Face to Face

Ο Λευτέρης Μαντζούκας στο BN Sports: «Χαίρομαι που μου δείχνει εμπιστοσύνη ο Αταμάν – Μόνο νίκη κόντρα στη Βίρτους!»

Ο Λευτέρης Μαντζούκας στο BN Sports: «Χαίρομαι που μου δείχνει εμπιστοσύνη ο Αταμάν –  Μόνο νίκη κόντρα στη Βίρτους!»
Έχει αρχίσει και κερδίζει την εμπιστοσύνη του Εργκίν Αταμάν, αφού αρπάζει τις ευκαιρίες που του δίνονται από τα… μαλλιά, αλλά πρέπει κι άλλο. Ο Λευτέρης Μαντζούκας δεν το φοβάται, έχει χέρι… αλφάδι και είναι εκεί για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό με όποιον τρόπο μπορεί, κι αυτό τον κάνει ευτυχισμένο.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Το έκανε με τη Μπάγερν, όταν ο Παναθηναϊκός έσπασε το… ρόδι των νικών στην EuroLeague και να είστε σίγουροι πως μπορεί να το κάνει ξανά και ξανά.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας είχε 3/3 τρίποντα τότε και έκανε άπαντες να ασχολούνται μαζί του. Ποιος Ερνανγκόμεθ και λοιποί NBAers; Ο Εργκίν Αταμάν είχε τον… άσσο στο μανίκι του, απλά έπρεπε να το καταλάβει και φυσικά, όταν έγινε του έδωσε και τα εύσημα.

Κάθε φορά από τότε, ο νεαρός φόργουορντ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο τον χρόνο συμμετοχής που του δίνει ο προπονητής του προσφέροντας λίγη από την όρεξη και την φρεσκάδα του στην ομάδα.

4ebd730f-mantzoukas-mitoglou-panathinaikos-bayern.jpg

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος των «πράσινων» τον λατρεύει και ανυπομονεί να τον δει να μπαίνει στο παρκέ για να τον υποστηρίξει, όπως το ίδιο πρέπει να κάνει και η ομάδα έχοντας στα χέρια της έναν παίκτη με δυνατότητες και πάνω απ’ όλα θέληση.

Στην αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής απέναντι στην Ζαλγκίρις μπορεί να αγωνίστηκε λιγότερο χρόνο, όμως έβαλε κι αυτός το… λιθαράκι του για τη νίκη του Παναθηναϊκού η οποία δεν ήρθε εύκολα, ίσα ίσα κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα.


«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και πήραμε τη νίκη στην έδρα μας που την χρειαζόμασταν πάρα πολύ. Στο τέλος βγάλαμε μεγάλες άμυνες, μεγάλα καλάθια και ο Σλούκας έβαλε τις βολές, οπότε είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα», ήταν τα λόγια του Μαντζούκα για την θετική έκβαση του ματς.

Ωστόσο, βρισκόμαστε εν μέσω «διαβολοβδομάδας» και ο κόουτς Αταμάν προσπαθεί να κάνει την κατάλληλη διαχείριση χρόνου των παικτών του ενόψει και του σημαντικού εντός έδρας παιχνιδιού που ακολουθεί κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια.

6029419.jpg

Ο 20χρονος φόργουορντ θεωρεί απαραίτητη την υπόθεση «νίκη» και θα ήθελε πολύ να πραγματοποιηθεί μπροστά στους φίλους του «Τριφυλλιού».

«Κάποια παιδιά έχουν παίξει πολύ περισσότερα λεπτά λόγω ‘διαβολοβδομάδας’, γι’ αυτό πρέπει να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε και να αφήσουμε πίσω μας το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να κερδίσουμε και το επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας που είναι επίσης πολύ σημαντικό», τόνισε χαρακτηριστικά έχοντας χαμηλά τη μπάλα, αλλά με τη νοοτροπία του νικητή.

Ο κόσμος τον απολαμβάνει κι αυτός ως ένα ντροπαλό νέο παιδί ίσως και να δυσκολεύεται να δείξει τον ενθουσιασμό του, όμως όταν φοράει τη φανέλα με το 72 στην πλάτη (η χρονολογία γέννησης του πατέρα του) και πατάει παρκέ, «οπλίζεται» με ωριμότητα και φαντάζει έτοιμος να επιβεβαιώσει ευχάριστα τον προπονητή του για την επιλογή του.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα για την εμπιστοσύνη του κόσμου και του προπονητή και προσπαθώ να αξιοποιώ όσες ευκαιρίες μου δίνονται αποδίδοντας πάντα στο 100% για να βοηθήσω την ομάδα», απάντησε και φάνηκε σαν να είχε προετοιμαστεί για αυτή την στιγμή από καιρό. Και μάλλον είχε.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0