Face to Face

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο BN Sports: «Οι παίκτες του Ολυμπιακού παίζουν πρώτα για τη φανέλα, ποτέ δεν αμφιβάλλαμε για την ομάδα»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο BN Sports: «Οι παίκτες του Ολυμπιακού παίζουν πρώτα για τη φανέλα, ποτέ δεν αμφιβάλλαμε για την ομάδα»

Πιστεύει απόλυτα στους παίκτες του και αυτό ακριβώς τονίζει μέσω του BN Sports ο Γιώργος Μπαρτζώκας! Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε παρά να είναι ευχαριστημένος από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά έχει ήδη το μυαλό του στην επόμενη μέρα και τους υπόλοιπους στόχους των «ερυθρολεύκων»!

Αποστολή στο Ηράκλειο: Τάσος Φαραός

Τα σουτ δεν του βγήκαν, ιδίως στο πρώτο μέρος, αλλά η άμυνα και οι… πύργοι του στάθηκαν ικανά, ώστε να χαρίσουν στον Ολυμπιακό το Κύπελλο Ελλάδας για το 2024!

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τον Παναθηναϊκό στον τελικό (18/02, 58-69) και έφτασαν στην τρίτη διαδοχική κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου. Ξανά μάλιστα στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας το γιόρτασε όπως άρμοζε, μαζί με τους παίκτες του στο παρκέ. Δεν έπαψε στιγμή να πιστεύει στις ικανότητές τους και δικαιώθηκε στον μέγιστο βαθμό. Αυτός αποτελεί τον δεύτερο τίτλο στην τρέχουσα περίοδο για τον Ολυμπιακό, μετά από το Super Cup στην έναρξη.

μπαρτζενθ2_1.jpg

Στο Final 8 που διεξήχθη στο Ηράκλειο, ο Έλληνας κόουτς είδε τον Μουστάφα Φαλ να ξεχωρίζει, κερδίζοντας μάλιστα και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης. Έλειψε αρκετά ο Γάλλος σέντερ από τους Πειραιώτες, αλλά φρόντισε ώστε να επιστρέψει… δριμύτερος!

Ο έμπειρος τεχνικός, μέσα στη… μέθη των  πανηγυρισμών, μίλησε στο BN Sports, με τις πρώτες του σκέψεις, μετά την κατάκτηση του τροπαίου, να πηγαίνουν αυτομάτως στην επόμενη μέρα, αλλά και στις προσπάθειες των παικτών του στο παρκέ.

«Αυτή τη στιγμή είμαι χαρούμενος, αλλά οι απαιτήσεις για έναν προπονητή στον Ολυμπιακό και γενικά για την ομάδα, είναι πάντα τεράστιες. Πρέπει μέσα σε μία μέρα να ξεχάσεις τι έγινε και να πας στο επόμενο βήμα.

Αλλά δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαστε ευχαριστημένοι. Έχουμε ένα γκρουπ παικτών που παίζουν για τη νίκη. Παίζουν πρώτα για τη φανέλα και μετά για τα συμβόλαιά τους και τα στατιστικά τους».

μπαρτζενθ3_1.jpg

Στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βρισκόταν μπροστά, με τους «αιώνιους» να είναι αμφότεροι αρκετά άστοχοι στην επίθεση. Στην επανέναρξη, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν να πατούν καλύτερα. Άλλαξε όμως κάτι ουσιαστικά, αναφορικά με την προσέγγισή τους στο παιχνίδι;

«Στο ημίχρονο ήμασταν μπροστά για πέντε πόντους (σ.σ. 25-30), έχοντας 1/14 τρίποντα. Υπάρχουν όμως πολύ καλοί σουτέρ στην ομάδα. Είχαμε μάλιστα 12-13 ασίστ στο ημίχρονο, ενώ χάσαμε και 5-6 spot up τρίποντα, με τους παίκτες εντελώς ελεύθερους, οπότε ο συγκεκριμένος αριθμός θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος.

Οπότε επιλέξαμε να επιμείνουμε στον τρόπο παιχνιδιού μας. Να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στην άμυνά μας και κάποια στιγμή θα έμπαιναν και τα σουτ. Κάτι που έγινε από τους καλούς μας σουτέρ, όταν και άνοιξε το παιχνίδι».

μπαρτζενθ_1.jpg

Το Κύπελλο λοιπόν ήρθε, ως μια μορφή επιβράβευσης για την προσπάθεια των παικτών του, όπως τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Τώρα ωστόσο, βρίσκεται ήδη στην αναζήτηση του επόμενου στόχου.

«Κάθε τίτλος αποτελεί ένα είδος δικαίωσης για την προσπάθεια της ομάδας. Ο επαγγελματικός αθλητισμός όμως, είναι μία συνεχής αναζήτηση στόχων, για την εκπλήρωση των προσδοκιών. Σε ένα κλαμπ σαν τον Ολυμπιακό, αυτό είναι πάντοτε σημαντικό.

Δεν θα το έλεγα ακριβώς δικαίωση ωστόσο. Πιστεύαμε πάντα στην ομάδα μας, ποτέ δεν αμφιβάλλαμε για αυτό».

Μπορεί η EuroLeague να αργήσει να επανέλθει, λόγω της διακοπής για τα προκριματικά του EuroBasket 2025, αλλά η κατάκτηση του εγχώριου Κυπέλλου μπορεί να δώσει μία σημαντική ψυχολογική ώθηση στους «ερυθρόλευκους». Κάτι που βρίσκει σύμφωνο και τον Έλληνα προπονητή. Με μία σημαντική παράμετρο.

«Νομίζω πως αυτό το Κύπελλο μπορεί να μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Πάντα σε βοηθά να συνεχίσεις με καλύτερη ψυχολογία, αρκεί να κρατήσεις το κεφάλι σου χαμηλά, να μην έχεις τη μύτη ψηλά και να συνεχίσεις να δουλεύεις με τον ίδιο τρόπο κάθε μέρα.

Δεν θα ήθελα να κάνω βαρύγδουπες δηλώσεις, ούτε να δημιουργήσω ‘σλόγκαν’ με αυτά που θα πω. Η επόμενη μέρα είναι η προπόνησή μας, η βελτίωσή μας και να μείνουμε υγιείς, που είναι σημαντικό».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0