Face to Face

Ο Σέιν Λάρκιν στο BN Sports: «Είναι γλυκόπικρο να παίζω κόντρα στον Αταμάν ειδικά όταν κερδίζει!»

Ο Σέιν Λάρκιν στο BN Sports: «Είναι γλυκόπικρο να παίζω κόντρα στον Αταμάν ειδικά όταν κερδίζει!»
Ένας από τους πιο «καυτούς» παίκτες της φετινής EuroLeague. Ένας εκ των πρωταγωνιστών της ιστορικής αναμέτρησης των τεσσάρων παρατάσεων με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Σέιν Λάρκιν, τέθηκε στη διάθεση του BN Sports μετά την ήττα της Αναντολού Εφές από τον Παναθηναϊκό μιλώντας τόσο για την τωρινή σεζόν, όσο και για την σχέση του με τον Εργκίν Αταμάν.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την 12η νίκη του στην EuroLeague, αυτή τη φορά κόντρα στην Αναντολού Εφές για τις ανάγκες της 20ης αγωνιστικής μέσα στο κατάμεστο και… φλεγόμενο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» έστειλαν στο… καναβάτσο τους Τούρκους με 83-76 σ’ ένα παιχνίδι, που σχεδόν από την αρχή φαινόταν πως ήταν «δικό» τους. Μπορεί στο τρίτο δεκάλεπτο ο Εργκίν Αταμάν να τα βρήκε λίγο… σκούρα απέναντι στην πρώην ομάδα του και να απώλεσε το μεγάλο προβάδισμα που διατηρούσε, όμως με τον εξωπραγματικό Μάριους Γκριγκόνις των 7/8 τριπόντων και τον Κώστα Σλούκα, που ξεπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη στη λίστα των κορυφαίων πασέρ της ιστορίας της EuroLeague, o Παναθηναϊκός δεν γινόταν να χάσει.

Σημαντικός παράγοντας στο ξεκίνημα με το… δεξί που έκανε το «Τριφύλλι» στην «διαβολοβδομάδα» απέναντι στην ομάδα του Ερντέμ Τσαν ήταν φυσικά και ο τρόπος που περιορίστηκε ο σταρ της, Σέιν Λάρκιν.

Το παράδοξο βέβαια είναι, ότι ο 31χρονος γκαρντ της Εφές έμεινε χωρίς πόντο σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, αφού ο Τζέριαν Γκραντ τον έπαιζε εξαιρετικά στο ένα εναντίον ενός και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με μόλις εννιά.

H «καρδιά της Εφές» όπως τον αποκάλεσε ο Εργκίν Αταμάν, μίλησε με το BN Sports για τους στόχους της ομάδας του, καθώς το σύνολο του Ερντέμ Τσαν έχει να πανηγυρίσει κάποια νίκη από την εντός έδρας αναμέτρηση ξανά με τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο της EuroLeague πριν από ένα μήνα.

6079188.jpg

«Για να μπορέσουμε να σπάσουμε αυτό το αρνητικό σερί  θα πρέπει να παίζουμε πολύ σκληρότερα καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, όλα τα λεπτά. Μόνο αν το κάνουμε αυτό θα καταφέρουμε να επανέλθουμε στις νίκες», τόνισε ο Σέιν Λάρκιν προσθέτοντας πως δεν είναι σε θέση να συζητήσει μακροπρόθεσμα για τους στόχους της Εφές και το ενδεχόμενο των play ins καθώς πιστεύει πως πρέπει να επικεντρώνονται σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Ο Σέιν Λάρκιν είναι ο άνθρωπος, που γαλουχήθηκε στο πλευρό του Εργκίν Αταμάν στα χρόνια που εκείνος καθόταν στον πάγκο της τουρκικής ομάδας και μαζί του κατάφερε να πανηγυρίσει τις δύο συνεχόμενες κατακτήσεις EuroLeague.

ataman_larkin_230423.jpg

 Ο, πλέον, τεχνικός του Παναθηναϊκού φέρει μεγάλη ευθύνη για τον υπερπαίκτη που… αλωνίζει τα παρκέ και είναι χάρμα οφθαλμών, για τον άνθρωπο που έχει παίξει τα περισσότερα λεπτά σε παιχνίδι Ευρωλίγκας (53’), για τον παίκτη που μαζί με την ομάδα του πίεσαν μέχρι τέλους την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης φτάνοντας την μεταξύ τους αναμέτρηση στο ιστορικό ρεκόρ των τεσσάρων παρατάσεων.

479c6919-f343-493b-973c-ab8566d64076.jpg

«Προφανώς είναι κάπως γλυκόπικρο να παίζω απέναντι στον Εργκίν Αταμάν. Τα πηγαίνει καλά στη νέα του ομάδα  και το απέδειξε και με τη νίκη, οπότε δεδομένης της στιγμής και του αρνητικού αποτελέσματος δεν είναι και το καλύτερο για εμάς που τον αντιμετωπίσαμε», ήταν τα λόγια του Σέιν Λάρκιν σχετικά με τα ανάμεικτα συναισθήματα που έχει τις φορές που έχει έρθει αντιμέτωπος με τον Εργκίν Αταμάν.

Τώρα όμως, τα ηνία της ομάδας του κρατάει ο Ερντέμ Τσαν, ο πρώην συνεργάτης του Ομπράντοβιτς, που έχει τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης τόσο γύρω από το μπάσκετ όσο και σε σχέση με το πώς αντιμετωπίζει τους παίκτες του σε αντίθεση με τον προκάτοχό του και αυτό είναι κάτι που επισήμανε και ο Λάρκιν, όταν του ζητήθηκε να κάνει μια μικρή σύγκριση ανάμεσα στους δύο προπονητές.

6079251.jpg

«Τόσο ο Ερντέμ Τσαν, όσο και ο Εργκίν Αταμάν έχουν εντελώς διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο που προπονούν. Ο Αταμάν μας άφηνε αρκετά πιο ‘ελεύθερους’ για να κάνουμε τις δικές μας επιλογές, ενώ αντίθετα ο Τσαν θέλει να είναι περισσότερο από πάνω μας και να έχει τον έλεγχο των αποφάσεων. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ τους. Πάντως ο κάθε προπονητής έχει άλλη οπτική κι αυτό είναι το λογικό», είπε ο σταρ της Εφές, που όντας φανερά απογοητευμένος με το αρνητικό αποτέλεσμα ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0