Face to Face

Ο Ίαν Βουγιούκας στο BN Sports: «Ο Παναθηναϊκός είναι πιο ταλαντούχα ομάδα - Θα ταίριαζα στη φιλοσοφία του Μπαρτζώκα»

Ο  Ίαν Βουγιούκας στο BN Sports: «Ο Παναθηναϊκός είναι πιο ταλαντούχα ομάδα - Θα ταίριαζα στη φιλοσοφία του Μπαρτζώκα»

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ στο πολυαναμενόμενο ντέρμπι «αιωνίων», ο Ίαν Βουγιούκας τέθηκε στην διάθεση του BN Sports και μίλησε τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και τον Ολυμπιακό, αλλά και για την σχέση του με τον Εργκίν Αταμάν. Φυσικά η συζήτηση δε μπορούσε να μην καταλήξει στον Πανιώνιο και στους μελλοντικούς του στόχους με τον «Ιστορικό».

Συνέντευξη στον σπουδαστή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, Γιάννη Κωνσταντόπουλο

Ένα ακόμα ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, βρίσκεται προ των πυλών για φέτος και θα λάβει χώρα στο ΣΕΦ την Πέμπτη (14/03, 19:45) αλλά είναι ίσως το πιο σπουδαίο έως τώρα, μιας και θα κρίνει εν πολλοίς το πλεονέκτημα έδρας στην Euroleague. Ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να μιλήσει για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είναι άλλος από τον  Ίαν Βουγιούκα. Έχοντας φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η αναμέτρηση και για τα δύο στρατόπεδα.

Αναμφίβολα είναι συνυφασμένος με τον Παναθηναϊκό, αφού με τους «πράσινους» έχει κατακτήσει το μοναδικό του τρόπαιο EuroLeague το 2011. Έζησε την εμπειρία του ΟΑΚΑ για έξι χρόνια συνολικά, τα οποία συνόδευσε με πέντε πρωταθλήματα Ελλάδος και τρία κύπελλα. Καθόλου άσχημα θα έλεγε κανείς. Φέτος έβαλε στόχο, μετά από δύο χρόνια αποχής, να βοηθήσει τον Πανιώνιο να επιστρέψει στην Basket League, όπου ιστορικά ανήκει και έχει λείψει από την κατηγορία.

Πώς βλέπεις την αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες; Ξεχωρίζεις κάποια ως φαβορί;

«Έχουν αποδείξει και οι δύο φέτος ότι μπορούν να κερδίσουν στην αντίπαλη έδρα, οπότε ο γηπεδούχος μπορεί να αποκτά ένα πλεονέκτημα, αλλά αυτό δεν είναι ικανό για να μας δείξει τον νικητή. Ίσως ο Παναθηναϊκός να είναι πιο ταλαντούχα ομάδα, αλλά απ’ την άλλη ο Ολυμπιακός είναι ένα σύνολο που έχει κάποια συνέχεια από πέρυσι και μία μεγαλύτερη συνοχή .Φαβορί θα είναι η ομάδα που θα μπορέσει να είναι πιο εύστοχη στα σουτ από την περιφέρεια, τα οποία θα ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα».

1034204_b.jpg

Και οι δύο ομάδες έχουν σπουδαίους προπονητές με μεγάλες επιτυχίες. Πιστεύεις θα ταίριαζες πιο εύκολα στον τρόπο παιχνιδιού του Γιώργου Μπαρτζώκα ή του Εργκίν Αταμάν;

«Καταρχάς με τον κόουτς Αταμάν έχουμε συνεργαστεί στην Γαλατάσαραϊ, χωρίς μεγάλη επιτυχία εξαιτίας ορισμένων συγκυριών. Βέβαια, είναι ένας προπονητής με πολύ μεγάλες επιτυχίες και έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αντίθετα, ο κόουτς Μπαρτζώκας φαίνεται ότι έχει αλλάξει το στυλ παιχνιδιού του, μιας και παλαιότερα χρησιμοποιούσε πιο κοντά πεντάρια ,που δεν μου ταίριαζε. Τα τελευταία χρόνια όμως, έχει πιο «βαριά» σέντερ οπότε θεωρώ πως εκεί θα ταίριαζα περισσότερο».

fbcb5e188252cdd0eecf4f908990b263.jpg

Έχεις κατακτήσει την EuroLeague με τον Παναθηναϊκό στο πρώτο σου Final-4.Πώς είναι αυτό το συναίσθημα;

«Ήμουν πολύ τυχερός γιατί με την πρώτη μου χρονιά στην ομάδα καταφέραμε και πήραμε την EuroLeague. Ήταν ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη μου. Πίστευα ότι θα το καταφέρναμε ξανά και ξανά. Δεν περίμενα να ήταν η μόνη φορά, βέβαια την επόμενη χρονιά βρεθήκαμε στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης, αλλά δεν καταφέραμε να περάσουμε στον τελικό δυστυχώς. Αισθάνομαι όμως τυχερός που πρόλαβα τα τελευταία δύο πολύ καλά χρόνια του Παναθηναϊκού του Ζέλικο Ομπράντοβιτς».


Αποτελεί την καλύτερή σου στιγμή ως αθλητής ή έχεις ξεχωρίσει κάποια άλλη;

«Σίγουρα όταν κατακτάς ένα τέτοιο κύπελλο είναι η κορυφαία στιγμή ενός αθλητή. Το έζησα πάρα πολύ έντονα και παρότι έχουν περάσει πλέον δεκατρία χρόνια από τότε, το θυμάμαι σαν να ήταν χθες».

Θεωρείς θα υπάρχει και φέτος ελληνική συμμετοχή στο Final-4;

«Αν δεν διασταυρωθούν στα play off πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες έχουν τα φόντα να βρεθούν στο Βερολίνο».

Φέτος είσαι στον Πανιώνιο, η ομάδα τα πηγαίνει περίφημα και είναι από τα φαβορί για να ανέβει στην Basket League. Πώς είναι η εμπειρία σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του ελληνικού μπάσκετ;

«Μετά από μία αποχή δύο ετών ήρθε η περίπτωση του Πανιωνίου και η αλήθεια είναι ότι εγώ κυνήγησα την ευκαιρία μόλις έμαθα πως ελευθερώθηκε μια θέση στους ψηλούς και μίλησα με τον μάνατζέρ μου για να βρεθώ εκεί. Ο Πανιώνιος μου άρεσε διότι αποτελεί μία ομάδα με ιστορία και κόσμο. Για την ώρα είμαστε πρώτοι αλλά έχουμε κάποια σκαμπανεβάσματα και πιστεύουμε ότι τώρα που φτάνουμε στην τελική ευθεία θα τα ελαττώσουμε».

vougioukas4342-8371b4ac.jpeg

Για το μέλλον έχεις κάποια σκέψη; Αν ανέβει η ομάδα θα ακολουθήσεις;

«Καταρχάς έχουμε ακόμα αρκετά παιχνίδια μέχρι το τέλος και δεν σκέφτομαι ακόμα κάτι παραπάνω. Ελπίζω η ομάδα να ανέβει, μιας και ο λόγος που ήρθα στον Πανιώνιο ήταν αυτός και το καλοκαίρι θα το συζητήσουμε».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0