Face to Face

Ο Γιακουμπά Σιλά στο BN Sports: «Το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού είναι οι οπαδοί του, έφυγα λόγω των οικονομικών προβλημάτων»

Ο Γιακουμπά Σιλά στο BN Sports: «Το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού είναι οι οπαδοί του, έφυγα λόγω των οικονομικών προβλημάτων»

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να μπει στο «ρινγκ» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και να… παλέψει σκληρά με την Ρεν για τους ομίλους του Europa League. Ο Γιακουμπά Σιλά έχει φορέσει τις φανέλες των δύο ομάδων και μιλώντας στο BN Sports στάθηκε στην ποιότητα των Γάλλων, αλλά και στην τεράστια ώθηση που προσφέρουν οι οπαδοί των «πράσινων».  

Συνέντευξη στον Άγγελο Κρεμαστό

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να υποδεχθεί την Ρεν για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι «πράσινοι» έχουν στο μυαλό μόνο τη νίκη, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μία ομάδα που παρά τα αγωνιστικά της σκαμπανεβάσματα, έρχεται στην Αθήνα με το… μαχαίρι στα δόντια.

Ο Γιακουμπά Σιλά είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει κάνει το απευθείας «ταξίδι» ΡενΠαναθηναϊκός και μίλησε στο BN Sports για τις δύο απανωτές αναμετρήσεις που θα πρέπει να δώσουν οι δύο ομάδες, ενώ τόνισε πως το «δυνατό χαρτί» του Παναθηναϊκού θα είναι οι… οπαδοί του.

Μπορεί να φόρεσε μόλις για έξι μήνες τα πράσινα, φαίνεται όμως να αντιλαμβάνεται πλήρως την δυναμική που έχουν οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού».

Σιλά: «Σπουδαίος σύλλογος ο Παναθηναϊκός»

Στο καλοκαίρι που πέρασε η Ρεν πούλησε πολλά από τα ταλέντα της. Οι απώλειες αυτές, πόσο πολύ έχουν επηρεάσει το αγωνιστικό της πλάνο;

«Η Ρεν είναι μια σπουδαία σχολή ποδοσφαίρου, ανέκαθεν παρήγαγε μεγάλα ταλέντα και αυτό αποτελούσε την βάση του αγωνιστικού της πλάνου. Αυτοί που αποχώρησαν αντικαταστάθηκαν με εξίσου ικανούς παίκτες με αποτέλεσμα η νοοτροπία του κλαμπ να παραμένει ακόμη η ίδια».

Yacouba Sylla en route pour le Panathinaïkos

Τη χρονιά που πήγατε στον Παναθηναϊκό, η ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί στο Europa League, καθώς αποκλείστηκε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Νιώσατε ότι αυτός ο αποκλεισμός τους είχε επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα;

«Ναι υπήρχε μεγάλη απογοήτευση, γιατί εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλά οικονομικά προβλήματα και μια ευρωπαϊκή πρόκριση θα μπορούσε να είχε βάλει τον σύλλογο σε καλύτερο δρόμο. Σίγουρα ο αποκλεισμός από την Μπιμπάο είχε επιβαρύνει το κλίμα στην ομάδα».

Δεν είναι φαβορί αλλά είναι... Panathinaikos - Ποδόσφαιρο - Europa League -  Παναθηναϊκός | sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Ποιο είναι διαχρονικά το δυνατό χαρακτηριστικό της Ρεν; Τι θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός;

«Η Ρεν είχε πάντα μια πολύ ισορροπημένη ομάδα και ειδικά μετά την άφιξη του προπονητή της Μπρούνο Τζενέσιο το 2021, είναι μια ομάδα που παίζει σταθερά πολύ καλά και παράγει συνεχώς νέα ταλέντα με τεράστια επιτυχία».

Ποιος πιστεύετε ότι θα έχει το πάνω χέρι στα επόμενα ματς των δύο ομάδων;

«Για μένα η κάθε ομάδα θα πρέπει να κερδίσει τον αγώνα στο γήπεδο της, καθώς οι εκτός έδρας αναμετρήσεις θα είναι και για τους δύο πολύ δύσκολες. Ο Παναθηναϊκός όμως είχε ένα σημαντικό πλεονέκτημα, οι οπαδοί του μπορούν να δώσουν τεράστια ώθηση στην ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

ΕΛ.ΑΣ: «Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών του Παναθηναϊκού  στη Λαμία» - to10.gr


Ποιος σας έπεισε να φύγετε από την Γαλλία για τον Παναθηναϊκό; Μετανιώσατε για αυτή τη μεταγραφή;

«Ο Παύλος Τοπίδης ήταν αυτός που με έφερε στην Ελλάδα για χάρη του Παναθηναϊκού. Δεν μετανιώνω που ήρθα στην Ελλάδα, οι οπαδοί ήταν πάντα καλοί μαζί μου, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού και των παικτών. Μου άρεσε πολύ η ελληνική νοοτροπία και έχω μόνο όμορφες αναμνήσεις από την Αθήνα».

ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΠΑ ΣΙΛΑ | PANATHINAIKOS FC OFFICIAL WEB  SITE

 Τι πήγε στραβά στον Παναθηναϊκό και φύγατε έξι μήνες μετά;

«Υπήρχαν πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα και ήταν δύσκολο να συνεχίσει η συνεργασία μας. Όλα πήγαιναν πολύ καλά στον Παναθηναϊκό απλά σε εκείνη την δεδομένη στιγμή υπήρχαν πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα και συμφωνήσαμε στο να χωριστούν οι δρόμοι μας». 

Διάβασα ότι κάνατε προσφυγή κατά της ομάδας για οικονομικές οφειλές. Κάτι τέτοιο χάλασε τις μεταξύ σας σχέσεις;

«Επετεύχθη φιλική συμφωνία και όλα διευθετήθηκαν χωρίς πρόβλημα, όλα πήγαν καλά με τον Παναθηναϊκό καθώς τήρησε τις δεσμεύσεις του».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0