Face to Face

Ο Στέλιος Πρωτονοτάριος στο BN Sports: «Φτιάχνουμε σωστούς αθλητές – Υψηλό το επίπεδο της χώρας στο πόλο»

Ο Στέλιος Πρωτονοτάριος στο BN Sports: «Φτιάχνουμε σωστούς αθλητές – Υψηλό το επίπεδο της χώρας στο πόλο»

Οι παίδες της Βουλιαγμένης πραγματοποίησαν την πρώτη τους εμφάνιση στο Waterpolo Trials Tournament, κάνοντας δυναμική είσοδο. Ένας σύλλογος ιστορικός στο ελληνικό πόλο, και η ομάδα των παίδων θέλει να διατηρήσει την δόξα και το όνομά του αναλλοίωτα. Όλα πάντα υπό την καθοδήγηση του προπονητή και μέντορά τους, Στέλιου Πρωτονοτάριου.

Δηλώσεις στον Χρήστο Παπανικολάου

Με… το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις η ομάδα παίδων της Βουλιαγμένης, η οποία στον αγώνα κόντρα στην Ηλιούπολη το Σάββατο (21/10) επικράτησε 13-6. Με αστείρευτο δυναμισμό και πάθος οι μικροί πολίστες… σάρωσαν στην πρώτη του εμφάνιση.

Ο προπονητής των παίδων, Στέλιος Πρωτονοτάριος, μίλησε στο BN Sports για την δυνατότητα που τους δίνεται μέσα από το τουρνουά να δουν σε τι επίπεδο βρίσκονται τα παιδιά και πώς να εξελιχθούν. Τόνισε πόσο σημαντικό είναι πέρα από καλούς αθλητές να «φτιάξουν» σωστούς ανθρώπους και επισήμανε πως πρέπει να δοθεί η ανάλογη προσοχή από τα μέσα και στο άθλημα του πόλο κάποια στιγμή.

Μια νίκη για την ομάδα σας σήμερα στο Waterpolo Trials Tournament. Είδατε πράγματα τα οποία έχετε δουλέψει;

«Εντάξει αυτά τα τουρνουά με μεγάλη διάρκεια είναι καλό να γίνονται για να βλέπουμε πράγματα που δουλεύουν όλα τα σωματεία. Να βλέπουμε την εξέλιξη των παιδιών. Είναι ένα ηλικιακό γκρουπ, και αυτό και των εφήβων, όπου σε έναν μήνα μπορείς να δεις τεράστιες διάφορες στα παιδιά, ανάλογα την κατηγορία είναι και η βελτίωση. Είμαστε στο κομμάτι της εξέλιξης».

Μιας και αναφέρετε το κομμάτι των ηλικιών, η κ15 θέλει μια μεγαλύτερη προσοχή και από εσάς τους προπονητές, ίσως είναι και η ηλικία που διαμορφώνει στο μεγαλύτερο μέρος του το χαρακτήρα του αθλητή. Σωστά;

«Κάθε ηλικία έχει τα δικά της στοιχεία προσοχής, στα οποία πρέπει να σταθούμε. Είτε λεγόμαστε προπονητές, είτε σωματεία, είτε ακόμη κυριότερο γονείς. Γιατί κακά τα ψέματα, όλα ξεκινάνε από το σπίτι, από το σχολείο, εμείς είμαστε παράλληλα με το σχολείο, οπότε πρέπει να δέσει το γλυκό που λένε για να βγει ένα σωστό αποτέλεσμα. Όχι απαραίτητα για να έχουμε αθλητές, που δόξα το Θεό έχουμε πολύ καλή παραγωγή σαν Ελλάδα, αλλά και για να βγουν αυτά τα παιδιά στην κοινωνία».

Θέλω να μου δώσετε ένα μήνυμα για τον κόσμο στην Ελλάδα που δεν παρακολουθεί πόλο.

«Η αλήθεια είναι ότι το στοιχείο του νερού δυσκολεύει τον απλό θεατή να παρακολουθήσει και να ακολουθήσει τη ροή του αγώνα. Θα βοηθούσε βέβαια αν είχαμε μεγαλύτερη προβολή από τηλεοπτικά μέσα και τώρα πλέον από το Ίντερνετ. Τα τελευταία χρόνια όλες οι Εθνικές στην Ελλάδα έχουν ανοδική πορεία, εκπροσωπούμε στην Ευρώπη. Στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 4-5 ομάδες, στο γυναικείο το ίδιο, βλέπουμε ότι σε επίπεδο Εθνικών, άντρες και γυναίκες, είμαστε πολύ ψηλά. Οπότε, χρειάζεται μια υποστήριξη από τα μέσα, έτσι ώστε να πάρουμε σαν άθλημα το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Είμαστε σταθεροί τα τελευταία χρόνια σε επιτυχίες και νομίζω ότι αυτό, κυρίως, οφείλεται στις ομάδες μας και μετά στις Εθνικές, όπου εκεί βέβαια τα παιδιά έρχονται έτοιμοι αθλητές σε υψηλό επίπεδο».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0