Face to Face

Ο Τζόρτζ Μπάλντοκ στο BN Sports: «Ελπίζω να κάνουμε τον κόσμο το ίδιο περήφανο, όσο ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός»

Ο Τζόρτζ Μπάλντοκ στο BN Sports: «Ελπίζω να κάνουμε τον κόσμο το ίδιο περήφανο, όσο ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός»

Ο αγαπημένος… Άγγλος της Ελλάδας, δηλώνει έτοιμος για τον «τελικό» της Πέμπτης (21/03) και το βλέμμα του είναι στον μοναδικό στόχο της Εθνικής: το Euro 2024. Ο Τζόρτζ Μπάλντοκ μίλησε στο BN Sports για την πολυαναμενόμενη αναμέτρηση με το Καζακστάν, την προσαρμογή του στα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για την προσπάθεια που κάνει για να μάθει την γλώσσα.

Δηλώσεις στον Άγγελο Κρεμαστό

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για το σημαντικότερο παιχνίδι που θα δώσει, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται μόλις δύο παιχνίδια μακριά από την επιστροφή της στα μεγάλα… σαλόνια των Εθνικών ομάδων, με την πρόκριση σε μία μεγάλη διοργάνωση να μοιάζει πιο εφικτή από ποτέ.

Το Καζακστάν θα είναι το πρώτο «εμπόδιο» που θα πρέπει η Εθνική Ελλάδος να προσπεράσει, σε μία αναμέτρηση που το φίλαθλο κοινό της χώρας αναμένεται να δώσει βροντερό «παρών», κατακλύζοντας την OPAP Arena. Την Πέμπτη (21/03) τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα στους Έλληνες διεθνείς.

Ο Μπάλντοκ όμως, είναι ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζει πολύ καλά την έννοια της πίεσης. Δεν παίζει άλλωστε τυχαία στην Premier League.

Ο Τζόρτζ Μπάλντοκ μίλησε στο BN Sports για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει το Καζακστάν, το οικογενειακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στα αποδυτήρια, αλλά και για τους Τσιμίκα, Μαυροπάνο και Βλαχοδήμο, που προτιμάει να τους έχει συμπαίκτες, παρά αντιπάλους.  

6031319.jpg

Η Ελλάδα σε αυτά τα Play Offs έχει τον άτυπο τίτλο του… φαβορί. Διαχρονικά δεν είναι συνηθισμένη να κουβαλάει αυτό το «βάρος» στην πλάτη της. Για τον Μπάλντοκ όμως, η πίστη που έχουν οι ποδοσφαιριστές στους εαυτούς τους, μαζί με την σκληρή δουλειά είναι υπέρ αρκετά για την πρόκριση.

«Ελπίζουμε πως θα καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι και την τελική φάση του Euro. Σεβόμαστε απολύτως το Καζακστάν, καθώς κρύβει πολλούς κινδύνους. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και στις ικανότητες μας. Αν μπούμε στο γήπεδο με την σωστή νοοτροπία και παίξουμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε να παίξουμε, τότε θα έχουμε την δυνατότητα να προκριθούμε. Σίγουρα όμως είναι μία δύσκολη αποστολή».

Η περασμένη Πέμπτη (14/03) ήταν μία μέρα βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα κάθε Έλληνα οπαδού. Ο ΠΑΟΚ «διέλυσε» την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τούμπα (5-1), ενώ ο Ολυμπιακός έκανε το αδιανόητο απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, για μία επική ανατροπή (6-1) στο Europa Conference League. Ή μία πρόκριση ήταν πιο σπουδαία από την άλλη, κάτι που σίγουρα έχει ανεβάσει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

«Τώρα στην Ελλάδα οι φίλαθλοι είναι υπερήφανοι για τις ομάδες τους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες και αρκετά νέοι. Ελπίζω και η Εθνική ομάδα να παίξει τόσο καλά και να κάνει τον κόσμο το ίδιο υπερήφανο, όσο ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός».

Στα προκριματικά του Euro 2024, οι εμφανίσεις που έκανε η Ελλάδα απέναντι στην Γαλλία, ήταν αυτές που αδιαμφισβήτητα ξεχώρισαν. Ο Μπάλντοκ έχει ως «οδηγό» αυτά τα παιχνίδια για την δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί.

«Σίγουρα τα δύο φοβερά παιχνίδια που κάναμε απέναντι στην Γαλλία, ίσως την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, μας έχει δώσει πάρα πολύ αυτοπεποίθηση. Αν παίξουμε και πάλι με τον ίδιο τρόπο τότε σίγουρα θα έρθουν και πολύ θετικά αποτελέσματα. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το Καζακστάν με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίσαμε την Γαλλία».


Ο Μπάλντοκ πραγματοποίησε το «γαλανόλευκο» ντεμπούτο του το 2022 και έκτοτε είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Ελλάδος. Ο δεξιός μπακ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ απολαμβάνει τον χρόνο που περνάει με την Εθνική και δεν το κρύβει.

«Ήταν αρκετά εύκολο να προσαρμοστώ καθώς, εδώ έχω καταπληκτικούς συμπαίκτες και ένα φοβερό προπονητικό team και το κάνουν πολύ εύκολο για εμένα. Λατρεύω να έρχομαι και να παίζω με την Εθνική. Νιώθω απευθείας πως είμαι ευπρόσδεκτος και είναι κάτι το πραγματικά υπέροχο. Κάνω μαθήματα Ελληνικών, ξέρω ήδη μερικές λέξεις, αλλά ακόμα δεν έχω την αυτοπεποίθηση να μιλήσω (γέλια). Με τα παιδιά όμως υπάρχουν πολλά πράγματα να πούμε, οι περισσότεροι ξέρουν να μιλούν Αγγλικά. Για εμένα όμως είναι σημαντικό να μάθω την ελληνική γλώσσα».


Στην Premier League, ο Μπάλντοκ έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τους Τσιμίκα, Μαυροπάνο και Βλαχοδήμο. Τώρα όμως αγωνίζονται στο ίδιο «στρατόπεδο» κάτι που τον χαροποιεί ιδιαίτερα.

«Προτιμώ πολύ περισσότερο να παίζω μαζί τους παρά ως αντίπαλος (γέλια). Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, μου αρέσουν και τους σέβομαι πάρα πολύ ως παίκτες, αλλά και ως ανθρώπους. Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0