Face to Face

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο BN Sports: «Μεγάλη τιμή να είμαι αρχηγός του Άρη, όμορφο που θα έχω προπονητή τον Σπανούλη»

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο BN Sports: «Μεγάλη τιμή να είμαι αρχηγός του Άρη, όμορφο που θα έχω προπονητή τον Σπανούλη»

Κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Βασίλης Τολιόπουλος έφτασε για άλλο ένα ματς σε υψηλές… πτήσεις, έστω κι αν ο Άρης αποκλείστηκε. Στο BN Sports δήλωσε περήφανος ως αρχηγός της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη, αλλά και ανυπόμονος, για να τεθεί υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα!

Αποστολή στο Ηράκλειο: Τάσος Φαραός

Η δεύτερη διαδοχική… τρικλοποδιά στον Παναθηναϊκό φάνταζε αρκετά δύσκολη υπόθεση. Κάτι που αποδείχθηκε για τον Άρη και στο παρκέ, όπου ηττήθηκε στον ημιτελικό (17/02, 76-65) του Final 8 για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος διανύει ίσως την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος στο BN Sports. Απέναντι στους «πράσινους» ξεκίνησε… καυτός, με 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 21, μαζί με 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Αυτή τη φορά δεν «μίλησε» στην αγαπημένη του… ώρα! «Ψεγάδι», αν λάβουμε υπόψη όλες τις φορές που το έκανε, με κρισιμότατα καλάθια στα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από την Ουλμ, στο ΟΑΚΑ και από εκεί στο «ξέσπασμα» απέναντι στην Τρέντο και στον ΠΑΟΚ, και μάλιστα εις διπλούν!


Μπορεί οι Θεσσαλονικείς να «λύγισαν», αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τους απογοητεύσει. Πραγματοποιούν εξαιρετική σεζόν σε EuroCup και Basket League και όπως αναφέρει και ο αρχηγός της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη, μόνο ικανοποιημένοι είναι από την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι παίκτες στο παρκέ στα «Δύο Αοράκια».

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα της EuroLeague, θα ήταν ούτως ή άλλως αρκετά δύσκολο να κερδίσουμε για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Θα έπρεπε να κάνουμε άλλο ένα επιθετικό παιχνίδι κοντά στο τέλειο, δεν τα καταφέραμε, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθειά μας».

Όσον αφορά τον ίδιο, δίχως αμφιβολία ζει τις καλύτερες ημέρες της μπασκετικής του καριέρας. Συνεισφέρει τα μέγιστα για τις επιτυχίες του Άρη, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή με την «πορτοκαλί θεά» στα χέρια του.

«Είναι καλύτερη σεζόν της καριέρας μου. Νιώθω πως βοηθάω πολύ την ομάδα, όπως και εκείνη εμένα φυσικά. Διανύουμε μία αρκετά επιτυχημένη πορεία ως τώρα στη φετινή χρονιά και θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο».

ʕЅˋϠŋˁďӠ2023-2024 / FINAL-8 / njɔŋɊϓ / ЁϠ- QǓ (ÃŋǓ ӔϋǓ / EUROKINISSI)

Ωστόσο, φέτος δεν είναι ένας απλός παίκτης για τους «κίτρινους». Ο Βασίλης Τολιόπουλος αποτελεί τον αρχηγό του Άρη και φυσικά, τον ηγέτη του εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Ήταν κάτι που το ήθελε και ο ίδιος, όπως τονίζει, και δείχνει έμπρακτα πως μπορεί να ανταπεξέλθει πλήρως σε αυτό.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι ο αρχηγός του Άρη. Είναι κάτι που το ήθελα πάρα πολύ τη φετινή σεζόν. Ελπίζω πως θα μπορώ να συνεισφέρω στην ομάδα μου όπως πρέπει από αυτά τα καθήκοντα και να είμαι άξιος αρχηγός».

Οι εμφανίσεις του μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν, έχουν «κεντρίσει» το ενδιαφέρον ολόκληρης της Ευρώπης. Η συζήτηση και το ερώτημα για το αν θα βρεθεί σε κάποιον σύλλογο της EuroLeague της επόμενη περίοδο, προκύπτει εύλογα. Τι λέει όμως ο ίδιος;

«Δεν θα μπορούσα παρά να παραδεχτώ ότι το να αγωνίζεσαι στην EuroLeague, στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη, είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο. Φυσικά, όμως, δεν γνωρίζω τι θα συμβεί το καλοκαίρι.

Θα δούμε τότε, θα μιλήσω και με τους ανθρώπους της ομάδας μου και θα φανεί τι θα συμβεί».

ʕЅˋϠŋˁďӠ2023-2024 / FINAL-8 / njɔŋɊϓ / ЁϠ- QǓ (ӔŖMϓ сЁ͇Ӡ/ EUROKINISSI)

Το Κύπελλο Ελλάδας για τον Τολιόπουλο έλαβε τέλος, αλλά δεν τον περιμένει… ξεκούραση. Εν αντιθέσει, ετοιμάζεται να ενσωματωθεί στην Εθνική μας ομάδα, για τις αναμετρήσεις των προκριματικών του EuroBasket 2025, κόντρα σε Τσεχία και Ολλανδία.

Ήδη από τη Δευτέρα (19/02) θα τεθεί υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη, που αποτελεί άλλωστε ένα από τα είδωλά του. Έτσι, η ανυπομονησία του για τη συγκεκριμένη συνεργασία, είναι απολύτως λογική!

«Πραγματικά είναι κάτι πολύ όμορφο που θα μου δοθεί η ευκαιρία να έχω προπονητή τον κόουτς Σπανούλη. Ανυπομονώ να πάω στην Εθνική τη Δευτέρα (19/02) και ελπίζω να έχουμε δύο εξαιρετικά παιχνίδια».

σπανουληςενθ3_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0