Face to Face

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο BN Sports: «Ακόμα στην ΑΕΚ λειτουργούμε σαν μονάδες – Δεν είχαμε αποθέματα μετά τη νίκη κόντρα στην Team USA»

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο BN Sports: «Ακόμα στην ΑΕΚ λειτουργούμε σαν μονάδες – Δεν είχαμε αποθέματα μετά τη νίκη κόντρα στην Team USA»
Το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, συνομίλησε με το BN Sports στη Media Day της «Ένωσης» θέτοντας στο τραπέζι το ζήτημα της δημιουργίας ενός αρμονικού συνόλου, αλλά αναφέρθηκε μάλιστα και στην σπουδαία πορεία της Λιθουανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ 2023.
Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

 Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας επέστρεψε σε ελληνικό έδαφος έχοντας ως μεγάλο κίνητρο την παρουσία του Ζοάν Πλάθα, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, στην άκρη του πάγκου της ΑΕΚ και είναι έτοιμος για μία σεζόν γεμάτη προκλήσεις, όπου καλείται με την δική του εμπειρία να συνεισφέρει στην ομάδα.

Τα πρώτα φιλικά τεστ της «Βασίλισσας» μπορεί να μην έπεισαν με αποκορύφωμα την απογοητευτική εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ, όμως υπάρχει χρόνος για βελτίωση.

«Ελπίζω να φέρνω την εμπειρία μου στην ΑΕΚ. Έχει δημιουργηθεί μια καινούρια ομάδα με νέο προπονητή και θα χρειαστούμε λίγο καιρό για να προσαρμοστούμε. Αυτό φάνηκε και στα φιλικά παιχνίδια. Στο ένα ήμασταν πολύ κακοί, στο άλλο φοβεροί, άρα πρέπει να δουλεύουμε βήμα – βήμα. Να είμαστε σταθεροί και να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη», είπε χαρακτηριστικά ο 33χρονος φόργουορντ και συνέχισε, «μπορεί να ήταν φιλικά παιχνίδια τα οποία οδηγούν στην βελτίωση αλλά δεν γίνεται να παρουσιάζουμε αυτή την εικόνα. Έχουμε όλοι εγωισμό και δεν πρέπει να δεχόμαστε αυτά τα αποτελέσματα, αλλά είναι μέρος της διαδικασίας. Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είδα όλα εκείνα τα πράγματα που κάνουμε λάθος και ευτυχώς έχουμε χρόνο να τα διορθώσουμε».

a053d45e-7e6c-429c-8669-1a30c72bbf73.jpg

Την περασμένη σεζόν ο Κουζμίνσκας αποτέλεσε ένα από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Καρσίγιακα, αντιπάλου της ΑΕΚ στο Basketball Champions League, ειδικά στην πορεία της ομάδας στους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου και «λύγισε» από την Αναντολού Εφές, του Εργκίν Αταμάν.

Ο Λιθουανός φόργουορντ θεωρεί αυτή την αλλαγή «στρατοπέδου» κάτι φυσιολογικό στο επάγγελμα και εστιάζει στους νέους συμπαίκτες του στην ΑΕΚ. Οι εξέχουσες προσωπικότητες είναι το στοιχείο που έχει ξεχωρίσει και που μετράει περισσότερο για εκείνον απλά το σημαντικότερο ζήτημα που θέτει στο «τραπέζι» είναι πως όλοι αυτοί οι καλοί χαρακτήρες και ταλαντούχοι μπασκετμπολίστες θα… κολλήσουν αρμονικά μεταξύ τους.

«Από τη μία πλευρά είναι κάπως παράξενο να παίζω με την ΑΕΚ ενώ πέρυσι την είχα αντίπαλο από την άλλη είναι κάτι φυσιολογικό. Στην ομάδα έχουμε πολύ καλές προσωπικότητες, γιατί το πρώτο που κοιτάζω είναι τον χαρακτήρα κάποιου κι όχι αν είναι καλός παίκτης. Όμως το να είσαι ένας καλός ‘τύπος’ δεν είναι… επάγγελμα. Είναι όλοι πολύ καλοί μπασκετμπολίστες, αλλά τώρα ακόμα λειτουργούμε σαν μονάδες. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι όλοι οι παίκτες με τα καλά τους στοιχεία να κολλήσουμε μαζί και να δημιουργήσουμε την ομάδα», είναι το πρωτεύον θέμα που απασχολεί τον Κουζμίνσκας.

5977764.jpg

Ο 33χρονος Λιθουανός έχει την τύχη να έχει έρθει ξανά σε… επαφή με την ελληνική πραγματικότητα, αφού προ τετραετίας είχε την «ερυθρόλευκη» φανέλα για χάρη του Ολυμπιακού. Το μόνο που σκέφτεται τώρα είναι ότι θα συναντήσει παλιούς του γνώριμους και δήλωσε ενθουσιασμένος γι’ αυτό.

«Έχει τύχει να ξανά αντιμετωπίσω τον Ολυμπιακό στο παρελθόν με προηγούμενες ομάδες. Δε μου είναι καθόλου περίεργο, ίσα ίσα είναι ωραίο να συναντάς ξανά μια παλιά σου ομάδα  γιατί ακόμα υπάρχουν γνώριμα πρόσωπα, ή και φίλοι, οπότε είναι όμορφο το συναίσθημα».

244c1684-8f82-465c-bb50-336629ae02a4_1.jpg

Μπορεί στον τότε κάπως μέτριο Ολυμπιακό να μην κατάφερε να δείξει τις πτυχές του παίκτη που ήταν στη Μάλαγα και που του κέρδισαν επάξια μια θέση στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όμως σε διεθνές επίπεδο συνεχίζει να… ανθίζει. Ο «Κούζμι» υπογράμμισε το πόσο μεγάλο ρόλο στην εξαιρετική πορεία της Λιθουανίας διαδραμάτισε το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες ήταν ευχαριστημένοι κι έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό παρά τις σημαντικές απουσίες των Σαμπόνις, Γκριγκόνις και Γκιεντράιτις .

«Φέτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο έλειπαν πολλοί παίκτες, οπότε μπορεί να υπήρχε μία ανασφάλεια, αλλά εν τέλει καταφέραμε να έχουμε φανταστική χημεία σαν ομάδα. Πρώτη φορά στην ζωή μου βλέπω και τους 12 παίκτες χαρούμενους για τον ρόλο που είχαν κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Πήγαμε και παίξαμε χωρίς υψηλές προσδοκίες προχωρώντας παιχνίδι με παιχνίδι. Αρχίζαμε να δένουμε σαν ομάδα και να παίζουμε καλά κι έτσι ήρθαν και οι νίκες».


Φυσικά και η στιγμή του τουρνουά, που έχει γραφτεί ανεξίτηλα στην ιστορία, είναι η νίκη της Λιθουανίας κόντρα στις ΗΠΑ. Αυτό το έπραξε, μάλιστα, παίζοντας κυρίως το παιχνίδι της. Επιθετικό στυλ με πολλές κατοχές και σουτ. Η ομάδα άντεξε ως το τέλος και… ανυψώθηκε στα ουράνια με τον «αναγεννημένο» Κουζμίνσκας να προσφέρει τα πάντα στο παρκέ.

«Η νίκη απέναντι στην Team USA ναι ήταν ιστορική, ναι θα την θυμούνται όλοι, όμως σπαταλήσαμε τόση ενέργεια και τόσα συναισθήματα που ίσως δεν είχαμε άλλα αποθέματα για να κερδίσουμε την Σερβία στον επόμενο γύρο. Κανείς δε μπορεί βέβαια να γνωρίζει τι θα γινόταν αν ήταν αλλιώς τα πράγματα. Πάνω απ’ όλα είμαι περήφανος για την ομάδα μου γιατί ήμασταν ειλικρινείς και αυτό έρχεται σε πρώτη μοίρα από όλα τα υπόλοιπα», τόνισε ο «Κούζμι» διατηρώντας τη μετριοφροσύνη του και κοιτάζοντας τη μεγαλύτερη εικόνα.

image.jpg1.jpg

Μάλιστα ο 33χρονος φόργουορντ ήρθε αντιμέτωπος με την Ελλάδα στη «μάχη» για τους 16 της διοργάνωσης στη Μανίλα όπου μαζί με την… παρέα του «πλήγωσε» την Εθνική μας ομάδα βάζοντας «ταφόπλακα» στα όνειρά της για συνέχεια στο τουρνουά.

«Η Ελλάδα ήταν κι αυτή στην ίδια κατάσταση με εμάς. Της έλειπαν αρκετοί σημαντικοί παίκτες. Ευτυχώς στην αναμέτρηση μεταξύ μας καταφέραμε να επικρατήσουμε γιατί το παιχνίδι έκρινε την συνέχεια στο τουρνουά», δήλωσε κλείνοντας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0