν παρκέ είχαν… το μαχαίρι στα δόντια. Σε κάθε άμυνα, σε κάθε ριμπάουντ και σε κάθε διεκδικήσιμη μπάλα. Ο Βασίλης Σπανούλης καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα από τον πάγκο, ο Τζο Ράγκλαντ αποτέλεσε τον «στρατηγό» του εντός παρκέ, Κένι Γουίλιαμς και Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ έδωσαν ανεκτίμητης αξίας προσωπικό σκορ στην ομάδα τους, και οι υπόλοιποι έδωσαν ό,τι είχαν για να βοηθήσουν.

Η ομάδα όμως, είχε και αρχηγό. Και τι αρχηγό! Τη μέρα που χρειαζόταν περισσότερο, στο ματς της χρονιάς, ο Λεωνίδας Κασελάκης ήταν πιο συγκεντρωμένος και αποφασισμένος από ποτέ. Από τη στιγμή, που, όπως είπε ο ίδιος, μπήκαν και τα σουτ, ολοκλήρωσε μια πραγματικά σπουδαία ηγετική εμφάνιση, με 18 πόντους με 6/9 σουτ, 4 ασίστ, χωρίς… μισή λάθος επιλογή και με άμυνα «θανάτου».

Πρώτα απ’ όλα, ο Λεωνίδας Κασελάκης θέλησε να σταθεί στην προσπάθεια της ομάδας, και να τονίσει την πίστη που δε σταμάτησε στιγμή να υπάρχει: «Είναι μια μεγάλη πρόκριση, μια σπουδαία βραδιά για μας. Νομίζω πως το αξίζαμε πέρα για πέρα, γιατί οι εμφανίσεις μας έδειξαν ότι είμαστε μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ, ακόμα και στο 0-3 το πιστεύαμε. Γι’ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, τους προπονητές και τον κόσμο, γιατί καταφέραμε κάτι τρομερά δύσκολο».

Δε θα μπορούσαμε να μη σταθούμε στην προσωπική του απόδοση, στα ηγετικά χαρακτηριστικά που επέδειξε και στην προετοιμασία που έκανε στον ψυχολογικό και πνευματικό τομέα για να το καταφέρει αυτό. Ο ίδιος, όπως είναι λογικό, απέφυγε να περιαυτολογήσει: «Εγώ προσωπικά δουλεύω με τον ίδιο τρόπο για όλα τα παιχνίδια. Υπήρξαν φάσεις που με αξιοποίησαν οι συμπαίκτες μου. Ένιωθα καλά, πήρα κάποια κρίσιμα σουτ, από κει και πέρα μια καλή επίθεση είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς. Το ποιος βάζει το καλάθι, το προσμετράμε στην στατιστική, αλλά τις περισσότερες φορές κάποιος έχει κάνει ένα καλό σκριν ή μια καλή πάσα για να βγει ο ελεύθερος παίκτης. Γενικά, βγάλαμε πολλά ελεύθερα και σωστά σουτ, είχαμε καλή λειτουργία και δίκαια κερδίσαμε στο τέλος».

κασελακης2.jpg

Όσον αφορά το υπόλοιπο της σεζόν και την τεράστια πρόκληση των προημιτελικών, ο αρχηγός του Περιστερίου, ναι μεν αναγνώρισε το μέγεθος της ευκαιρίας, αλλά επεσήμανε πως η ομάδα δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί από τις υπόλοιπες αγωνιστικές υποχρεώσεις της: «Εδώ που φτάσαμε, θα δούμε τον αντίπαλό μας, και θα προσπαθήσουμε να είμαστε 100% έτοιμοι, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί. Προφανώς, εδώ που έχουν έρθει τα πράγματα, είναι όλα πολύ κομβικά και οριακά. Προς το παρόν, όμως, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι εναντίον της ΑΕΚ».

Αναμένουμε και εμείς, λοιπόν, να μάθουμε τον αντίπαλο του Περιστερίου, και ίσως του Προμηθέα, στην κλήρωση της Πέμπτης (21/03), για τα προημιτελικά του BCL.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0