Face to Face

Ο Τόμας Γουόκαπ στο BN Sports: «Η επιστροφή των Μιλουτίνοφ και ΜακΚίσικ μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια!»

Ο Τόμας Γουόκαπ στο BN Sports: «Η επιστροφή των Μιλουτίνοφ και ΜακΚίσικ μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια!»

Ό,τι και να πει κανείς για τον «φρουρό» του Ολυμπιακού είναι λίγο. Ο πάντα ευδιάθετος και με όρεξη για κουβέντα, Τόμας Γουόκαπ, τέθηκε στην διάθεση του BN Sports για να μιλήσει τόσο για το δικό του… comeback, όσο και για την πολύ βελτιωμένη εικόνα των «ερυθρόλευκων».

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Τόμας Γουόκαπ κάθε φορά που πατάει στο παρκέ καταθέτει ψυχή και σώμα για την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Μπορεί να ακούστηκαν διάφορα για τον γκαρντ του Ολυμπιακού σχετικά με την απόδοσή του την τελευταία περίοδο, όμως η πνευματική και σωματική κούραση ήταν κάτι που δε γινόταν να μην τον επηρεάσει.

6037846.jpg

Ο μέσος όρος του χρόνου που αγωνιζόταν ξεπερνούσε τα 30 λεπτά εξαιτίας και των πολλών απουσιών της ομάδας και με πολλά συνεχόμενα παιχνίδια στις «πλάτες» του, αναγκαστικά ο αγαπητός σε όλους «Θωμάς» κατέβασε… διακόπτες.

Αυτό φυσικά δεν γινόταν να κρατήσει για πολύ για το… πολυεργαλείο του Ολυμπιακού. Ο Γουόκαπ έκανε το πολυαναμενόμενο comeback στην αναμέτρηση των Πειραιωτών με την παλιά του ομάδα, τη Ζαλγκίρις, στο «καυτό» ΣΕΦ σκοράροντας 14 πόντους με 4/7 τρίποντα, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ για να φωνάξει στον κόσμο του Ολυμπιακού πως είναι εδώ! Κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με χαρακτηριστική άνεση αποδεικνύοντας πως έχουν επανέλθει στον παλιό, καλό, φορμαρισμένο εαυτό τους. 

6037983.jpg

-Κερδίσατε σχετικά εύκολα το παιχνίδι κόντρα στην Ζαλγκίρις και όσο κυλούσε ο χρόνος όλο και ανεβαίνατε, πώς είδες εσύ την εικόνα του ματς;

«Από την αρχή βρήκαμε τον ρυθμό μας στην επίθεση και όσο περνούσε η ώρα τον βρίσκαμε και στην άμυνα. Ήταν πολύ καλό ματς για εμάς με έμφαση στην αμυντική λειτουργία και στο σωματικό παιχνίδι.»

-Είδαμε πως εσύ, όπως και ο Μπραζντέικις και ο Μήτρου-Λονγκ είχατε την δική σας ξεχωριστή στιγμή με τα άτομα της λιθουανικής ομάδας. Πώς αισθάνεσαι όταν παίζεις απέναντι στην πρώην ομάδα σου;

«Είναι λίγο περίεργο να παίζω ενάντια σε παίκτες που ξέρω τόσο καλά, αλλά και στον προπονητή που γνωρίζω. Όμως με το που ξεκινήσει ο αγώνας, όλο αυτό συναίσθημα φεύγει και τα ξεχνάς όλα.» 

6038117.jpg

-Σε αυτό το παιχνίδι θα μπορούσαμε να πούμε ότι «επέστρεψες». Πώς το βίωσες; Τι σε βοήθησε στο να επανέλθεις στις καλές εμφανίσεις;

«Νομίζω οφείλεται στο γεγονός ότι πήγα στο γυμναστήριο, έκανα τα σουτάκια μου με επιτυχία και έτσι έχτισα αυτοπεποίθηση σε αυτό το κομμάτι. Βέβαια, δεν συνέβη από τη μια στιγμή στην άλλη, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.»

-Η Παρασκευή (24/11) ήταν μία καλή μέρα για εσάς για έναν παραπάνω λόγο, αφού ο ΜακΚίσικ και ο Μιλουτίνοφ επέστρεψαν στο ρόστερ. Θεωρείς πως έπαιξε ρόλο στη νίκη του Ολυμπιακού;

«Το να έχουμε τον Νίκο (Μιλουτίνοφ), πίσω στο ρόστερ ήταν καταπληκτικό. Το να βλέπουμε χαλαρό επιτέλους τον Σακίλ στον πάγκο μας κάνει να αισθανόμαστε μια ασφάλεια και μία σιγουριά. Ανυπομονώ να επιστρέψει ο Σακ και να βρει τον ρυθμό του για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να πάρει χρόνο στα επόμενα ματς. Πάντως ήταν μια χαρά στην προπόνηση.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0