Face to Face

Ο Ματίας Λεσόρ στο BN Sports: «Φέτος θα χρειαστεί η βοήθεια όλων για να κερδίζουμε!»

Ο Ματίας Λεσόρ στο BN Sports: «Φέτος θα χρειαστεί η βοήθεια όλων για να κερδίζουμε!»
Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην EuroLeague κόντρα στη Μπάγερν με τον «ιπτάμενο», Ματίας Λεσόρ, να ξεχωρίζει, αλλά εκείνος με την σειρά του μιλώντας στο BN Sports, να δίνει τα εύσημα στον καθοριστικό, Λευτέρη Μαντζούκα.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Έφερε τα πάνω… κάτω, κίνησε γη και ουρανό για να ταράξει τα… νερά στην φετινή EuroLeague και τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός του «restart».

Μπορεί στην πρεμιέρα κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό, να… λύγισε, όμως φάνηκε άκρως ανταγωνιστικός. Μία ομάδα νεοσύστατη τόσο από πλευράς προπονητή, με τον Εργκίν Αταμάν στον πάγκο, όσο και από πλευράς νέων παικτών από το πάνω… ράφι, οι «πράσινοι» θα χρειάζονταν ένα εύλογο διάστημα προσαρμογής στις καινούριες συνθήκες.

5996653.jpg

Στην δεύτερη στροφή της EuroLeague, εμφανίστηκε ένας Παναθηναϊκός καταιγιστικός μπροστά στον κόσμο του, με την ενέργεια στα ύψη, με τη φιλοξενούμενη Μπάγερν να μη μπορεί να πάρει… ανάσα. Σαφώς και υπήρξαν και οι στιγμές που χαλάρωσε και που απειλήθηκε, αλλά το «Τριφύλλι» είχε όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζονταν για να τελειώσει την αναμέτρηση με νίκη.

«Είχαμε φοβερή ενέργεια σήμερα από την αρχή του παιχνιδιού όλοι μαζί. Ξεκινήσαμε δείχνοντας τον καλύτερό μας εαυτό. Μετά εκείνο το σημείο, μπορεί ορισμένες φορές να δυσκολευτήκαμε, αλλά μείναμε ενωμένοι ως το τέλος της αναμέτρησης», ήταν οι σκέψεις του Ματίας Λεσόρ για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο ματς.

5996619.jpg

Ο Γάλλος (ιπτάμενος) σέντερ, όπως ήταν αναμενόμενο, αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Σα να μην έφτανε η συνολική του τρομερή εικόνα, το… κοντέρ του «έγραψε» δύο από τις πιο εντυπωσιακές φάσεις του παιχνιδιού, όταν και πήρε την απόφαση να κατεδαφίσει τη ρακέτα των Βαυαρών με τα απίθανα καρφώματά του ξεσηκώνοντας τον κόσμο στο Κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

«Είναι τέλειο να παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα. Ελπίζω να βρούμε έναν τρόπο, ώστε να γεμίζει το γήπεδο σε κάθε αγώνα. Αυτή ήταν η πρώτη μας νίκη μπροστά στο κοινό μας στην EuroLeague. Μακάρι να συνεχίσουμε να δίνουμε στον κόσμο λόγο να έρχεται κάθε φορά στο ΟΑΚΑ και να το βλέπουμε γεμάτο», είπε χαρακτηριστικά ο Λεσόρ εκφράζοντας την επιθυμία του να βλέπει τους φίλους των «πράσινων» συνεχώς δίπλα στην ομάδα.

Μπορεί ο 28χρονος Γάλλος να ήταν ο μεγάλος MVP της αναμέτρησης απέναντι στην παρέα του Πάμπλο Λάσο, όμως ο παίκτης «κλειδί» της βραδιάς «ακούει» στο όνομα, Λευτέρης Μαντζούκας.

Ο 20χρονος φόργουορντ σκόραρε τρία καθοριστικά τρίποντα την στιγμή που ο Παναθηναϊκός τα χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ, όταν και τον πλησίαζε η Μπάγερν σε απόσταση αναπνοής. Με τη μπάλα να «καίει», ο νεαρός παίκτης τον «πράσινων» δε φοβήθηκε να πάρει την ευθύνη και βγήκε μπροστά την κατάλληλη στιγμή.

«Έχουμε παίκτες όπως ο Μαντζούκας στην αναμέτρηση κόντρα στη Μπάγερν, που παίζοντας για σημαντικό χρονικό διάστημα αποδεικνύουν πως είναι εδώ και πως θα χρειαστεί όλων η βοήθεια φέτος για να κερδίσουμε. Χάρηκα πάρα πολύ που ένας τέτοιος παίκτης ξεχώρισε σήμερα. Είναι όμορφο να βλέπεις ότι κάποιος αρπάζει την ευκαιρία στο παρκέ, όταν η τύχη του τον καλεί», ήταν τα λόγια του Ματίας Λεσόρ για τον συμπαίκτη του που τόλμησε και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα.

Η επόμενη εβδομάδα είναι η πρώτη για τη φετινή σεζόν που βρίσκει τις ομάδες με δύο αναμετρήσεις στο «καλεντάρι» τους μέσα σε λίγες μέρες, είναι η λεγόμενη «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague. Ο Παναθηναϊκός της… νέας εποχής θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και θα υποδεχτεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ.

«Στη διαβολοβδομάδα θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ανάλογα με τις δυνατότητές μας. Τις μέρες που έχουμε μπροστά μας θα τις χρησιμοποιήσουμε για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Πάντως είναι πολύ σημαντικό που όλοι μπορούν να βοηθήσουν», δήλωσε ο Γάλλος σέντερ για τους δύσκολους και συχνούς αγώνες που ακολουθούν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0