Face to Face

Ο Κωνσταντίνος Κάκαρης στο BN Sports: «Θα τα δώσουμε όλα στο Ευρωπαϊκό – Δεν είμαστε απλώς μια όμαδα, είμαστε παρέα»

Ο Κωνσταντίνος Κάκαρης στο BN Sports: «Θα τα δώσουμε όλα στο Ευρωπαϊκό – Δεν είμαστε απλώς μια όμαδα, είμαστε παρέα»

Τον τελευταίο της επίσημο αγώνα έδωσε η Εθνική Ανδρών πόλο, μετά το φιλικό κόντρα στην Γεωργία το βράδυ της Παρασκευής (22/12) και νιώθει πιο έτοιμη από ποτέ για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο τον Ιανουάριο. Ο Κωνσταντίνος Κάκαρης, ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου, μίλησε στο BN Sports μετά την αναμέτρηση για την προσμονή του Ευρωπαϊκού, την όμορφη σχέση που δένει τα μέλη της ομάδας, αλλά και για αυτό που του έκανε εντύπωση στο εξωτερικό.

Δηλώσεις στην Σουζάννα Μποντίνη

Η Εθνική πόλο αντιμετωπίζει τους αντιπάλους της με σθένος και «ψυχή», άσχετα από το αν το παιχνίδι είναι κρίσιμο ή ένα απλό φιλικό. Με την Γεωργία θα μπορούσαν να παίξουν και καλύτερα, όμως έδειξαν ποιοτικά στοιχεία, και ήταν σαφώς μια καλή προθέρμανση εν όψει της επερχόμενης συνάντησής τους στους ομίλους του Ευρωπαϊκού.

«Είναι ο τελευταίος επίσημος αγώνας που θα έχουμε μέχρι το Ευρωπαϊκό. Την εφμάνισή μας σήμερα θα την χαρακτηρίσω “οκέι”, δεν ήταν πολύ πολύ καλή, ούτε κακή. Έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε τις επόμενες μέρες. Εντάξει, ήταν μικρή η περίοδος από τότε που σταμάτησε η σεζόν μέχρι να ξεκινήσουμε το Ευρωπαϊκό, αλλά νομίζω ότι θα είμαστε πολύ καλά».

Με καθαρό μυαλό, καλή προπόνηση, ήρεμη σκέψη και αυτοσυγκέντρωση ετοιμάζονται να... κατακτήσουν την Ευρώπη. Άλλωστε, το μόνο που λείπει από την συλλογή τους είναι ενα... χρυσό! Ίσως αυτή η φορά να είναι και η τυχερή.

«Νομίζω πως όλοι θέλουμε. Όλοι θα προσπαθήσουμε και θα τα δώσουμε όλα για αυτό. Θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι, δεν νομίζω ότι έχουμε κάποια δικαιολογία για να πούμε ότι δεν μπορουμε ή ότι δεν είμαστε καλά. Που και έτσι να είναι, δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία. Είτε έχουμε προετοιμαστεί καλά είτε όχι, αυτός είναι ο στόχος μας, γι’αυτό πάμε. Οπότε είμαστε καλά προετοιμασμένοι, θα πάμε εκεί και θα τα δώσουμε όλα».

Μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας της ομάδας, αν όχι το μεγαλύτερο, οφείλεται στον προπονητή, Θοδωρή Βλάχο, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια... οικογένεια. Βραβεύτηκε, μάλιστα από τον ΠΣΑΤ, καθώς η «επίσημη αγαπημένη» αναδείχθηκε σε κορυφαία ομάδα της χρονιάς για το 2023. Λογικό και επόμενο είναι οι παίκτες του να τον αγαπούν και να τον εκτιμούν αμέριστα.

«Τον γνωρίζουμε όλοι αρκετά χρόνια, και από τον Ολυμπιακό, που οι περισσότεροι τον είχαν προπονητή. Επίσης, όλοι γνωρίζουν πάνω κάτω τι ακριβώς θέλει στην πισίνα και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Οι παίκτες γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, είμαστε μια ωραία παρέα, πηγαίνουμε για φαγητό, για καφέ. Είμαστε παρέα, δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, όλοι μας περνάμε καλά. Αν δεν περνούσαμε καλά θα υπήρχαν περισσότερα προβλήματα, όμως όλοι φροντίζουμε να μην γίνεται αυτό».

Διακρίσεις, τίτλοι, μετάλλια, αυτή η ομάδα βγάζει την Ελλάδα ασπροπρόσωπη και αντιπροσωπεύει το πόλο, βγάζοντας τον καλύτερό της... εαυτό στις πισίνες. Και πάλι ο κόσμος δεν δίνει μια ευκαιρία σε αυτό το άρρηκτα συνδεδεμένο άθλημα με την χώρα μας. Υπάρχει μια αδιαφορία, και μια ελπίδα συνάμα, πως αυτή θα μετατραπεί σε ενδιαφέρον.

«Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα.Υπάρχουν αρκετές επιτυχίες στον χώρο της υδατοσφαίρισης, αλλά όλοι ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ είναι πιο δημοφιλή αθλήματα. Για εμένα το κυριότερο είναι να προσελκύσεις στις πισίνες παιδιά, κυρίως, να πιάσεις μια άλλη γενιά, μια καινούργια. Τώρα, για την υπάρχουσα γενιά, είναι η προβολή θεωρώ. Όσο πιο πολύ προβάλλεται και καλύπτεται τηλεοπτικά και το ελληνικό πρωτάθλημα και άλλα παρόμοια, όλοι οι αγώνες, όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, τόσο πιο σημαντικό είναι για το πόλο αυτό. Είτε αυτό γίνεται από την τηλεόραση είτε από το Youtube, είναι ένα αρκετά βασικό μέρος που πρέπει να βελτιωθεί. Και, όπως σου είπα, απο εκεί και πέρα, όσα περισσότερα παιδιά έρχονται στο πόλο, νομίζω το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο».

Ο ίδιος ζει το όνειρό του στην ιταλική Προ Ρέκο ή αλλιώς στην... Ρεάλ Μαδρίτης του πόλο! Μιλάμε για την μεγαλύτερη ομάδα πόλο στην Ευρώπη με τα 11 Champions League. Μεγάλη τιμή για τον ίδιο, αλλά και για την Ελλάδα. Έχει περάσει και από τον Ολυμπιακό και πλέον μπορεί να καταλάβει την διαφορά στο εξωτερικό και στην χώρα του, τις οποίες και επισήμανε.

«Μπορώ να σου πω ότι το πως δουλεύει η δική μας Εθνική ομάδα. Δεν υπάρχουν σρκετές ομάδες που μπορούν να μας ξεπεράσουν στον τρόπο που δουλεύουμε, στην έντaση που δουλεύουμε και στο πόσο θέληση υπάρχει για να ολοκληρώσουμε τους στόχους μας. Δεν νονμίζω ότι κάποια άλλη χώρα μας ξεπερνάει σε αυτό. Αυτό που μου έκανε πάρα πολύ εντύπωση είναι πως όταν πήγα στην Κροατία και στην Ιταλία, που είμα τώρα, είναι πως υπάρει πισίνα σε κάθε μικρό χωριό, για να παίζει ο κόσμος, και νομίζω ότι και αυτό μετράει. Σίγουρα από άποψη ανγνωρισιμότητας και φέτος στην Ιταλία το πόλο έγινε επαγγελαμτικό άθλημα, αναγνωρίζοντας πλέον επαγγελματίες αθλητές. Στην Ελλάδα είμαστε ακόμα  “ερασιτέχνες”. Τα έχουν πιο ψηλά τα αθλήματα και ελπίζω με τον καιρό να βελτιωθεί και εδώ στην Ελλάδα, γιατί και το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανέβει πολύ στην υδατοσφαίριση απ’ όσο προλαβαίνω να διαβάζω και να βλέπω τους παίκτες. Θεωρώ ότι έχει ανέβει πολλά επίπεδα και θα ανέβει κι άλλο, και οι ομάδες κάνουν πολύ καλή προσπάθεια. Και ελπίζω για το καλύτερο στο μέλλον».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0