Face to Face

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο BN Sports: «Το επίπεδο που βρίσκομαι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Μπαρτζώκα»

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο BN Sports: «Το επίπεδο που βρίσκομαι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Μπαρτζώκα»

Ένας από τους παίκτες που… καθάρισαν την μπουγάδα για τον Ολυμπιακό απέναντι στο Περιστέρι. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, αμέσως μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων» στα ημιτελικά του Final 8, μίλησε στο BN Sports για τη σχέση του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον προπονητή του, πλέον, στην Εθνική, Βασίλη Σπανούλη, αλλά και το εξουθενωτικό πρόγραμμα που ακολουθούν οι ομάδες!

Αποστολή στο Ηράκλειο: Τάσος Φαραός

Δεν χρειάστηκε να «τρέξει» ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός κόντρα στο Περιστέρι (16/02, 87-68). Με «όπλο» την άμυνα και ξεσπάσματα από τους Κώστα Παπανικολάου, Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Μόουζες Ράιτ, πήρε μία εύκολη πρόκριση, για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στο Final 8 που διεξάγεται στο Ηράκλειο.

Ο αρχηγός «μίλησε» στην πρώτη περίοδο, ο… εκρηκτικός σέντερ στο φινάλε, ενώ ο «Λάρι» με κρίσιμα τρίποντα (3/4) και 15 πόντους συνολικά, φρόντισε ώστε να μην απειληθούν ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι».

Μπορεί να βρήκε με άνεση τις λύσεις στην επίθεση, ωστόσο για άλλη μια φορά, το κυριότερο «όπλο» για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ήταν η πολυπρόσωπη άμυνα από… ατσάλι που διαθέτει.

λαρεενθ3.jpg

Ο Λαρεντζάκης, αμέσως μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης από τους Πειραιώτες, τέθηκε στη διάθεση του BN Sports, ξεχωρίζοντας την αμυντική λειτουργία της ομάδας, που την έχει βοηθήσει αρκετά σε πολλές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Ανέκαθεν τα τελευταία χρόνια η άμυνα είναι η αρχή του Ολυμπιακού. Σήμερα (16/02) ήμασταν αρκετά καλοί στον συγκεκριμένο τομέα και δυσκολέψαμε το Περιστέρι να βάλει εύκολα καλάθια.

Κρατάμε τη νίκη και προετοιμαζόμαστε για τον ημιτελικό του Σαββάτου (17/02)».

Για τον Ολυμπιακό ακολουθεί άμεσα το παιχνίδι του ημιτελικού το Σάββατο (17/02). Αυτό είναι και το μοναδικό που σκέφτονται οι παίκτες αυτή τη στιγμή, όπως τονίζει ο Έλληνας γκαρντ, παρά την ενδεχόμενη «διασταύρωση» με τον Παναθηναϊκό στον τελικό.

«Όχι, το μυαλό μας δεν είναι καθόλου στον τελικό. Σκεφτόμαστε αποκλειστικά τον ημιτελικό που ακολουθεί. Να είμαστε υγιείς και θα το πηγαίνουμε βήμα-βήμα κάθε φορά. Έτσι πορευόμαστε τόσα χρόνια και έτσι θα συνεχίσουμε».

Οι ομάδες που θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι την «πηγή» την Κυριακή (18/02), για να διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπέλλου, θα χρειαστεί να δώσουν τρία παιχνίδια, σε διάστημα τεσσάρων ή και τριών ημερών.

λαρεενθ2.jpg

Κάτι που είναι, φυσικά, αρκετά επιβαρυντικό για τους παίκτες, που έχουν ούτως ή άλλως φορτωμένο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

«Είναι λίγο κουραστικό όταν μεσολαβούν μόνο λίγες ώρες για το επόμενο παιχνίδι. Το πρόγραμμα γενικά, έτσι όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, είναι αρκετά πιεσμένο. Πάρα πολλοί αγώνες. Ίσως θα μπορούσε να βρεθεί μια καλύτερη φόρμουλα. Δεν ξέρω φυσικά αν βγαίνουν οι μέρες.

Όπως και να έχει, εμείς καλούμαστε να δώσουμε τρία ματς, θέλουμε πολύ το Κύπελλο και θα τα δώσουμε όλα».

Δεν μπορούσε παρά να γίνει αναφορά και στην… ιδιαίτερη σχέση που έχει ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, οι δυο τους έχουν έντονες αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Αυτά όμως, οφείλονται αποκλειστικά στην ένταση των αγώνων.

«Η σχέση μας με τον κόουτς Μπαρτζώκα είναι εξαιρετική, δεν τίθεται θέμα τι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο. Εκεί υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος και οι παλμοί είναι υψηλοί. Αλλά δεν υπάρχει καμία ‘κακία’, όλα γίνονται για το καλό της ομάδας.

Άλλωστε, το επίπεδο στο οποίο βρίσκομαι και αγωνίζομαι, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Γιώργο Μπαρτζώκα».


Στον προημιτελικό με το Περιστέρι, ο Βασίλης Σπανούλης αποτελούσε αντίπαλο του Λαρεντζάκη. Σε λίγες μέρες παρ’ όλα αυτά, ο «Kill Bill» θα είναι ο ομοσπονδιακός του τεχνικός, για τις αναμετρήσεις της Εθνικής στα προκριματικά του EuroBasket 2025.

Μία… ιδιαίτερη συνθήκη, που δεν αλλάζει όμως τον κοινό στόχο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

«Ήταν στην αρχή λίγο περίεργα, αλλά στην Εθνική όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο. Ο κόουτς Σπανούλης έχει καλές αρχές, το έχει δείξει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το Περιστέρι.

Έχουμε τις βάσεις και πιστεύω πως όλοι μαζί για την Εθνική πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, ώστε να την επιστρέψουμε εκεί που αξίζει να βρίσκεται, στις επιτυχίες».

λαρεενθ.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0