Face to Face

Ο Χουάνκαρ στο BN Sports: «Ήταν δύσκολο να επιστρέψω σε αυτό το γήπεδο, κάποιοι δεν ξέρουν από σεβασμό»

Ο Χουάνκαρ στο BN Sports: «Ήταν δύσκολο να επιστρέψω σε αυτό το γήπεδο, κάποιοι δεν ξέρουν από σεβασμό»

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έδωσαν μία πραγματική… μάχη στον Πειραιά, με τους «πράσινους» να παίρνουν την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, μέσω της ψυχοφθόρου διαδικασίας των πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια, 7-6 στα πέναλτι, 17/01). Ο Χουάνκαρ μετά το φινάλε της αναμέτρησης μίλησε στο BN Sports για την επιστροφή του στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά και για το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα.

Δηλώσεις στον Άγγελο Κρεμαστό

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε μετά κόπων και βασάνων να… σπάσει την έδρα του Ολυμπιακού και να πάρει την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, μέσω της «ρώσικης ρουλέτας» (0-0 κανονική διάρκεια, 7-6 στα πέναλτι, 17/01).

Ο Χουάνκαρ βρισκόταν στο αριστερό άκρο της άμυνας του «τριφυλλιού» και συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα του να… πληγώσει τον αιώνιο αντίπαλο και να πάρει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Ο Χουάνκαρ μίλησε στο BN Sports για την επιστροφή του σε ένα γήπεδο, από το οποίο την τελευταία φορά έφυγε πάνω σε φορείο, το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια, αλλά και για τον υγιή ανταγωνισμό που έχει «χτίσει», με τον έτερο αριστερό μπακ της ομάδας, Φίλιπ Μλαντένοβιτς.

Ούτε απουσίες, ούτε τραυματισμοί: Επτάψυχος Παναθηναϊκός στους «8», νίκησε κούραση και Ολυμπιακό στα πέναλτι, με μοιραίους Καρβάλιο-Καμαρά! (video)

Έχουν περάσει περίπου τρεις μήνες από εκείνο το μοιραίο παιχνίδι (22/10), που ο Χουάνκαρ τραυματίστηκε από μία κροτίδα, η οποία τον άφησε για αρκετές ημέρες εκτός αγωνιστικής δράσης. Ο Ισπανός επέστρεψε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για τον αγώνα της Κυριακής (17/01), κάτι που όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε, δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση.

«Ήταν αρκετά δύσκολο που γύρισα εδώ, ειδικά από την στιγμή που ακούστηκαν τόσες πολλές βλακείες, για αυτό που μου συνέβη. Κάποιοι δεν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη σεβασμός. Εμένα όμως δεν με ένοιαζε, εγώ ήρθα για να παίξω το παιχνίδι μου και ευτυχώς όλα πήγαν καλά και πήραμε την πρόκριση».

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΟΥΑΝΚΑΡ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ | PANATHINAIKOS FC OFFICIAL WEB SITE

Κανείς δεν θέλει να βλέπει άδεια γήπεδα, ακόμη και οι ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας. Είναι σίγουρο πως σε ένα τέτοιο ντέρμπι, οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα δημιουργούσαν μία υπέροχη ατμόσφαιρα. Όμως, ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε μπροστά σε… κενά καθίσματα.

«Πάντα είναι καλύτερο για όλους τα γήπεδα είναι γεμάτα. Με την κατάσταση όμως που επικρατεί τον τελευταίο καιρό, θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε μπροστά σε άδεια καθίσματα. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να επηρεάσει εμάς τους ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κοιτάμε μονάχα μπροστά».

Οι αλλαγές τελευταία στον Παναθηναϊκό είναι αρκετές, για τον Χουάνκαρ όμως αν κάτι παραμένει σταθερό, είναι το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια.

«Από πάντα ήμασταν σαν μία οικογένεια. Ο αποκλεισμός από το Europa League, ήταν αρκετά δύσκολο για εμάς. Όμως εμείς λειτουργούμε σαν μία οικογένεια, αφήσαμε πίσω μας εκείνο το στραβοπάτημα και προχωρούμε ενωμένοι».

Οι «μοιραίοι» Καμαρά-Καρβαλιάλ και ο... ωραίος Λοντίγκιν: Πώς ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον Ολυμπιακό! (video)

Στις περισσότερες ομάδες, στην θέση του αριστερού μπακ υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής, με την φανέλα του βασικού… σπίτι του. Για τον Παναθηναϊκό όμως η ιστορία είναι διαφορετική. Χουάνκαρ και Μλαντένοβιτς μοιράζονται επί ίσοις όροις την θέση τους στην 11αδα, με τον Ισπανό να απολαμβάνει τον υγιή ανταγωνισμό που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα τους.

«Ο Φίλιπ είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Η μάχη που δίνουμε για μία θέση στην 11αδα, μας κάνει και στους δύο πολύ καλό, αλλά βοηθάει και την ίδια την ομάδα. Ο ανταγωνισμός κάνει εμάς τους ποδοσφαιριστές να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και στον αγώνα που δίνουμε χρειάζεται να είμαστε όλοι σε αυτόν τον βαθμό ετοιμότητας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0