Face to Face

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ στο BN Sports: «Η κορυφή της Ευρώπης είναι πάντοτε ο στόχος του Ολυμπιακού»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ στο BN Sports: «Η κορυφή της Ευρώπης είναι πάντοτε ο στόχος του Ολυμπιακού»

Τα τελευταία δύο χρόνια έφτασε ως την πηγή, αλλά δεν μπόρεσε να πιει νερό. Ο στόχος, όμως, για τον Ολυμπιακό παραμένει ίδιος για τη νέα σεζόν και είναι φυσικά η κατάκτηση της EuroLeague, όπως παραδέχθηκε ο Σακίλ ΜακΚίσικ μιλώντας στο BN Sports, στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας φανέλας των «ερυθρολεύκων».

Δηλώσεις στον Τάσο Φαραό

Βαδίζει προς τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών στον Ολυμπιακό. Κάτι που θα γίνει τον επερχόμενο Φεβρουάριο. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ έχει «ριζώσει» στον Πειραιά και πλέον γνωρίζει πολύ καλά το DNA του συλλόγου, αλλά και τη «δίψα» που υπάρχει για την κατάκτηση τίτλων. Όπως φυσικά και την επιθυμία των οπαδών του για όμορφο μπάσκετ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν φτάσει για δύο διαδοχικές σεζόν στο Final-4 της EuroLeague. Νερό όμως δεν… ήπιαν, αφού τη μία σταμάτησαν πάνω στην Εφές στον ημιτελικό και την έτερη η Ρεάλ «άρπαξε» το τρόπαιο στον τελικό την τελευταία στιγμή. Παρ’ όλα αυτά, ο στόχος δεν αλλάζει και είναι φυσικά η κορυφή της Ευρώπης, όπως παραδέχθηκε ο Αμερικανός γκαρντ μιλώντας στο BN Sports, στο πλαίσιο της εκδήλωσης των Πειραιωτών για την παρουσίαση της νέας φανέλας.

Στο ανανεωμένο VIP Lounge του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, έγιναν τα αποκαλυπτήρια για τις εμφανίσεις που θα φορά ο Ολυμπιακός στη σεζόν που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες. Εκεί, ανακοινώθηκε και η επέκταση της συνεργασίας του με την εταιρεία ένδυσης GSA για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ευχήθηκε να συνδυαστούν με μεγάλες επιτυχίες. Στο ίδιο μήκος κύματος, όπως φάνηκε, κυμαίνεται και ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο 33χρονος Αμερικανός δηλώνει ενθουσιασμένος για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε τόσο στη συνεργασία του με τον Έλληνα τεχνικό, όσο και στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού.

sak.jpg

Βρισκόμαστε μόλις ένα βήμα από την έναρξη της νέας σεζόν. Είσαι ενθουσιασμένος;

«Ναι αισθάνομαι πολύ καλά. Είμαι αρκετά ενθουσιασμένος για τις πιθανότητες που έχουμε σε αυτή τη σεζόν. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και νομίζω ότι όλοι έχουν αυτοπεποίθηση.»

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Ολυμπιακός έφτασε στο Final-4 της EuroLeague, αλλά όχι και στο τρόπαιο. Φέτος είναι ο στόχος η κορυφή της Ευρώπης;

«Ναι, νομίζω ότι αυτός είναι πάντοτε ο στόχος. Έχω δει ομάδες αουτσάιντερ να τα κερδίζουν όλα. Έχω δει τις καλύτερες ομάδες να τα κερδίζουν όλα. Έτσι, με την EuroLeague έχω την αίσθηση ότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Δεν υπάρχουν φαβορί και όλα μοιάζουν πολύ τυχαία μέχρι να φτάσεις στη φάση των playoffs.»

5979940.jpg

Πώς αισθάνεσαι για το γεγονός ότι θα δουλέψεις με τον κόουτς Μπαρτζώκα για άλλη μία σεζόν;

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Είναι ο προπονητής που με έφερε στην EuroLeague, με αποτέλεσμα να είμαι εξοικειωμένος μαζί του, γνωρίζω τι ζητάει. Έτσι, κάθε χρονιά που είμαι σε θέση να φοράω τα ερυθρόλευκα και να παίζω για εκείνον, είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος.»

Πώς βλέπεις τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας;

«Είμαι ενθουσιασμένος που αυτά τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία του Ολυμπιακού, αλλά και της ατμόσφαιρας των οπαδών του. Νομίζω ότι είναι πάντα ευχάριστο να έρχεσαι και να παίζεις για αυτήν την ομάδα. Οπότε απλά προσπαθώ να τους δείξω το δρόμο σαν ένας… βετεράνος!»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0