Face to Face

Ο Γουίλιαν Αράο στο BN Sports: «Όπου κι αν παίζω, θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, δίκαιη η πρόκριση»

Ο Γουίλιαν Αράο στο BN Sports: «Όπου κι αν παίζω, θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, δίκαιη η πρόκριση»

Ο Παναθηναϊκός, μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, ήταν ο μεγάλος νικητής απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο (0-0 κανονική διάρκεια 7-6 στα πέναλτι). Ο Γουίλιαν Αράο μετά την τεράστια αυτή πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, μίλησε στο BN Sports για την… μάχη που δόθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά και για την καθιέρωση του στο κέντρο της «πράσινης» άμυνας.

Δηλώσεις στον Άγγελο Κρεμαστό

Στο αιώνιο ντέρμπι της Τετάρτης (17/01) το μεγάλο… δώρο ήταν ένα εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Τα 120 αγωνιστικά λεπτά, δεν ήταν αρκετά για να βγάλουν τον νικητή, με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, να λύνουν τις διαφορές τους από την λευκή βούλα (0-0 κανονική διάρκεια, 7-6 στα πέναλτι).

Εκεί η ιστορία είναι γνωστή, με τον Καμαρά να στέλνει την μπάλα άουτ και τους «πράσινους» στον επόμενο γύρο.

Για άλλη μία φορά τις εντυπώσεις έκλεψε ένας ποδοσφαιριστής που στην πραγματικότητα αγωνίζεται εκτός θέσης. Ο Γουίλιαν Αράο τις τελευταίες εβδομάδες έχει αναλάβει τον ρόλο του κεντρικού αμυντικού και βγάζει τον Παναθηναϊκό… ασπροπρόσωπο. Οι τραυματισμοί που έχουν προκύψει στο «τριφύλλι», έχουν αναγκάσει τον Βραζιλιάνο, να αναλάβει χρέη σέντερ μπακ.

Ο Γουίλιαν Αράο μετά το φινάλε του αιώνιου ντέρμπι, μίλησε στο BN Sports για την μεγάλη πρόκριση, το πώς έζησε την διαδικασία των πέναλτι και την αγαπημένη του θέση στο γήπεδο.

6087010.jpg

Σε μία βραδιά που το πάθος και οι σκληρές μάχες «μονοπώλησαν», στο αιώνιο ντέρμπι, ο Καμαρά ήταν ο μοιραίος. Ο χαφ του Ολυμπιακού αστόχησε από την λευκή βούλα και οι «πράσινοι» πήραν μία σπουδαία πρόκριση, με τον Αράο να πανηγυρίζει με την… ψυχή του.

«Ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα, σαφώς (γέλια). Όταν τελειώνει μία τέτοια μάχη και εσύ είσαι ο νικητής, είναι πραγματικά υπέροχο. Είναι ποδόσφαιρο, κάποιος έπρεπε να αστοχήσει για να κερδίσει η άλλη ομάδα. Κατά την γνώμη μου πιστεύω δικαιούμασταν την πρόκριση και όταν είδα το πέναλτι του Καμαρά να πηγαίνει άουτ, ένοιωσα μία απίστευτη ικανοποίηση».

6086965.jpg

Με το παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Λεωφόρο να λήγει 1-1 (10/01), στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκης ήταν όλα… ανοιχτά. Σαφώς κανείς δεν μπορούσε να αποκλίσει την πιθανότητα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην διαδικασία των πέναλτι, κάτι που ο Παναθηναϊκός και ο Αράο γνώριζαν και προετοιμάστηκαν καταλλήλως.

«Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά για την πιθανότητα των πέναλτι. Είναι ένας αγώνας Κυπέλλου και τα πέναλτι ήταν ένα πολύ πιθανό σενάριο. Όπως όλοι είδαν, η ομάδα ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη για αυτό. Πιστεύω πήγαμε καλά, είχαμε αρκετές ευκαιρίες και μέσα στο παιχνίδι. Πιστεύω δίκαια πήραμε την πρόκριση».

Ο Αράο ανέλαβε να εκτελέσει το 3ο πέναλτι του Παναθηναϊκού και δεν λάθεψε. Ο Βραζιλιάνος αφού είδε την μπάλα να επαναπαύεται στα δίχτυα του Πασχαλάκη, ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, διώχνοντας ένα… βάρος από τους ώμους του.    

«Ναι είχα λίγο άγχος και λογικό είναι. Κρινόντουσαν πολλά από ένα και μόνο χτύπημα. Έχω χάσει 2-3 πέναλτι στην καριέρα μου και κάτι τέτοιο δεν ήθελα να επαναληφθεί και τώρα. Όταν είδα την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, χάρηκα και για εμένα που τα κατάφερα, αλλά και για την ομάδα που την βοήθησα με τον τρόπο μου».

6087011.jpg

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Αράο με σκοπό να δυναμώσει την μεσαία του γραμμή. Με τους τραυματισμούς που προέκυψαν όμως στο «τριφύλλι», ο Βραζιλιάνος έχει αναγκαστεί να κάνει μερικά βήματα πίσω στο γήπεδο και αγωνίζεται πλέον σταθερά ως στόπερ. Αυτό όμως δεν επηρεάζει τον Αράο που κάνει ότι μπορεί για να ικανοποιήσει τον προπονητή, την ομάδα και πάνω απ’ όλα τους οπαδούς.

«Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό. Δίνω πάντα το 100%, ότι έχω για να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα. Αυτή την στιγμή, με τους τραυματισμούς που υπάρχουν έπρεπε να παίξω στην άμυνα. Σαφώς η καλή μου θέση είναι στο κέντρο του γηπέδου, εκεί νιώθω πιο άνετα να αγωνίζομαι, εκεί έχω περισσότερη εμπειρία. Αλλά αν ο προπονητής θέλει να παίξω ως στόπερ, θα το κάνω και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0