Face to Face

Κρίστοφερ Μίτσελ, δημοσιογράφος Άιντραχτ: «Έχει χάσει πολύ από την ποιότητά της – Ο ΠΑΟΚ διαθέτει μερικά μεγάλα ονόματα» (video)

Κρίστοφερ Μίτσελ, δημοσιογράφος Άιντραχτ: «Έχει χάσει πολύ από την ποιότητά της – Ο ΠΑΟΚ διαθέτει μερικά μεγάλα ονόματα» (video)

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για το πιο απαιτητικό παιχνίδι του ομίλου του απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ο ρεπόρτερ της ομάδας, Κρίστοφερ Μίτσελ, σκιαγραφεί το προφίλ της φετινής της… έκδοσης στο BN Sports.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Χρήστο Σκούρα

Το ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Conference League άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού ο «Δικέφαλος» κατάφερε και έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Ελσίνκι στη Φινλανδία (21/09, 3-2).

Επόμενη αντίπαλός του η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, την οποία πετυχαίνει σε μία… ευάλωτη στιγμή, καθώς δεν έχει βρει τα πατήματά της με τον καινούργιο της προπονητή και προβληματίζει στη Bundesliga.

Ο Κρίστοφερ Μίτσελ, ο οποίος καλύπτει το ρεπορτάζ της ομάδας για τα γερμανικά μέσα «Sport1» και «hr-sport», μίλησε στο BN Sports για την απουσία του Ράνταλ Κόλο Μουανί, την προσαρμογή των νέων μεταγραφών, την αγωνιστική της κατάσταση, την κριτική των οπαδών προς τον προπονητή της, αλλά και την ποιότητα που διαθέτει ο ΠΑΟΚ.

«Η Άιντραχτ δεν μπορούσε να διατηρήσει τον Κόλο Μουανί, ενισχύθηκε αμυντικά»

Ο Ράνταλ Κόλο Μουανί έκανε ό,τι χρειάστηκε ώστε να εξασφαλίσει την μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Αρνήθηκε ακόμη και να… προπονηθεί, ενώ το γεγονός ότι η κίνησή του πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, δεν επέτρεψε στους Γερμανούς να τον αντικαταστήσουν.

«Από τη μία μεριά, η ομάδα γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να διατηρήσει τον Κόλο Μουανί. Η απόσταση μεταξύ εκείνου και του συλλόγου είχε μεγαλώσει πολύ. Εκείνος ήθελε να φύγει πάση θυσία και μετά απέργησε ώστε να τα καταφέρει.

Φυσικά, σε πονάει όταν ένας τέτοιος παίκτης με αυτές τις ικανότητες φεύγει, αλλά παράλληλα υπήρχε και μία αίσθηση ανακούφισης. Η Άιντραχτ τον πούλησε για 95 εκατ. ευρώ. Δεν πιστεύω πως θα μπορούσε να απορρίψει μία τέτοια πρόταση…»


Το ρόστερ άλλαξε πολύ, αφού ήρθαν αρκετοί νέοι παίκτες, οι οποίοι σιγά σιγά προσαρμόζονται στα καινούργια δεδομένα.

«Προσωπικά μου αρέσει πολύ ο Γουίλιαμ Πάκο, ο Ρόμπιν Κοχ, ο Έλιες Σκίρι και ο νεαρός Σουηδός, Ούγκο Λάρσον. Η ομάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά στο αμυντικό κομμάτι. Επίσης, ο Ομάρ Μαρμούς έχει προσαρμοστεί εύκολα και γρήγορα. Η αναστάτωση ήταν πολύ μεγάλη.

Μερικοί άλλοι παίκτες χρειάζονται ακόμα χρόνο (π.χ. ο Φάρες Τσαίμπι, ο Νιλς Ενκνουνκού και ο Τζέσικ Ενγκάνκαμ). Γενικότερα, όμως, η Άιντραχτ βρίσκεται σε καλό δρόμο και μέρα με την μέρα θα γίνεται ολοένα και καλύτερη».

«Μερικοί οπαδοί βαριούνται από το ποδόσφαιρο που παίζουμε»

Πέρα, βέβαια, από τον Κόλο Μουανί, υπάρχουν πολλοί ακόμα ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν από τον σύλλογο για το βήμα… παραπάνω. Παράλληλα, ο Κρίστοφερ Μίτσελ σχολιάζει και τα πρώτα «δείγματα γραφής» που έχει αφήσει ο νέος τεχνικός της ομάδας, Ντίνο Τοπμέλερ, αλλά και την κριτική που του ασκείται.

«Η Άιντραχτ έχει χάσει πολύ από την ποιότητά της. Ο Εβάν Εντικά, ο Ντζιμπρίλ Σο, ο Νταίτσι Καμάντα και ο Γιέσπερ Λίνστρομ αποχώρησαν, ενώ την είχαν οδηγήσει στην κατάκτηση του Europa League. Ο Μακότο Χασέμπε και ο Σεμπάστιαν Ρόντε εισέρχονται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους.

Με την φυγή του Κόλο Μουανί, δεν υπάρχει, πλέον, κανένας σούπερ σταρ. Είναι μία πιο νεανική ομάδα, με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Παράλληλα, στο πρόσωπο του Ντίνο Τοπμέλερ έχουν και έναν νέο προπονητή, ο οποίος πρόσφατα προέβλεψε ένα λαμπρό μέλλον για το κλαμπ. Ωστόσο, πολλά ακόμη χρειάζονται να συμβούν, συνεπώς είναι δύσκολο να τον αξιολογήσεις από τόσο νωρίς. Μέχρι τώρα, πάντως, είναι ξεκάθαρο ότι η περσινή ομάδα ήταν μακράν καλύτερη».


Η προσέγγιση του Γερμανού τεχνικού διαφορετική απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, πράγμα που δεν είναι καλό σύμφωνα με μία μερίδα φιλάθλων.

«Θέλει να ξεφύγει από αυτό το… τρελό ποδόσφαιρο της διαρκούς πίεσης, που υπήρχε με τον Όλιβερ Γκλάσνερ στην άκρη του πάγκου. Θέλει να επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο κατοχής και για αυτό κιόλας η ομάδα φαίνεται πιο σταθερή αμυντικά, σε σύγκριση με τους προκατόχους του.

Πέρυσι, συνηθίζαμε να βλέπουμε ματσάρες, ενώ τώρα μερικοί οπαδοί θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο που παίζουμε είναι βαρετό. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν το στυλ του Τοπμέλερ μπορεί να αποδειχθεί και αποτελεσματικό».

«Μεγάλη απειλή ο Ζίβκοβιτς, θα προσέξω… ιδιαίτερα τον Κωνσταντέλια»

Ο Κρίστοφερ Μίτσελ είναι εν μέρει οικείος με την ομάδα του ΠΑΟΚ, αφού διαθέτει μερικά «μεγάλα» ονόματα που έχουν αγωνιστεί και στο εξωτερικό. Ξεχωρίζει τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και τον Τάισον, θυμάται την ποιότητα που διακατέχει τον Αλί Σαμάτα, ενώ ανυπομονεί να δει από κοντά τον «άγνωστο» για εκείνον, Γιάννη Κωνσταντέλια.

«Ο ΠΑΟΚ μαζί με την Άιντραχτ είναι φυσικά τα δύο μεγάλα φαβορί του ομίλου (στα χαρτιά). Αυτό που με εντυπωσιάζει από τον ΠΑΟΚ είναι οι ‘’καυτοί’’ οπαδοί του. Έως τώρα, δεν μπορώ να πω πολλά για τον τρόπο που αγωνίζεται.

Αλλά διαθέτουν μερικά μεγάλα ονόματα, όπως ο Αλί Σαμάτα, για τον οποίο η Άστον Βίλα ξόδεψε περίπου 10 εκατ. ευρώ πριν μερικά χρόνια για να τον αποκτήσει. Ο Τάισον είναι επίσης καταπληκτικός ποδοσφαιριστής και έπαιζε στη Σαχτάρ Ντόνετσκ για χρόνια, μαζί με πολλούς άλλους Βραζιλιάνους.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς επίσης αποτελεί μεγάλη απειλή. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω μεγάλη εικόνα του Κωνσταντέλια προς το παρόν, ωστόσο θα τον προσέξω… ιδιαίτερα στα μεταξύ μας ματς».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0