Face to Face

Ο Τόμας Γουόκαπ στο BN Sports: «Ο Σπανούλης μάς είπε να παίξουμε μόνο για την Ελλάδα κι εμείς το κάναμε!»

Ο Τόμας Γουόκαπ στο BN Sports: «Ο Σπανούλης μάς είπε να παίξουμε μόνο για την Ελλάδα κι εμείς το κάναμε!»

Τα έδωσε όλα. «Άγγιξε» το triple double. Ο παίκτης που ως γνωστόν τα κάνει όλα. Ο Τόμας Γουόκαπ έκανε πράγματα και... θαύματα στο παρκέ του ΣΕΦ για λογαριασμό της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στη «μαχητική» Τσεχία βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο νικητήριο ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης».

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Η Εθνική Ελλάδας ζει μία περίοδο αναγέννησης. Η νέα Εθνική, όπως θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε, βρίσκεται στα χέρια του θρύλου του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Βασίλη Σπανούλη, που μαζί με το πολυτάλαντο ρόστερ του επιδιώκει να την επαναφέρει στις δόξες του παρελθόντος.

7_7.jpg

Η αρχή έγινε κόντρα στην Τσεχία. Αυτή ήταν και η πρώτη «κρυάδα» για τον Λαρισαίο κόουτς που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής. Βέβαια, αν εξαιρέσουμε το πιεστικό πρώτο ημίχρονο, κάθε άλλο παρά «κρυάδα» ήταν, αφού ο Σπανούλης ξεκίνησε με το… δεξί την θητεία του στην Εθνική.

Με σκορ 72-64 η Ελλάδα έριξε στο… καναβάτσο την Τσεχία στο πρώτο ματς των προκριματικών του EuroBasket 2025. Για πρωταγωνιστές η «γαλανόλευκη» είχε τους τρεις σωματοφύλακές της. Τον Ντίνο Μήτογλου, τον Κώστα Παπανικολάου και φυσικά τον Τόμας Γουόκαπ, που πραγματοποίησαν ονειρικές εμφανίσεις.

9_4.jpg

Ο νατουραλιζέ γκαρντ ή αλλιώς ο αγαπημένος μας «Θωμάς» μίλησε στο BN Sports τόσο για την σχεδόν «τριπλή» του εμφάνιση (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 5 κλεψίματα), αλλά και για τα συναισθήματά του, όταν αγωνίζεται με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.

«Νιώθω πραγματικά υπέροχα. Όχι τόσο για το καλό μου παιχνίδι, αλλά για το πώς αγωνιστήκαμε όλοι σαν μία ομάδα. Όλοι ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς. Ακόμα και στην αρχή που ήμασταν λίγο αγχωμένοι και δυσκολευτήκαμε, αυτό που υπερίσχυσε ήταν ο ενθουσιασμός μας. Όλοι νιώθαμε έτσι και σίγουρα έχουμε πολλά να μάθουμε και να μελετήσουμε από το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού», ήταν τα λόγια του πάντα προσγειωμένου, Τόμας Γουόκαπ, που απόλαυσε την αναμέτρηση κι κατέθεσε ψυχή και σώμα.

Σα να μην πέρασε μια μέρα, ο Βασίλης Σπανούλης βρέθηκε ξανά στην Εθνική ομάδα, όμως αυτή τη φορά με νέο ρόλο, από άλλο πόστο. Τώρα ο «Kill Bill» έχει στα χέρια του το τιμόνι της ομάδας εκτελώντας χρέη προπονητή μεταδίδοντας το όραμα και τις ιδέες του στους παίκτες του με μοναδικό στόχο να επιστρέψει η Ελλάδα εκεί που αξίζει. Να ξαναζήσει όλες αυτές τις χαρές που μόνο η «επίσημη αγαπημένη» της έχει χαρίσει.

Έτσι, ξεκίνησαν και οι πρώτες συναντήσεις του Λαρισαίου τεχνικού με το εκλεκτό του ρόστερ και από την αρχή έθεσε τις βάσεις για τον τρόπο που θέλει να σκέφτονται και να λειτουργούν οι παίκτες της Εθνικής ομάδας. Η λέξη «κλειδί» είναι η λέξη «ανιδιοτέλεια». Πάνω απ’ όλα μπαίνει η πατρίδα κι αυτό είναι κάτι που ο Σπανούλης φρόντισε να καταστήσει σαφές.

0_2.jpg

«Από τα πρώτα πράγματα που μας είπε ο Βασίλης Σπανούλης είναι πως δεν πρέπει να παίζουμε για τους εαυτούς μας αλλά για την ομάδα ως σύνολο και για την Ελλάδα. Έτσι κι εμείς με την σειρά μας νομίζω κάναμε πολύ καλή δουλειά διώχνοντας οποιονδήποτε εγωισμό απόψε».

Αυτή ήταν μία μικρή… γεύση που μας έδωσε ο Τόμας Γουόκαπ από τις πρώτες κουβέντες του νέου προπονητή της «γαλανόλευκης» τις οποίες όλοι πήραν πολύ σοβαρά και λειτούργησαν με βάση αυτές στην αναμέτρηση με την Τσεχία.

8_4.jpg

Βέβαια ο «έκτος» παίκτης της Εθνικής ομάδας δεν ήταν άλλος από τον κόσμο της, που γέμισε απ’ άκρη σ’ άκρη το Φαληρικό στάδιο δίνοντας παλμό στην σπουδαία προσπάθεια της παρέας του Βασίλη Σπανούλη.

«Είναι πραγματικά φανταστικό που ήρθε τόσος κόσμος να μας υποστηρίξει στο γήπεδο.  Αυτό είναι το κίνητρό μας. Αυτό μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε πως παίζουμε για κάτι πολύ πιο σημαντικό. Δεν αγωνιζόμαστε ούτε για τους εαυτούς μας, ούτε για τα λεφτά, παρά μόνο για τη χώρα και την περηφάνεια που εκείνη έχει», επισήμανε ο Γουόκαπ θέλοντας να δώσει έμφαση σε όλα εκείνα που αξίζουν πολύ περισσότερο από τα χρήματα και μερικά ατομικά στατιστικά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0