Face to Face

H Κατερίνα Χατζηδάκη στο BN Sports: «Είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ του EuroCup, πρώτος στόχος το πρωτάθλημα»

H Κατερίνα Χατζηδάκη στο BN Sports: «Είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ του EuroCup, πρώτος στόχος το πρωτάθλημα»
Δεύτερη ήττα για την Ελευθερία Μοσχάτου στο EuroCup Γυναικών, με την Κάντι Λα Σο να είναι κυρίαρχη από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και να επικρατεί τελικά με 88-64 (25/10) στο κλειστό γυμναστήριο Μοσχάτου. Δείτε τι δήλωσε η προπονήτρια της ελληνικής ομάδας, Κατερίνα Χατζηδάκη.
Δηλώσεις στον Χρήστο Παπανικολάου

Η Κάντι Λα Σο επέβαλλε τον ρυθμό της από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και έφτασε σε μία άνετη επικράτηση κόντρα στην Ελευθερία Μοσχάτου και έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση για την συνέχεια του EuroCup.

Η προπονήτρια της ελληνικής ομάδας, Κατερίνα Χατζηδάκη, μίλησε στο BN Sports μετά το πέρας της αναμέτρησης, για το ματς, αλλά και τους στόχους της σεζόν.

780_0008_6240903_cbcc189515f7da1ee7aa7150bb80a5dc.jpg

Αναλυτικά:


Είχατε μια πολύ δύσκολη αποστολή, γνωρίζατε ότι οι Ισπανίδες είναι σε πολύ καλό επίπεδο, κάνατε την προσπάθεια σας παρ' όλα αυτά ήρθε μια ήττα.

«Ήταν μία πολύ καλή προσπάθεια, εμείς έχουμε ξεκινήσει με δεδομένο ότι στον όμιλο είμαστε η πιο αδύναμη ομάδα είμαστε ρεαλιστές. Η πιο άπειρη ομάδα, είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στη φάση των ομίλων του EuroCup. Η ομάδα που παίξαμε πέρσι έφτασε στην οκτάδα της διοργάνωσης, έχει πολύ ποιοτικό ρόστερ με έμπειρες παίκτριες και έναν πολύ καλό προπονητή. Με αυτά τα δεδομένα εμείς σε όλα τα παιχνίδια ξεκινάμε με τον ρόλο του αουτσάιντερ, και κάθε φορά πρέπει να καταβάλουμε πολύ έξτρα προσπάθεια για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Πέραν των δυσκολιών του παιχνιδιού που είχατε να αντιμετωπίσετε, είχατε να διαχειριστείτε και δύο πολύ σημαντικές απώλειες για την ομάδα σας.

«Πιστεύω ότι αν δεν είχαμε τις δύο πολύ βασικές ελλείψεις της Τούρουτιτς και της Νάτσκου που είναι οι δύο καλύτερες αμυντικές της ομάδας μας σίγουρα θα δείχναμε άλλη εικόνα. Αυτό όμως είναι στην ζωή μας, είναι στο μπάσκετ, πρέπει κάθε φορά να μπορούμε να προσαρμοστούμε με τα δεδομένα που υπάρχουν».

Άρα θεωρείτε ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης της ήττας οφείλεται περισσότερο στις άμυνες που δεν βγήκαν, παρά στο κομμάτι του σκοραρίσματος;

« Σίγουρα! Εγώ έχω πει πολλές φορές στις παίκτριες μου ότι είμαστε ομάδα αμυντικογενής. Δεν μας βγήκε αυτό, επομένως αυτόματα όταν δεν παίζεις άμυνα αλλοιώνεται και η ταυτότητα σου. Οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να βρούμε νέα πατήματα νέες ισορροπίες. Πιστεύω θα προσαρμοστούμε και θα είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα παιχνίδια».

Τι περιμένετε από την ομάδα σας με την συμμετοχή σας στο φετινό EuroCup, ποιος θα μπορούσε να είναι ο στόχος σας;

«Κάθε παιχνίδι είναι και μία νέα εμπειρία για όλους μας, πηγαίνουμε βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Νομίζω ότι ο στόχος μας είναι μέσα από αυτές τις εμπειρίες να γινόμαστε καλύτεροι και παράλληλα αυτές της εμπειρίες να τις μεταφέρουμε και στο ελληνικό πρωτάθλημα που είναι και ο Νο.1 στόχος μας».

Τέλος, θα ήθελα να μου δώσετε μια ευχή σαν γυναίκα πέραν του μπάσκετ, καθώς το ματς έγινε στις 25/10, την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

«Η πρόληψη είναι το νούμερο ένα, πρέπει εμείς οι γυναίκες να προσέχουμε πάρα πολύ τα σημάδια, να προσέχουμε τον εαυτό μας, και φυσικά να είμαστε δυνατές και να παλεύουμε μέχρι το τέλος, όπως και εμείς παλεύουμε τα παιχνίδια μέχρι το τέλος».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0