Face to Face

Ο Τάσος Μπακασέτας στο BN Sports: «Είμαστε μαζί με τον Πογέτ, αυτόν θέλουμε»

Ο Τάσος Μπακασέτας στο BN Sports: «Είμαστε μαζί με τον Πογέτ, αυτόν θέλουμε»

Όλοι αδημονούν για το δεύτερο ματς της Εθνικής με τη Γαλλία (21/11), όμως την Παρασκευή (17/11) προηγήθηκε το φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία. Οι Έλληνες διεθνείς πίεσαν, έτρεξαν, ίδρωσαν και εν τέλει επικράτησαν των φιλοξενούμενων (2-0). Τώρα, επικεντρώνονται μόνο στους «τρικολόρ» και ο Τάσος Μπακασέτας είναι εδώ να τους καθοδηγήσει, όπως κάνει πάντα.

Δηλώσεις στην Σουζάννα Μποντίνη

Εν όψει της συνάντησής της με την Γαλλία, η «γαλανόλευκη» έκανε μια σύντομη... προθέρμανση με το φιλικό ματς κόντρα στην Νέα Ζηλανδία (17/11, 2-0). Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έβγαλε συγκέντρωση και δίψα για νίκη, παρόλο που θα περίμενε κανείς να εμφανιστούν πιο χαλαροί, λόγω της φύσης του παιχνιδιού.

Ο Κωνσταντέλιας εντυπωσίασε για άλλη μία φορά. Ο Τσιμίκας και πάλι κάλυψε όλο το γηπέδο, ανεβοκατεβαίνοντας σχεδόν ακούραστος. Όμως, ο πυλώνας, ο συνδετικός κρίκος της ομάδας, ο άνθρωπος που τους ενώνει όλους είναι ο Τάσος Μπακασέτας.

Ως αρχηγός διατηρεί ένα υπέροχο ενωτικό κλίμα, ενώ ως παίκτης μεγαλουργεί, βοηθώντας παράλληλα τους συμπαίκτες του. Αδιαμφισβήτητα ένας από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές της Εθνικής, μίλησε στο BN Sports για τις εμπειρίες που αποκτά η ομάδα μέσα από τους ερχόμενους αγώνες με απώτερο σκοπό την κατάλληλη προετοιμασία για τον Μάρτιο, ενώ αναφέρθηκε και στις κακοήθεις φήμες που... περιτριγυρίζουν τον Γκουστάβο Πογέτ.

Απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, μπορεί να έβγαλαν πιο άρτια εικόνα απ’ ότι οι φιλοξενούμενοι, όμως μπορούσαν και καλύτερα. Τους απομένει λίγο περιθώριο να διορθώσουν τυχόν αστοχίες, πάντως οι παίκτες δρουν ως σύνολο, ενωμένοι και θυμίζουν μια Εθνική από... τα παλιά. Αν συνεχίσουν έτσι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης στο Euro 2024.

6031350.jpg

«Θεωρώ ότι δεν κάναμε σήμερα το καλύτερό μας παιχνίδι, ειδικά απέναντι σε ομάδες της ίδιας δυναμικότητας ή χαμηλότερης από εμάς. Θεωρώ, βέβαια, ότι κάναμε λιγότερα λάθη, ήμασταν πιο αποφασιστικοί στην τελική ενέργεια, στο αμυντικό παιχνίδι, σε όλες τις φάσεις ενός παιχνιδιού. Όμως, πάντα όταν κερδίζεις είναι ένα ωραίο συναίσθημα, κρατάμε αυτό. Και σίγουρα ήταν μια ομάδα, η οποία πάνω κάτω θα είναι ίδιας δυναμικότητας με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε τον Μάρτιο».

Ο αγώνας με την Γαλλία θα έλεγε κανείς πως είναι ολίγον τι τυπικός, μιας και μαθηματικά να το δούμε, δύσκολα η Ελλάδα προκρίνεται απευθείας. Διεκδικεί, όμως μια ευκαιρία μέσω... Nations League στα νοκ άουτ του Μαρτίου. Στον ημιτελικό των Play Off θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα το Καζακστάν και αν κερδίσει και πάει τελικό, εκεί θα την περιμένει μια εκ των Γεωργίας/Λουξεμβούργου. Κάθε άλλο παρά ασήμαντο, όμως, είναι το παιχνίδι της Τρίτης (21/11), μιας και η... σύγκρουση με μια ομάδα τόσο μεγάλης εμβέλειας αποτελεί την καλύτερη δυνατή προπόνηση για την ίδια. Και όλα αυτά, πάντα με την ανιδιοτελή στήριξη του κόσμου.

«Πάντα τέτοια παιχνίδια είναι ιδιαίτερα απέναντι σε τόσο μεγάλες ομάδες, έχεις ένα έξτρα κίνητρο, θα έχουμε και τον κόσμο μας στο πλάι μας. Οπότε θεωρώ ότι από τέτοια παιχνίδια μόνο κερδίζεις και ειδικά αν μπορέσουμε και πάρουμε και τη νίκη θα κερδίσουμε πάρα πολλά πράγματα για την συνέχεια του Μαρτίου».

Ντόρος έχει προκληθεί τον τελευταίο καιρό με τον βοηθό του Πογέτ και τις φήμες που θέλουν τον ομοσπονδιακό τεχνικό να αντικαθίσταται μόλις λήξει το συμβόλαιό του. Η λέξη-κλειδί εδώ είναι οι «φήμες». Άλλωστε, όπως φρόντισε να επισημάνει ο Τάσος Μπακασέτας, η ομάδα τον αγαπά και θέλει μόνο αυτόν. Αυτός ο άνθρωπος έφτιαξε μια οικογένεια, μια γροθιά και όσο και αν λένε πως το μέλλον του βρίσκεται στον... αέρα, εκείνος έχει τα «παιδιά» του να τον στηρίζουν.

6031353.jpg

«Δεν ξέρω από πού βγαίνουν αυτές οι φήμες για τον προπονητή μας. Όπως είπε ο προπονητής, έχει ακόμα συμβόλαιο, εμείς μαζί του είμαστε, μαζί του προπονούμαστε, αυτόν θέλουμε. Από εκεί και πέρα θεωρώ, ότι, όπως πάντα, θα βγαίνουν και κάποια αρνητικά πράγματα για όλους μας, όχι μόνο για τον προπονητή. Είναι απλώς κάτι αρνητικό και τίποτα πέρα από αυτό».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0