Face to Face

Ο Αϊζάια Κάνααν στο BN Sports: «Οι συμπαίκτες μου είναι πολεμιστές, σπουδαίος 'ανταγωνιστής' ο Σπανούλης»

Ο Αϊζάια Κάνααν στο BN Sports: «Οι συμπαίκτες μου είναι πολεμιστές, σπουδαίος 'ανταγωνιστής' ο Σπανούλης»
«Πολεμιστές» και «ανταγωνιστές». Δύο λέξεις που ο Αϊζάια Κάνααν χρησιμοποιεί σχεδόν κάθε φορά που μιλάει, τόσο για τους συμπαίκτες του, όσο και για αντιπάλους που του εμπνέουν το σεβασμό. Ένας τέτοιος αντίπαλος ήταν γι' αυτόν και ο Βασίλης Σπανούλης.

Δηλώσεις στον Αντρέα Φούντα

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αδιαμφισβήτητα στο καλύτερό του «φεγγάρι» τη φετινή σεζόν, μετρώντας 11 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Η τελευταία ήταν αυτή στην έδρα του Περιστερίου (67-85, 05/03). Ο Αϊζάια Κάνααν πραγματοποίησε μια... κλασική φετινή εμφάνισή του, με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 λάθη και 6 κλεψίματα σε 31 λεπτά συμμετοχής, περισσότερα από οποιονδήποτε συμπαίκτη του.


Με τα 6 κλεψίματά του, μάλιστα, ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση παίκτη των «ερυθρολεύκων», στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Αμερικανός μας μίλησε για το σερί νικών του Ολυμπιακού, για τους συμπαίκτες του, και για τον αντίπαλο, αλλά και θρύλο της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη.

Οι τραυματισμοί έχουν ταλαιπωρήσει τον Ολυμπιακό αρκετά στη διάρκεια της σεζόν. Μπορεί ο ίδιος να.. μη χάνει παιχνίδι, αλλά η ομάδα του έχει σημαντικές απουσίες αυτήν τη στιγμή, τόσο στη frontline, όσο και στη γραμμή των γκαρντ. Πώς καταφέρνει, λοιπόν, να αποδίδει το καλύτερό μπάσκετ της φετινής σεζόν; «Έχουμε ακόμα τραυματισμούς, αλλά προσπαθούμε απλά να βρούμε την άκρη. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να παίξουμε. Αυτήν τη στιγμή, είμαστε σε ένα καλό σημείο, και πρέπει να διατηρηθούμε σε αυτό το επίπεδο για να προχωρήσουμε μπροστά», εξηγεί ο Κάνααν.

Ο «παρτενέρ» του στην περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού, Τόμας Γουόκαπ, αποχώρησε στην πρώτη περίοδο του αγώνα, μετά από ένα χτύπημα που υπέστη, και δεν επέστρεψε στο παρκέ στο υπόλοιπο του αγώνα. Ο Κώστας Παπανικολάου αγωνίστηκε κανονικά, παρά την αποκάλυψη του Γιώργου Μπαρτζώκα για τους έντονους πόνους στη μέση του, πριν το ματς με τη Ζαλγκίρις την προηγούμενη Παρασκευή (01/03). Ο 32χρονος γκαρντ εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τους «πολεμιστές» συμπαίκτες του: «Οι συμπαίκτες μου είναι καλά, είναι πολεμιστές. Θα είναι μια χαρά. Δίνουμε και δεχόμαστε ‘χτυπήματα’ κατά τη διάρκεια των αγώνων. Προσπαθούμε να τους ξεκουράσουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι για την Πέμπτη».

Κάθε παιχνίδι απέναντι στον Βασίλη Σπανούλη είναι ιδιαίτερο για τον οργανισμό του Ολυμπιακού. Πόσο μάλλον όταν το.. μισό ρόστερ αγωνίστηκε πριν λίγες μέρς υπό τις οδηγίες του, με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας. Ο Κάνααν μπορεί να μην έχει υπάρξει συμπαίκτης, ούτε και… παίκτης του Βασίλη Σπανούλη, είναι όμως θαυμαστής του χαρακτήρα του: «Είναι πάντα ωραίο να αντιμετωπίζεις σπουδαίους ανθρώπους, έναν τόσο σημαντικό παίκτη για τον Ολυμπιακό που τώρα είναι προπονητής. Είναι ένας ‘μαθητής’ του μπάσκετ. Γνωρίζει το παιχνίδι πολύ καλά και είναι ανταγωνιστικός. Είναι πάντα καλό να βρίσκεσαι με τέτοιους ανθρώπους».

Επόμενη «στάση» για τον Ολυμπιακό και τον Αϊζάια Κάνααν, η Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ (07/03, 22:00).


www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0