Face to Face

Ο Μάριους Γκριγκόνις στο BN Sports: «O Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει!»

Ο Μάριους Γκριγκόνις στο BN Sports: «O Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει!»

Η φετινή σεζόν ανήκει ξεκάθαρα και δικαιωματικά στον Μάριους Γκριγκόνις, που έχει βρεθεί από το ναδίρ στο… ζενίθ του Παναθηναϊκού αποστομώνοντας όποιον τον αμφισβήτησε. Ο Λιθουανός γκαρντ μίλησε στο BN Sports για την αυτοπεποίθηση που έχει αποκτήσει και για την τρομερή εξέλιξη των «πράσινων».

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Ο Μάριους Γκριγκόνις κάνει… τέρατα φέτος με την φανέλα του «Τριφυλλιού» έχοντας χαρίσει στον Παναθηναϊκό AKTOR απίστευτες στιγμές.

Μπορεί να ήταν κάπως… φειδωλός στην αναμέτρηση απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, που έκλεισε με νίκη των «πράσινων», με 5 πόντους και 2 ριμπάουντ, όμως οι εμφανίσεις του με το «Τρίφυλλι» είναι πάντα σταθερές και καθοριστικές.

6108863.jpg

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μπορεί να μπήκε στο παιχνίδι δυναμικά με τρίποντο του Γκριγκόνις με το… καλησπέρα σας, όμως ο Παναθηναϊκός μετά από εκείνο το σημείο βρέθηκε πίσω στο σκορ με τη Φενέρ να δείχνει πως έχει βρει τον τρόπο για να τον περιορίσει.

Η εικόνα άλλαξε 180 μοίρες στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο με τους «πράσινους» να γυρνάνε το ματς υπέρ τους ρίχνοντας στο… καναβάτσο την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

«Το μπάσκετ δεν είναι σταθερό, κάθε παιχνίδι κυλάει πολύ διαφορετικά. Στην αρχή δυσκολευτήκαμε, αλλά δεν έχει σημασία γιατί είτε σε καλή, είτε σε κακή μέρα οι καλές ομάδες βρίσκουν τον τρόπο για να κερδίσουν και χαίρομαι που ο Παναθηναϊκός έχει αυτό το χαρακτηριστικό», ήταν τα λόγια του Γκριγκόνις για την εξέλιξη της αναμέτρησης κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Ο Λιθουανός γκαρντ είχε βρεθεί στο στόχαστρο αρνητικών κριτικών την προηγούμενη σεζόν με την παραμονή να είναι αρκετά αμφίβολη, αλλά φέτος αποφάσισε να αλλάξει άρδην το αφήγημα και να αφήσει πίσω του τα κακώς κείμενα χωρίς να επιτρέψει να τον καταβάλλουν.

Το αποτέλεσμα; Ο «Γκριγκούλιτσα» πραγματοποιεί τη μία καλή εμφάνιση μετά την άλλη με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να αναγνωρίζουν την προσπάθειά του αποθεώνοντάς τον κάθε φορά στο γήπεδο. Η ολική αναδόμηση των «πράσινων» έχει λειτουργήσει ευεργετικά για εκείνον, που μοιάζει να έχει βρει τον εαυτό του και να έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του.

«Έχει μεγάλη σημασία να βρίσκεσαι σε ένα επίπεδο που μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός και γενικά και απέναντι στον εαυτό σου. Στα αθλήματα όλα μπορούν να συμβούν, οπότε τα πράγματα πρέπει να τα προσεγγίζουμε μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι. Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό για μένα το γεγονός ότι έχω ανεβάσει την απόδοσή μου και μπορώ να είμαι και πιο ανταγωνιστικός και να βοηθάω την ομάδα μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 29χρονος γκαρντ.

Η κλάση του είναι αδιαμφισβήτητη. Όταν η μπάλα «καίει» εκείνος δεν φοβάται να καθορίσει την πορεία της κι έχει δικαιωθεί για τις επιλογές του με αποκορύφωμα το buzzer beater στο Μονακό. Δούλεψε πολύ, δούλεψε σκληρά κι αυτό απέδωσε καρπούς κι αυτό αναγνωρίζεται.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα… καλύτερά του μετά από χρόνια. Ο κόσμος κάνει το ένα sold out μετά το άλλο και ο Μάριους Γκριγκόνις δε μπορεί παρά να είναι χαρούμενος που όλοι οι κόποι του ίδιου και της ομάδας του αναγνωρίζονται.

«Είναι φοβερό το γεγονός ότι γεμίζει το γήπεδο κάθε φορά. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε ενέργεια από τον κόσμο μας και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν μας δίνει τεράστια ώθηση και διευκολύνει το παιχνίδι μας», είπε ο Λιθουανός σταρ έχοντας διώξει πλέον όλες τις δεύτερες σκέψεις και τις φοβίες που τον… έπνιγαν απολαμβάνοντας κάθε στιγμή με την φανέλα του «Τριφυλλιού».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0