Face to Face

Ο Van Boik στο BN Sports: «Ο ΝτεΡόζαν ήθελε τον πίνακα στο σπίτι του»!

Ο Van Boik στο BN Sports: «Ο ΝτεΡόζαν ήθελε τον πίνακα στο σπίτι του»!

Ο tattoo artist, Χάρης Μπόικος (Van Boik), που ταξίδεψε μέχρι το Σικάγο για να βρεθεί με τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και να του παραδώσει το έργο του αυτοπροσώπως, μίλησε στο BN Sports γι’ αυτή την συνάντηση, αλλά και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Καρίμ Μπενζεμά, που έχουν ενθουσιαστεί με τη δουλειά του!

Συνέντευξη στην Ευτυχία Οικονομίδου

Ο Χάρης Μπόικος θα έλεγε κανείς πως είναι το πρόσωπο των ημερών καθώς απασχόλησε έντονα τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης εξαιτίας της εξαιρετικής δουλειάς του.

Ο Van Boik, όπως είναι το όνομά του ως tattoo artist, ταξίδεψε ως την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για να παραδώσει ο ίδιος στον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν των Σικάγο Μπουλς τον εκπληκτικό πίνακα που δημιούργησε.

Ο υπερταλαντούχος καλλιτέχνης τέθηκε στην διάθεση του BN Sports για να μιλήσει για ό,τι αφορά το μεγάλο ταξίδι του, την στιχομυθία με τον ΝτεΡόζαν, την σχέση του με το NBA, αλλά και τα υπόλοιπα αριστουργήματα που έχει δημιουργήσει.

-Πόσο καιρό ασχολείσαι με το επάγγελμα του tattoo artist? Τι είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις;

«Η ενασχόλησή μου ως tattoo artist ξεκίνησε από το 2016! Από τότε ανήκω στο δυναμικό του Sake Tattoo, κλείνω δηλαδή 7 χρόνια. Το crew πίστεψε από την πρώτη στιγμή στις δυνατότητές μου και με βοήθησε σημαντικά στην εξέλιξή μου. Η δουλειά μου, όπως και δε παιδί. Να αποτυπώνω είτε στο χαρτί, είτε στο σώμα ένα έργο τέχνης!»

370233647_193457337147825_2308616143089153555_n.jpg

-Ποιο έργο σου μέχρι τώρα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου;

«Η αλήθεια είναι πως όλα έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, το καθένα για διαφορετικούς λόγους. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο συγκεκριμένο. Αν κάποιο με έχει κάνει να αισθανθώ λίγο πιο περήφανος είναι το πορτραίτο μιας ξανθιάς κοπέλας, γιατί ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα τις δυνατότητές μου σε μεγάλα μεγέθη.»

-Ποια είναι η σχέση σου με το ΝΒΑ.

«Είμαι fan του ΝΒΑ, των Μπουλς και γενικότερα του αθλητισμού. Σε μικρότερη ηλικία είχε ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, οπότε ο αθλητισμός είναι κάτι που μου αρέσει να παρακολουθώ και ασχολούμαι. Την αγάπη μου αυτή προσπαθώ να την μεταφέρω στα έργα μου, είτε σε μορφή tattoo, είτε σε ζωγραφική.»

-Πότε και πώς γεννήθηκε η ιδέα για το έργο του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν;

«Πριν από ενάμιση χρόνο είχα ταξιδέψει στο Σικάγο για επαγγελματικούς λόγους. Τύχαινε όμως να είμαι και οπαδός των Μπουλς και γι’ αυτό κανόνισα να τους δω από κοντά σε αγώνα του ΝΒΑ. Ο ΝτεΡόζαν είναι ο σταρ, προφανώς και μου άρεσε πολύ ως παίκτης, αλλά το γεγονός ότι τον είδα από κοντά μου έδωσε κίνητρο να ετοιμάσω το πορτραίτο του. Το πήρα και ως πρόκληση για τον εαυτό μου, διότι το συγκεκριμένο πορτραίτο είχε πολλά challenging σημεία, όπως τα σημάδια στο πρόσωπό του, τα μαλλιά, τα tattoo στο μπράτσο, εννοείται και η φανέλα των Μπουλς!»

-Πόσο χρόνο χρειάστηκες για να ολοκληρώσεις τον πίνακα; Πες μας μερικές λεπτομέρειες για την διαδικασία.

«Μου πήρε σχεδόν 6 μήνες να το ολοκληρώσω, δουλεύοντας μόνο αυτό για 2-3 την ημέρα. Τις υπόλοιπες ώρες βρισκόμουν στο μαγαζί, οπότε ο χρόνος ήταν περιορισμένος.. Όσον αφορά τη διαδικασία, αρχικά αποτύπωσα τα βασικά χρώματα σε όλο τον πίνακα και στη συνέχεια κάθε φορά πρόσθετα και μια επιπλέον λεπτομέρεια.»

-Έχεις παρακολουθήσει ξανά αγώνα NBA; Πως πήρες την απόφαση να πας στο Σικάγο;

«Έχω παρακολουθήσει αρκετούς αγώνες! Κάθε φορά που έρχομαι στην Αμερική κανονίζω να δω κάποιο παιχνίδι του ΝΒΑ! Έχω δει από κοντά, εκτός των Μπουλς, και τους Λέικερς και Νικς! Έχω αρκετούς φίλους και γνωστούς στην Αμερική και όποτε έχω την ευκαιρία έρχομαι!»

-Πώς προέκυψε να συναντήσεις τον ΝτεΡόζαν και να του παραδώσεις το έργο σου αυτοπροσώπως; Ήταν εύκολη διαδικασία; Τι σου έκανε εντύπωση από αυτή την εμπειρία;

«Μόλις ολοκλήρωσα το έργο, το ανέβασα στους προσωπικούς μου λογαριασμούς στα social media. Μετά από λίγο ήρθε σε επαφή μαζί μου η εταιρία που τον εκπροσωπεί και εκδήλωσε ενδιαφέρον να τοποθετήσει το έργο στο σπίτι του! Από εκείνο το σημείο ήμασταν σε συνεχή επαφή, για τις λεπτομέρειες, αλλά και για να κανονίσουμε να του το παραδώσω ο ίδιος στο γήπεδο των Μπουλς. Γενικότερα ήταν περίπλοκη διαδικασία γιατί απαιτήθηκαν ειδικά χαρτιά για να βγει ο πίνακας από τη χώρα. Λόγω μεγέθους ήταν δύσκολο και ποια εταιρία θα το αναλάβει... Εν τέλει ο πίνακας έφτασε στο Σικάγο με μεταφορική και τότε ξαναμίλησα με την εταιρία για να κανονίσουμε την ακριβή ημερομηνία που θα τον παρέδιδα. Αποφασίστηκε, όπως είδατε, να γίνει στις 20/11 στο ματς απέναντι στους Χιτ.»

111_29.jpg

-Ποια ήταν η αντίδραση του όταν είδε τον πίνακα; Τι σου είπε; Μιλήσατε λίγο παραπάνω;

«Μου έκανε εντύπωση που μαζί του είχαν έρθει άλλα 10 άτομα, υπεύθυνοι των Μπουλς και όλοι μαζί έβγαζαν φωτογραφίες και με ρωτούσαν λεπτομέρειες για τον πίνακα. Εκείνη τη στιγμή πέρασαν και οι Λαβίν, Κάρτερ, Νταλεν που αστειεύτηκε, λέγοντας μου ότι τον βλέπει πρώτη φορά τόσο μεγάλο και τον τρόμαξε! Στο τέλος ήρθε και ο ΝτεΡόζαν, ο οποίος μου φάνηκε πολύ ταπεινός ως άνθρωπος και ενθουσιάστηκε αμέσως μόλις είδε τον πίνακα! Συζητήσαμε λίγά λεπτά για το έργο και στη συνέχεια φωτογραφηθήκαμε μαζί.»

371257209_1771073359983382_5689179909559142353_n.jpg

400538356_6913502542020019_6866813949871795184_n_1.jpg

-Έχεις κάποιο άλλο έργο στο μυαλό σου να κάνεις; Περί τίνος πρόκειται;

«Έχω πολλά στο μυαλό μου η αλήθεια είναι. Ήδη, όμως, έχω ετοιμάσει πολλά tattoo και πίνακες. Όλα τα ανεβάζω στο προφίλ μου. Από τα πιο ιδιαίτερα για εμένα ήταν και η προσωπογραφία του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε παπούτσι. Μάλιστα, το είδε και ο ίδιος και μόλις είδα ότι πάτησε like τρελάθηκα! Είχα τη χαρά και την τιμή μάλιστα να του παραδώσω το ζευγάρι ο ίδιος. Άλλη μία φορά που ενθουσιάστηκα ήταν σε μια φωτογραφία που ανέβασα με tattoo του Καρίμ Μπενζεμά. Ο ίδιος το είδε, του άρεσε και φαντάζεστε τι συνέβη όταν είδα ότι έκανε και αυτός like. Γενικώς έχω ετοιμάσει πολλά, όπως τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Τζόρνταν, Μέσι, Κάρι,  αλλά και εκτός αθλητισμού όπως Μάικλ Τζάκσον, Τζόνι Ντεπ και άλλους.»

400066545_361110899769159_7554806851516110563_n.jpg

-Πού σε βρίσκουμε;

«Σίγουρα στα Social media μου https://www.instagram.com/vanboik_saketattoocrew/  και https://www.facebook.com/vanboik , αλλά και στο Sake Tattoo στο Χαλάνδρι, καθημερινά! Θα χαρώ πολύ να κάνουμε το επόμενο tattoo!»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0