Face to Face

Ο Ματίας Λεσόρ στο BN Sports: «Το ότι ο Παπαπέτρου πίστεψε στο πλάνο του Παναθηναϊκού πριν καν υπογράψει, μου έδωσε ώθηση!»

Ο Ματίας Λεσόρ στο BN Sports: «Το ότι ο Παπαπέτρου πίστεψε στο πλάνο του Παναθηναϊκού πριν καν υπογράψει, μου έδωσε ώθηση!»
Ο Ματίας Λεσόρ, που κατέχει ήδη ξεχωριστή θέση στις καρδιές των φίλων του «Τριφυλλιού»,  τέθηκε στην διάθεση του BN Sports αναφέροντας μεταξύ άλλων την επιρροή που άσκησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο να πει το μεγάλο «ναι» στον Παναθηναϊκό.

Συνέντευξη στην Ευτυχία Οικονομίδου

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει τα αδύνατα – δυνατά για να «ταράξει» τα νερά στην EuroLeague την σεζόν που ακολουθεί και το έχει πετύχει στο μέγιστο. Με παίκτες από το… πάνω ράφι, αλλά και με τον δις πρωταθλητή Ευρώπης, Εργκίν Αταμάν, στο «τιμόνι» της ομάδας, το μόνο σίγουρο είναι πως προμηνύονται βραδιές μεγάλου ενδιαφέροντος.

Η θέση κάτω από το καλάθι για τους «πράσινους» έχει ονοματεπώνυμο πια και μάλιστα… γαλλικό. Ματίας Λεσόρ. Ο αθλητικός σέντερ ύψους 2 μέτρων και 6 εκατοστών δήλωσε ενθουσιασμένος για την χρονιά που ακολουθεί όντας παράλληλα έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό εμπόδιο.

«Η σεζόν που έρχεται φαίνεται πως θα είναι σίγουρα συναρπαστική με πολλές προκλήσεις από τον κόουτς Αταμάν. Υπάρχουν πολλές προσδοκίες για την ομάδα, οπότε θα είναι πρόκληση να τις υλοποιήσουμε».


Ο Λεσόρ συμπορεύτηκε δύο γεμάτα χρόνια με την Παρτίζαν του «άρχοντα των δαχτυλιδιών», Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καταφέρνοντας να καθορίσει τον εαυτό του ως παίκτη σε ένα καινούριο σύνολο από νωρίς δείχνοντας τις δυνατότητες του. Ο 28χρονος… δυναμίτης ήρθε για να δώσει και στον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα στοιχεία που τόσα χρόνια του έλειπαν. Δηλαδή την αλτικότητα με το τρομερά αθλητικό και γυμνασμένο κορμί του.

«Όταν πρωτοπήγα στην Παρτίζαν τα πράγματα ήταν παρόμοια με εδώ για εμένα γιατί έπρεπε να προσαρμοστώ σε ένα καινούριο περιβάλλον. Ο Παναθηναϊκός έχει επενδύσει σε νέο προπονητή και παίκτες που είναι μεγάλα ονόματα, οπότε ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς», είπε ο Γάλλος σέντερ με την εμπειρία που τον διακατέχει στο να προσαρμόζεται σε νεοσύστατες ομάδες δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό.

5979130.jpg

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην σέρβικη ομάδα, ο ταλαντούχος Λεσόρ είχε την ευκαιρία να συμπορευτεί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου με τον οποίο σχεδόν μαζί αποχαιρέτησαν την Παρτίζαν για να ντυθούν στα «πράσινα».

Η εμπειρία του Έλληνα φόργουορντ από την προηγούμενη θητεία του στο «Τριφύλλι», καθώς και ο ενθουσιασμός του για το νέο πρότζεκτ που είχε στα… σκαριά ο Παναθηναϊκός πριν καν δείξει το ενδιαφέρον του προς εκείνον, ώθησαν τον 28χρονο Γάλλο να πιστέψει στο νέο εγχείρημα.

«Σίγουρα μου έδωσε ώθηση ο Ιωάννης Παπαπέτρου για να υπογράψω στον Παναθηναϊκό. Καταρχάς τον ρώτησα πριν συμφωνήσω να μου πει πράγματα τόσο για την ομάδα, όσο και για την πόλη. Μου μίλησε για τα πάντα και πριν καν ακόμα μάθει και ο ίδιος ότι θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό ήταν πολύ ενθουσιασμένος με το νέο πρότζεκτ μιας και είναι πραγματικά φαν της ομάδας. Το γεγονός ότι πίστεψε τόσο πολύ στο καινούριο πλάνο με βοήθησε να πιστέψω κι εγώ, οπότε σίγουρα ο Ιωάννης έπαιξε τον ρόλο του στο να αποφασίσω να συνεργαστώ», τόνισε για τον ρόλο που έπαιξε ο Παπαπέτρου στην απόφασή του.

papapetrou-lessort.jpg

Το να καταφέρνει ένας παίκτης να δείχνει από νωρίς τα στοιχεία αυτά που θα τον κάνουν να αποκτήσει έναν κυρίαρχο ρόλο σε μια ομάδα είναι πολύ σημαντικό και ο Ματίας Λεσόρ τον διεκδίκησε με το… σπαθί του. Μπορεί να είναι νωρίς για καθολικά συμπεράσματα, όπως λέει και ο ίδιος, αλλά δεν αναιρείται το γεγονός ότι «μάγεψε» και στις δύο πλευρές του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» ενθουσιάζοντας τον κόσμο.

«Στα φιλικά παιχνίδια είναι δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα. Πάντως ένιωσα πολύ άνετα στο παρκέ και χαίρομαι γι’ αυτό. Είναι σημαντικό να καθοριστείς από νωρίς στην ομάδα, βέβαια όλα αυτά είναι παρωδικά, εγώ πάντως προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα και να το δείχνω αυτό και στους συμπαίκτες μου», είπε χαρακτηριστικά.

Μια ομάδα σαν τον φετινό Παναθηναϊκό έχει δημιουργηθεί ξεκάθαρα για να διεκδικήσει τίτλους. Σίγουρα το μεγάλο «στοίχημα» είναι πως όλο αυτό το ταλέντο θα… δέσει σ’ ένα αρμονικό σύνολο γι’ αυτό θέλει μικρές νίκες και σταθερά βήματα χωρίς υπερβολές.

«Όσο κοινότυπο κι αν ακουστεί, ο στόχος της ομάδας είναι να κερδίσει όσους περισσότερους τίτλους γίνεται μέσα στην σεζόν. Ειλικρινά πιστεύω πως πρέπει να το πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αν το κάνουμε αυτό και επικρατούμε σιγά σιγά στους αγώνες θα έχουμε σίγουρα μια επιτυχημένη χρονιά», είναι η γνώμη του Γάλλου σέντερ για την προσέγγιση της ενθουσιώδους χρονιάς που ακολουθεί την οποία ελπίζει να κλείσει με όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0