Face to Face

Ο Λουκ Σίκμα στο BN Sports: «Ο Μπαρτζώκας μας δείχνει εμπιστοσύνη – Υπέροχο συναίσθημα η νίκη μπροστά στους φιλάθλους μας!»

Ο Λουκ Σίκμα στο BN Sports: «Ο Μπαρτζώκας μας δείχνει εμπιστοσύνη – Υπέροχο συναίσθημα η νίκη μπροστά στους φιλάθλους μας!»
Και τί δεν έχει ακούσει ο Λουκ Σίκμα για το μεγάλο διάστημα απουσίας του; Όμως ο Αμερικανός ξανθός επέστρεψε και αποτέλεσε παίκτη «κλειδί» στη μία εκ των δύο νικών στη… διαβολοβδομάδα της EuroLeague. Σίγουρα έχει να διανύσει δρόμο μπροστά του, όμως όπως δήλωσε στο BN Sports, είναι εδώ για να βοηθάει την ομάδα.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Αν έπρεπε να ξεχωρίσει ένας παίκτης που έχει δεχτεί άπειρη πίεση από τον κόσμο, τα μίντια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτός σίγουρα θα ήταν ο Λουκ Σίκμα.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν από τις προσθήκες που έκανε το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός και στάθηκε πολύ άτυχος καθώς ταλαιπωρήθηκε αμέσως από τραυματισμούς που δεν τον κατέστησαν έτοιμο να ενισχύσει όσο ήθελε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Έχει ακούσει τα… εξ’ αμάξης καθώς είχε ελάχιστες παρουσίες στο παρκέ με τα «ερυθρόλευκα» και τότε για λίγα αγωνιστικά λεπτά. Επέστρεψε όμως την κρίσιμη στιγμή. Στην δεύτερη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν, αμέσως μετά τον τραυματισμό του Νίκολα Μιλουτίνοφ φώναξε πως είναι εδώ και ο Μπαρτζώκας όχι μόνο τον άκουσε, αλλά τον χρησιμοποίησε όσο έκρινε.

Το αποτέλεσμα; Πολύ θετική και πάνω απ’ όλα καθοριστική ήταν η παρουσία του Λουκ Σίκμα απέναντι στη Μακάμπι. Μέτρησε 8 πόντους και 4 ριμπάουντ, έβγαζε άμυνες, έκλεβε μπάλες, ήταν κομβικός, σα να λέμε ένας από τους «x-factor» της πρώτης νίκης του Ολυμπιακού.

EUROLEAGUE 2023 - 2024 / ΜΑΚΑΜΠΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (EUROKINISSI)

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν και πέρασαν τον… Γολγοθά αυτής της πολύ δύσκολης διπλής αγωνιστικής κάνοντας το απόλυτο 2/2 παρά τις ατυχίες που συνάντησαν στον δρόμο τους. Ο Λουκ Σίκμα μίλησε στο BN Sports μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα για τα συναισθήματά του δεδομένης της επιστροφής του.

Καταρχάς όλοι είναι χαρούμενοι με την επιστροφή σου. Πώς αισθάνθηκες που αγωνίστηκες μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού φεύγοντας με το θετικό αποτέλεσμα;

«Επιτέλους μπόρεσα να παίξω σε παιχνίδι κανονικής περιόδου μπροστά στους φίλους της ομάδας και νιώθω τέλεια γι’ αυτό. Το κοινό ήταν απίθανο και αφού καταφέραμε να κερδίσουμε μπροστά τους ήταν υπέροχο συναίσθημα».

6030195.jpg

Πώς νιώθεις τώρα που μπορείς να βοηθάς και έμπρακτα την ομάδα; Ποια είναι τα συναισθήματα που συνοδεύουν την πολυαναμενόμενη επιστροφή σου μετά από 28 μέρες;

«Προσπάθησα να επιστρέψω όσο πιο δυνατός γινόταν και να ξαναβρώ τα πατήματά μου γιατί ήμουν εκτός δράσης για αρκετό διάστημα. Πάνω απ’ όλα προσπαθώ να δίνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα, να δουλεύουμε ως σύνολο και να την βοηθάω να κερδίζει».

Σε αυτή τη δύσκολη «διαβολοβδομάδα» καταφέρατε παρά τα εμπόδια να κερδίσετε και τα δύο παιχνίδια. Πώς πρέπει να κινηθεί ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα δεδομένων και των συνθηκών;

«Είμαστε ανταγωνιστικοί παίκτες και θέλουμε να πηγαίνουμε σε κάθε αναμέτρηση με στόχο να την κερδίζουμε. Έχουμε περάσει μερικές δύσκολες στιγμές και ευτυχώς τώρα κάναμε το 2/2 στη διπλή αγωνιστική, οπότε πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το μομέντουμ».

6028537.jpg

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις πολλές ερωτήσεις που δέχεται σχετικά με την προσθήκη παικτών στην ομάδα σας έχει στηρίξει, τόσο τους παλιούς παίκτες, όσο κι εσάς που περίμενε να επανέλθετε από τους τραυματισμούς σας. Πώς σου φαίνεται αυτό;

«Ο Μπαρτζώκας έχει εμπιστοσύνη σε εμάς κι αυτό είναι υπέροχο. Αυτό είναι κάτι που μας βοηθάει να δίνουμε και τον καλύτερό μας εαυτό στο παρκέ. Τώρα προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στο να είμαστε υγιείς και να αποδίδουμε με κάθε δυνατό τρόπο».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0