Face to Face

Ο Κώστας Παπανικολάου στο BN Sports: «Ο Ολυμπιακός αποπνέει αισιοδοξία!»

Ο Κώστας Παπανικολάου στο BN Sports: «Ο Ολυμπιακός αποπνέει αισιοδοξία!»

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο καλύτερό του «φεγγάρι» για φέτος και ο πλέον κατάλληλος να μιλήσει για την ομάδα δεν είναι άλλος από τον αρχηγό της, τον Κώστα Παπανικολάου, που είναι αισιόδοξος για το μέλλον και σχολίασε αναλυτικά στο BN Sports και το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Άλλο ένα ντέρμπι «αιωνίων» ανήκει στο παρελθόν. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός AKTOR αναμετρήθηκαν στο ΣΕΦ για την 29η αγωνιστική της EuroLeague σε ένα παιχνίδι ίσως από τα πιο σημαντικά των τελευταίων ετών μεταξύ τους, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την κατάταξη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

6150837.jpg

Οι «ερυθρόλευκοι» μπροστά στο κατάμεστο σπίτι τους ξεκίνησαν νωθρά και είδαν τον Παναθηναϊκό να παίρνει το πάνω χέρι στο ματς «χτίζοντας» μέχρι και διψήφια διαφορά. Ο Ολυμπιακός… βραχυκύκλωσε επιθετικά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε την ομάδα του να σκοράρει μόλις 7 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ο διακόπτης όμως γύρισε. Η ομάδα έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να ανατρέψει την αρχική εικόνα παίρνοντας μια σπουδαία νίκη (71-65, 14/03). Γι’ αυτό το γεγονός μίλησε και ο Κώστας Παπανικολάου, όταν τέθηκε στην διάθεση του BN Sports, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία που αισθάνεται για την πορεία του Ολυμπιακού.

«Το σημείο κλειδί ήταν η ενέργεια. Όταν η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε και ηρθαν παιδιά που ήταν στον πάγκο, κατάφεραν να βγάλουν περισσότερη ενέργεια, έδωσαν παραπάνω αυτοπεποίθηση και παραπάνω διάθεση στην ομάδα και ένα μομέντουμ το οποίο το χρησιμοποιήσαμε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ νωθρά στο πρώτο, αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός πάρα πολύ δυνατά και για αυτό υπήρχε και η διαφορά που υπήρχε. Από τη στιγμή, όμως, που καταφέραμε να ματσάρουμε την ενέργεια και να βγάλουμε και παραπάνω θεωρώ εμείς, πήγαμε στο ημίχρονο στο μηδέν ουσιαστικά, στην ισοπαλία και στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και να πάρουμε μια σημαντική νίκη», ήταν τα λόγια του «ερυθρόλευκου» αρχηγού για τους παράγοντες που συντέλεσαν στην ανατροπή του ματς και εν τέλει στη νίκη.

Φυσικά, δεν γίνεται να μη δοθεί ειδική μνεία στον Μόουζες Ράιτ που στη δεύτερη περίοδο πήρε την κατάσταση στα χέρια του με 15 δικούς του πόντους και μαζί με το τρίποντο και την «σιωπή» του Παπανικολάου, η ισοφάριση ήταν αναπόφευκτη.

«Μεγάλη εμφάνιση, εξαιρετική εμφάνιση από τον Ράιτ. Βοήθησε πάρα πολύ ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Έκανε κάποια τρομερά deflections και κλεψίματα που οδήγησαν σε αιφνιδιασμούς και προσωπικά καλάθια, δεν το αμφισβητούμε αυτό. Το σημαντικό είναι ότι μέσα από τη λειτουργία της ομάδας και την συνολική δουλειά να βλέπεις ότι πρωταγωνιστής σε κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικός και αυτό συμβαίνει που είναι το πιο σημαντικό», τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού για το κρεσέντο του Αμερικανικού σέντερ, αλλά και για τη νοοτροπία της ομάδας.

6150844.jpg

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι ένας παίκτης που τα ντέρμπι «αιωνίων» τα έχει φάει με το… κουτάλι. Ξέρει να τα διαχειρίζεται όσο κανείς άλλος κι έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία. Σαφώς και το συγκεκριμένο παιχνίδι διέφερε από τα προηγούμενα των τελευταίων χρόνων, αφού όχι μόνο κρίνεται η βαθμολογία στην τελική κατάταξη αλλά και το πλεονέκτημα έδρας με όλες τις ομάδες να απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους στην φετινή «μάχη».

«Είναι σημαντική νίκη, αλλά όχι παραπάνω ή λιγότερο από της προηγούμενης εβδομάδας και ελπίζω κι από της επόμενης εβδομάδας αν είμαστε καλά και πάμε καλά. Κάθε παιχνίδι μετράει από ‘δω και πέρα, κάθε πόντος μετράει και είμαστε τελική ευθεία οπότε πρέπει να τα δίνουμε όλα», ήταν τα λόγια του 33χρονου φόργουορντ που κρατάει χαμηλά το κεφάλι και δίνει τη δέουσα σημασία σε όλους τους αγώνες.

6151070.jpg

Όμως ο αρχηγός των Πειραιωτών δε μπορεί να μην σκέφτεται θετικά για το μέλλον. Κι όχι άδικα, αφού ο Ολυμπιακός μέτρα 6 σερί νίκες στην EuroLeague και 14 σε όλες τις διοργανώσεις.

«Πάντα είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Η ομάδα αποπνέει από μόνη της αισιοδοξία κι αυτό είναι το πιο σημαντικό», είπε κλείνοντας ο Κώστας Παπανικολάου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0