Face to Face

Ο Κέντρικ Ναν στο BN Sports: «Επικεντρώνομαι στις νίκες και δεν ανησυχώ - Θα έρθει και το σουτ!» (video)

Ο Κέντρικ Ναν στο BN Sports: «Επικεντρώνομαι στις νίκες και δεν ανησυχώ - Θα έρθει και το σουτ!» (video)
Είναι «clutch», είναι… βεντέτα, είναι ηγέτης κι έχει τέτοιο ταλέντο κι εμπειρία, που μόνο καλό μπορεί να κάνει στον νέο Παναθηναϊκό AKTOR. Είναι ο Κέντρικ Ναν στο BN Sports, από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού που ήρθε για να «ταράξει» τα νερά της Μεσογείου και ήδη το καταφέρνει!
Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Ο Κέντρικ Ναν ήρθε κι έδωσε μία άλλη «νότα» στον Παναθηναϊκό AKTOR. Έναν… αέρα NBA θα έλεγε κανείς που με την πληθωρική του προσωπικότητα έχει κολλήσει «γάντι» με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει από την στιγμή που ο Αμερικανός γκαρντ πάτησε το πόδι του στην Αθήνα κι όμως σε κάθε αναμέτρηση εμφανίζεται ολοένα και πιο βελτιωμένος. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι απέναντι στη Μπαρτσελόνα, από τότε που ο Ναν φόρεσε τα «πράσινα», ο Παναθηναϊκός AKTOR μετράει μόνο νίκες τόσο στην EuroLeague, όσο και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Πείτε μας, λοιπόν, για γούρια…

-4_Qw0FH_1.jpg

Έτσι κι έγινε και στην 10η στροφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου το «Τριφύλλι» έκανε τη δική του… παρέλαση κόντρα στη Βαλένθια στο για άλλη μία φορά «καυτό» ΟΑΚΑ πραγματοποιώντας την 4η συνεχόμενη νίκη του στον θεσμό.

Μπορεί να μην έδειξε απέναντι στις «νυχτερίδες» τα δόντια του, όμως ο περιφερειακός NBAer άφησε τον χώρο στους συμπαίκτες του για να… λάμψουν. Έτσι κι αλλιώς του αρέσει το ομαδικό πνεύμα της Ευρώπης και δη του Παναθηναϊκού AKTOR.

«Η ομάδα αρχίζει και δένει. Κάναμε ακόμη ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και πιστεύω ότι θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι ειδικά όσο νιώθω κι εγώ πιο άνετα στο παρκέ. Η χημεία είναι φανταστική την παρούσα φάση γι’ αυτό πήραμε και τη νίκη», ήταν τα αισιόδοξα λόγια του Κέντρικ Ναν για την ομάδα του.

Μπορεί ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ να μην είχε καταφέρει να βρει το… σημάδι του από την περιφέρεια, όμως το «ρόδι» έσπασε απέναντι στην ΑΕΚ, όπου ο Παναθηναϊκός AKTOR ολοκλήρωσε την ανατροπή. Σε αυτό το παιχνίδι ο Ναν όχι απλά υπήρξε καθοριστικός, αλλά πέρα από τα τρία συνεχόμενα τρίποντα (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), ήταν εκείνος που πέτυχε τους πέντε τελευταίους πόντους της ομάδας του και τις καθοριστικές βολές που έκριναν το ματς. Αυτή ήταν και η καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα των «πράσινων», μέχρι την… επόμενη.

Φυσικά, δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Ο Κέντρικ Ναν είναι ένας σουτέρ μεγάλης κλάσης, που κάθε προπονητής χαίρεται να δουλεύει μαζί του. Είναι ένας «μεγάλος» παίκτης με ποιότητα, που μπορεί να κρίνει ένα ματς εξαιτίας της εμπειρίας του και της ενέργειας που δίνει πατώντας στο παρκέ. Πάντως προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στα ευρωπαϊκά δεδομένα και μοιάζει ήδη να έχει ξεκλειδωθεί. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού AKTOR πίνουν… νερό στο όνομά του και περιμένουν να σκοράρει πώς και πώς κάθε φορά από τα 6.75 κάτι που ήδη το... βρίσκει και να είστε σίγουροι πως έχει κι άλλα αποθέματα, αφού διαθέτει χέρι «αλφάδι».

«Νιώθω υπέροχα. Ακόμη μπορεί να μην είμαι 100% ο εαυτός μου επιθετικά, αλλά σίγουρα προσπαθώ και δείχνω την ‘σκληράδα’ μου στην άμυνα με στόχο να κερδίζει η ομάδα μου. Επικεντρώνομαι μόνο σε αυτό και το επιθετικό μου παιχνίδι θα έρθει με την σειρά του μέσα στην σεζόν. Δεν ανησυχώ γι’ αυτό», είπε με απόλυτη σιγουριά για τον εαυτό του ο Αμερικανός γκαρντ.

F_eXvZ6XkAAW0oX.jpg

Είναι ο παίκτης – «βεντέτα», με την καλή έννοια, της ομάδας καθώς η εμπειρία του μιλάει από… χιλιόμετρο. Ήταν ένας γκαρντ «φωτιά» στο Μαϊάμι και το απέδειξε και με το παραπάνω, όταν όλοι τον αμφισβητούσαν σκοράροντας 18 πόντους στους Τελικούς του 2020 κόντρα στους Λέικερς προερχόμενος, μάλιστα, από τον πάγκο. Μετά ακολούθησαν οι «λιμνάνθρωποι», όπου ο Ναν ήταν άτυχος μιας και τραυματίστηκε σχεδόν αμέσως και ίσως να μην επανήλθε και ποτέ στην εικόνα που είχαν πλάσει για εκείνον στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Έτσι κι αυτός, πήρε το… ταλέντο του και ήρθε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να δοκιμάσει την τύχη του. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι θα ξεχώριζε από την αρχή ως ένας «πενταδάτος» NBAer που έρχεται για να αυξήσει τον ανταγωνισμό. Ο Κέντρικ Ναν το έχει καταφέρει ήδη σε μεγάλο βαθμό και μάλιστα πολύ γρήγορα μιας και είναι πολύ δύσκολη η προσαρμογή στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού για έναν παίκτη που δεν έχει παίξει ποτέ σε αυτά τα.. λημέρια.

«Η EuroLeague έχει σίγουρα πιο αργό ρυθμό στο παιχνίδι και υπάρχουν λιγότεροι ‘χώροι’, αλλά υπάρχει περισσότερη βοήθεια. Είναι πιο ομαδικό το μπάσκετ της Ευρώπης από το NBA και μου αρέσει αυτό. Είμαι σε μια υπέροχη ομάδα και παίζουμε ωραίο μπάσκετ μαζί», τόνισε ο Ναν δείχνοντας την προτίμησή του στο ομαδικό πνεύμα του παιχνιδιού στην EuroLeague.

F_ZH-jCWkAADUR8.jpg

Ο Εργκίν Αταμάν πάντως τον πιστεύει. Βλέπει τα ηγετικά χαρακτηριστικά του και γνωρίζει ότι είναι αδιαμφισβήτητα ένας «clutch» παίκτης, που όσο προσπαθεί να πάρει γνώσεις από τους συμπαίκτες του, τόσο κι εκείνος με την σειρά του τους δίνει τη δική του βοήθεια.

«Οι στόχοι μου είναι να κερδίσω όσο περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Θέλω να βοηθήσω με τον τρόπο μου τους συμπαίκτες μου να βελτιωθούν και να περνάω καλά όταν πατάω το παρκέ», είπε κρατώντας μικρό… καλάθι, αλλά με μία δόση αισιοδοξίας για όσα βιώνει στο «πράσινο» στρατόπεδο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0