Face to Face

Ο Project Director του Navarino Challenge, Γιώργος Μακρυδάκης, στο BN Sports: «Είναι μια γιορτή του αθλητικού τουρισμού!»

Ο Project Director του Navarino Challenge, Γιώργος Μακρυδάκης, στο BN Sports: «Είναι μια γιορτή του αθλητικού τουρισμού!»

Το Navarino Challenge ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Πύλο για 11η συνεχόμενη χρονιά. Λίγες ημέρες πριν την έναρξή του, ο Project Director της διοργάνωσης, Γιώργος Μακρυδάκης, μοιράζεται στο BN Sports όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος, που επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού στην Costa Navarino!

Μία πραγματική γιορτή του αθλητικού τουρισμού, που κάθε χρόνο «κεντρίζει» τα βλέμματα! Το Navarino Challenge επιστρέφει στις 13-15 Οκτωβρίου 2023, στην Costa Navarino και την Πύλο, για 11η διαδοχική χρονιά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων!

Έχοντας συμπεριλάβει πάνω από 20 Ολυμπιακά αθλήματα, με το σύνθημα «ο αθλητισμός ενώνει», η διοργάνωση φροντίζει να μεταλαμπαδεύσει στους συμμετέχοντες τις αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Πώς; Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή «μέσα» από τα μάτια των ίδιων των πρωταγωνιστών, όπως ο Γιώργος Καραγκούνης, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ο Μιχάλης Μουρούτσος, ο Περικλής Ιακωβάκης, η Εβίνα Μάλτση, ο Κωνσταντίνος Καρνάζης και πολλοί ακόμα.

R77DwzIU.jpeg

Ο Project Director του Navarino Challenge, Γιώργος Μακρυδάκης, μίλησε εκτενώς στο BN Sports για όλα όσα προσφέρονται στη διοργάνωση. Ένας άνθρωπος με πλούσια εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού, έχοντας εργαστεί σε όλες τις ηπείρους και σε projects όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, μεταξύ άλλων.

Από την οικονομική ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού, έως το τρέξιμο στη «μαγευτική» Βοϊδοκοιλιά και τον μαραθώνιο, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά και μάλιστα για καλό σκοπό, αλλά και τις… εκπλήξεις που έπονται. Ο Γιώργος Μακρυδάκης αναλύει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλύτερη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα!

makry1.jpeg

Συνέντευξη στον Τάσο Φαραό

Αρχικά, ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου; Αυξάνεται χρόνο με το χρόνο;

«Το Navarino Challenge είναι μια γιορτή του αθλητικού τουρισμού που κάθε χρόνο η συμμετοχή του κόσμου είναι όλο και μεγαλύτερη. Είναι ένας θεσμός, ένας σταθμός στον αθλητισμό για όλους. Ξεκινήσαμε με κάποιους εκατοντάδες συμμετέχοντες σε δραστηριότητες που αφορούσαν μόνο το τρέξιμο και πλέον μιλάμε για το κορυφαίο wellness event στην Ευρώπη με πάνω από 40 δραστηριότητες. Πέρσι συγκεντρώσαμε  πάνω από 3.000 συμμετοχές από 23 χώρες.»

Πόσο βοηθούν την περιοχή οι δράσεις του Navarino Challenge;

«Η περιοχή γίνετε κάθε χρόνο και πιο γνωστή σε όλο τον κόσμο μέσα από τη δυναμική επικοινωνία της. Από την πρώτη χρονιά μέχρι και σήμερα όπως σας είπα και πριν οι συμμετοχές γίνονται όλο και περισσότερες και το εντυπωσιακό είναι οι συμμετοχές από το εξωτερικό. Έχουμε ανθρώπους που έρχονται και συνδυάζουν διακοπές και άθληση. Στο Navarino Challenge έχουν έρθει συμμετέχοντες από την Αυστραλία μέχρι τις Η.Π.Α. και τον Καναδά και από τη Νορβηγία μέχρι τη Νότια Αφρική. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία του είναι ότι βοηθάει στην οικονομική ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και αγοράς. Στηρίζουμε δεκάδες μεσσηνιακές επιχειρήσεις και συνεργαζόμαστε μαζί τους για να αναδείξουμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους. Η διοργάνωση συμβάλλει κάθε χρόνο ώστε να ενισχυθεί η τοπική οικονομία, να λειτουργήσει σε υψηλούς ρυθμούς η τοπική αγορά και να υπάρχουν νέες θέσεις εργασίας σε μια τουριστική περίοδο εκτός της high season, τον Οκτώβριο.»

ennth1.jpeg

Παρά το ότι η διοργάνωση μπαίνει στον 11ο χρόνο της, βλέπουμε ότι κάθε φορά βελτιώνεται, γίνεται καλύτερη και προσθέτει κάτι καινούργιο. Πείτε μας δυο λόγια για τις φετινές δράσεις, αλλά και για τυχόν μελλοντικά σχέδια που υπάρχουν.

«Όλα τα πράγματα στον αθλητισμό αλλάζουν έτσι είναι και το Navarino Challenge. Δείτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες πόσα νέα και διαφορετικά αθλήματα μπαίνουν κάθε φορά στο πρόγραμμα.

Εάν δεις στο Paris 2024 θα έχει 32 αθλήματα και εμείς θα έχουμε πάνω από 20 από αυτά. Φέτος το τριήμερο θα έχουμε πάνω από 40 δραστηριότητες. Κάθε χρονιά συστήνουμε και κάτι νέο στους συμμετέχοντες. Φέτος θα έχουμε το ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα στην Αμερική του pickleball, BMX, Skateboard και  water sports όπως το kitesurf το SUP αλλά και μία βόλτα με ηλεκτρικό ποδήλατο στα φλαμίνγκο, sunset beach pilates και sunset beach yoga και άλλες πολλές εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν  τις επόμενες μέρες.»

Πέρυσι υπήρχαν πάνω από 3.000 συμμετοχές. Φέτος πιστεύετε ότι θα ξεπεραστεί ο συγκεκριμένος αριθμός;

«Στόχος μας είναι φυσικά να ξεπεράσουμε τον περσινό αριθμό συμμετεχόντων και να φέρουμε ακόμα περισσότερο κόσμο κοντά στον υγιή αθλητισμό. Κοντά σε πρότυπα αθλητών όπως η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ο Μιχάλης Μουρούτσος, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο Περικλής Ιακωβάκης, η Εβίνα Μάλτση, ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, ο Κωνσταντίνος Καρνάζης και άλλοι πολλοί που θα ανακοινωθούν. Η «οικογένεια» του Navarino Challenge μεγαλώνει κάθε χρόνο και μαζί της προάγει το μήνυμα «ο αθλητισμός ενώνει» καθώς συγκεντρώνει αθλητές όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων, ερασιτέχνες και επαγγελματίες.»

enth3.jpeg

Υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που να έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό;

«Το κοινό του Navarino Challenge είναι πολυσυλλεκτικό οπότε δεν θεωρώ ότι μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ένα συγκεκριμένο άθλημα έχει περισσότερο κοινό από το άλλο. Μην ξεχνάμε ότι στο πρόγραμμα των δράσεων υπάρχουν μέχρι και 6 δράσεις ταυτόχρονα οπότε πάντα βρίσκεις κάτι να κάνεις pilates ή αναρρίχηση, padel ή kitesurf, beach volley ball ή crossfit. Φυσικά οι δρομικές δράσεις έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή αφού είναι και για ανθρώπους που μένουν εκτός της Costa Navarino.»

Βλέπουμε πως για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί μαραθώνιος και μάλιστα για καλό σκοπό. Πείτε μας μερικές περαιτέρω πληροφορίες, τόσο για όσα μπορεί να δει κάποιος στη διαδρομή, όσο και την αξιοποίηση των εσόδων.

«Πολύ σωστά. Για πρώτη φορά σχεδιάσαμε έναν Μαραθώνιο και δίνουμε την ευκαιρία στους δρομείς να τρέξουν μαζί με τον πρεσβευτή του Ελληνικού Τουρισμού, τον Κωνσταντίνο Καρνάζη, αυτά τα 42,2 χλμ. να θαυμάσουν τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, να διασχίσουν την πανέμορφη Βοϊδοκοιλιά, να ατενίσουν το Παλαιόκαστρο, τη Σφακτηρία και την πάντα σαγηνευτική Πύλο.

Φέτος, μέσω του Grand Sponsor μας, του That Gorilla Brand, όλα τα έσοδα από τον αγώνα του Μαραθωνίου καθώς και το 50% των εσόδων από όλες τις υπόλοιπες διαδρομές τρεξίματος θα δοθούν, μέσω της πρωτοβουλίας “That Gorilla Brand’s Adventures For A Cause” για την προστασία του ορεινού γορίλα και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων υγιεινής στην Ουγκάντα. Στα συνολικά 16 σχολεία που βρίσκονται γύρω από τις άκρες του Bwindi Impenetrable National Park (BNIP) και είναι κοντά σε βιότοπους που κατοικούν ορεινοί γορίλες, μόνο τρία πληρούν τα πρότυπα υγιεινής για παιδιά και δασκάλους και όλα τα υπόλοιπα 13 σχολεία, απαιτούν σημαντική οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια

oHLq2OgG.jpeg

Παρατηρούμε ότι στο Navarino Challenge αξιοποιούνται αρκετά μέρη για τους σκοπούς της διοργάνωσης. Για παράδειγμα η Βοϊδοκοιλιά. Θεωρείτε ότι υπάρχουν στη γύρω περιοχή άλλες τοποθεσίες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν δράσεις μελλοντικά;

«Η Βοϊδοκοιλιά είναι από την πρώτη χρονιά μία από τις περιοχές που το Navarino Challenge έχει δράση. Άλλωστε δεν υπάρχουν και πολλά μέρη στην Ελλάδα που μπορείς να τρέξεις και να βλέπεις δίπλα σου ροζ φλαμίνγκο.

Οι ομορφιές της περιοχής προσφέρουν απεριόριστες επιλογές για διαφορετικές δράσεις.

Πάμε με Kayak στη Σφακτηρία ή με ένα ποδήλατο στη Βοϊδοκοιλιά ή περπατάμε από την οικεία του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, στην Πύλο ως το επιβλητικό κάστρο – φρούριο Νιόκαστρο.»

Με βάση την εμπειρία σας, πιστεύετε ότι οι δραστηριότητες στο Navarino Challenge μπορούν να δημιουργήσουν μια γενικότερη τάση, η οποία θα οδηγήσει περισσότερο κόσμο στην ενασχόληση με τον αθλητισμό;

«Όταν ξεκίνησε η ActiveMedia Group αυτό το event ήταν ένα δρομικό event όταν στην Ελλάδα υπήρχε μόνο ο Μαραθώνιος της Αθήνας και δυο μάξιμουμ, τρεις άλλοι. Τώρα βλέπουμε σε κάθε δήμο και ένα δρομικό event. Εμείς έχουμε πάνω 20 Ολυμπιακά αθλήματα στα οποία έρχονται Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και μοιράζονται τη γνώση τους και την αγάπη για το άθλημα με τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους. Έχουμε δει οικογένειες οι οποίες ήρθαν την πρώτη φορά και μέλη της συμμετείχαν σε μία δραστηριότητα και την επόμενη φορά σε περισσότερες. Κάποιοι από αυτούς ασχολήθηκαν πιο πολύ με κάποιο άθλημα, κάποιοι άλλοι με την άσκηση και τη γυμναστική γενικότερα.  Εμείς καινοτομούμε κάθε χρόνο και έχουμε Ολυμπιονίκες να διδάσκουν τα μυστικά της επιτυχίας τους, δίνοντας το έναυσμα σε περισσότερους ερασιτέχνες αθλητές και σε όλο τον κόσμο να έρθει πιο κοντά στον αθλητισμό και την υγιεινή ζωή.»

VlDZQDjG.jpeg

Η διοργάνωση προωθεί την άσκηση και τη σωστή διατροφή. Σε μια εποχή όπου οι ρυθμοί είναι έντονοι και η επιλογή καλού υγιεινού φαγητού πολλές φορές δύσκολη, θεωρείτε πως οι δράσεις του Navarino Challenge μπορούν να συνεισφέρουν στην απόκτηση πιο υγιεινών διατροφικών συνηθειών;

«Η τάση παγκοσμίως πάει προς την υγιεινή διατροφή. Εμείς σαν διοργανωτές σχεδιάζουμε πάντα δράσεις οι οποίες δεν είναι μόνο αθλητικές αλλά συντελούν και στο πως να αποκτήσεις τη συνήθεια να τρως υγιεινά να μαγειρεύεις υγιεινά. Είμαστε στην Ελλάδα και όλος ο κόσμος μιλά για την ελληνική διατροφή. Εάν σε ένα τριήμερο μπορείς να κάνεις όλες αυτές τις δράσεις και να μάθεις να μαγειρεύεις και να τρως σωστά, όση δουλειά και αν έχεις θα βρεις τον χρόνο να κάνεις μία δράση και να αποκτήσει τη συνήθεια να μαγειρεύεις καθημερινά καταναλώνοντας υγιεινές τροφές. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος με τη Novo Nordisk θα φροντίσουμε για τη σωστή ενημέρωση του κόσμου και τα οφέλη που φέρνει ο αθλητισμός στην υγεία μας, ενώ μαζί με άλλους χορηγούς θα βοηθήσουμε να μεταδώσουμε τις υγιεινές μας συνήθειες στο φαγητό και στην άσκηση.»

Η άμεση επαφή με τους πρωταγωνιστές των αθλημάτων, όπως για παράδειγμα φέτος με τον Γιώργο Καραγκούνη, μπορεί να βοηθήσει τα νέα παιδιά να αντιληφθούν την πραγματική αξία του αθλητισμού;

«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει καλές εμφανίσεις και επιδόσεις σε πολλά αθλήματα. Οπότε οι καλύτεροι έρχονται στο Navarino Challenge για να μοιραστούν μαζί με τους συμμετέχοντες τις αξίες του αθλητισμού, του ευ αγωνίζεσθαι, τα οποία είναι σημαντικά. Η άμεση επαφή με τους πρωταγωνιστές του ελληνικού αθλητισμού βοηθάει στο να λέει το μικρό παιδί «ναι θέλω να γίνω σαν και αυτόν.

Η μαχητικότητα, το ήθος και η πορεία του Γιώργου Καραγκούνη όπως και της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, του Μιχάλη Μουρούτσου, του Γρηγόρη Πολυχρονίδη είναι κάτι το οποίο πρέπει τα παιδιά να το δουν από κοντά και να βιώσουν αυτή την εμπειρία μίας σύντομης γαλούχησης στις αξίες και αρετές του αθλητισμού.»

enth.jpeg

Η ειδικότητά σας είναι Project Director και έχετε δουλέψει σε όλες τις ηπείρους, από παγκόσμια πρωταθλήματα μέχρι Ολυμπιακούς Αγώνες. Πως βλέπετε την εξέλιξη της παραγωγής του Navarino Challenge και πόσο δύσκολη είναι μέσα σε 48 ώρες η πραγματοποίηση 40 και παραπάνω δράσεων;

«Το Navarino Challenge ακολούθησε την πορεία ενός ανθρώπου. Εάν και μωρό στην πρώτη του εμφάνιση πραγματοποίησε 3 δρομικά event σε 3 ημέρες με διαφορετική αφετηρία και τερματισμό, με τους αργούς δρομείς να ξεκινούν πρώτοι και τους γρήγορους τελευταίοι, έτσι ώστε να τερματίσουν όλοι μαζί. Και έτσι έγινε. Δεν κυνηγάμε τον πρωταθλητισμό αλλά τον Αθλητισμό.

Κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ και δεν το έχει κάνει κανείς από τότε. Υπερπαραγωγή (γελάει).

Έτσι λοιπόν από τότε φτάσαμε σε ένα event με πάνω από 40 δράσεις, με παιδικό δρομικό, 5, 10 χιλιόμετρα, Ημιμαραθώνιο και φέτος για πρώτη φορά Μαραθώνιο

Η παραγωγή του Navarino Challenge είναι πολύπλοκη και απαιτεί λεπτομερή  σχεδιασμό. Για αυτό τον λόγο και η ομάδα της ActiveMedia Group σχεδιάζει το επόμενο event με το τέλος του προηγούμενου.

Θέλουμε να παρέχουμε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να κάνουν όσα περισσότερα μπορούν και αυτό απαιτεί μία συγχρονισμένη εκτέλεση παραγωγής.

Εγώ ως εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας από την αρχή του Navarino Challenge μέχρι τώρα κατανοώ με αυτό το event γιατί η ActiveMedia Group είναι κάθε χρόνο το κορυφαίο Sports Marketing Agency της χρονιάς και γιατί αυτό το event έχει κερδίσει πάνω από 60 βραβεία σε διεθνείς και εγχώριους θεσμούς στον χώρο των events, του sports marketing, του τουρισμού.»

vRLk7yBb.jpeg

Πού θα μπορούσε κάποιος που θα ήθελε να συμμετάσχει στη διοργάνωση, να βρει περισσότερες πληροφορίες;

«Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης navarinochallenge.com όπως επίσης, να μείνετε συντονισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της διοργάνωσης για περισσότερες ανακοινώσεις.»

Ls0dl6Ee.jpeg

Photo credits: Navarino Challenge

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης0