Face to Face

Ο ρεπόρτερ της Φράιμπουργκ για το Kicker στο BN Sports: «Υπάρχει μία μεγάλη διαφορά με τον Ολυμπιακό - Νο.1 κίνδυνος ο Φορτούνης!»

Ο ρεπόρτερ της Φράιμπουργκ για το Kicker στο BN Sports: «Υπάρχει μία μεγάλη διαφορά με τον Ολυμπιακό - Νο.1 κίνδυνος ο Φορτούνης!»
Ο Κάρστεν Σρέτερ-Λόρεντζ, βασικό κομμάτι στο... ρόστερ του Kicker, αναλύει το Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός (21/09, 22:00) μιλώντας στο BN Sports. Οι λόγοι της προβληματικής φετινής εικόνας, η φιλοσοφία των Γερμανών και οι παίκτες-κλειδιά της αναμέτρησης.
Συνέντευξη στον Φάνη Τσοκανά

Η μεγάλη ώρα έφτασε! Ο Ολυμπιακός ξεκινά τις υποχρεώσεις του στο Europa League της σεζόν 2023/24 και υποδέχεται στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (21/09, 22:00) τη γνώριμη από την περσινή της «επίσκεψη», Φράιμπουργκ. Κατά πόσο, όμως, είναι ίδια με πέρυσι;

Το BN Sports επικοινώνησε με τον Κάρστεν Σρέτερ-Λόρεντζ, ρεπόρτερ των Γερμανών για το Kicker, ο οποίος ανέλυσε το τι συμβαίνει στο «στρατόπεδο» της αντιπάλου των Πειραιωτών.

Οι μικρές αλλαγές/απουσίες που έχουν μεγάλη σημασία, ο διαφορετικός Ολυμπιακός που περιμένουν και ο «playmaker» Φορτούνης, το όνομα του οποίου μπαίνει σε κάθε συζήτηση περί... κινδύνου!

Hoffenheims feiges Manöver mit Grifo - kicker
*Photo Credits: kicker.de

«Η Φράιμπουργκ είναι ένας "ήρεμος" σύλλογος που βασίζεται στη συνέχεια των πραγμάτων. Δεν προτιμά τις μεγάλες αλλαγές.

Τα αποτελέσματά της, στα δύο τελευταία ματς που έδωσε στην Bundesliga, δεν ήταν καλά. Ήταν, όμως, δύο διαφορετικά ματς.

Στην ήττα με 0-5 από τη Στουτγκάρδη, δεν έπαιξε καθόλου καλά. Απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο, μία κόκκινη κάρτα, δηλαδή ένα ατομικό λάθος, και δύο γκολ στο φινάλε, οδήγησαν στην ήττα. Κατά την άποψή μου, σε αυτό το ματς άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία» ανέφερε αρχικά, ερωτηθείς για την προβληματική εικόνα του συλλόγου, παρά την εκκίνηση με 2/2 νίκες στη φετινή Bundesliga.



«Στο φετινό ρόστερ δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, συγκριτικά με πέρυσι. Υπάρχουν, όμως, κομβικές αλλαγές»
συνέχισε.

«Ο βασικός γκολκίπερ, Μαρκ Φλέκεν, αποχώρησε για την Μπρέντφορντ. Ήταν βασικός λόγος της περσινής επιτυχίας. Αντικαταστάτης του είναι ο Νόα Ατουμπόλου, από τις ακαδημίες της Φράιμπουργκ. Ένας πολύ ταλαντούχος τερματοφύλακας, αλλά άπειρος, μιας και είναι μόλις 21 ετών. Δεν έχει κάνει κακό ξεκίνημα, αλλά όχι και ιδιαίτερα σπουδαίο. Στον σύλλογο, πάντως, τον πιστεύουν και τον στηρίζουν πολύ.

Παράλληλα, είναι μεγάλη απώλεια ο Ματίας Γκίντερ, που έχει τραυματιστεί στον ώμο.

Παρά τα προβλήματα, η μετάβαση της Φράιμπουργκ, από ένα μικρό κλαμπ της Bundesliga, σε ένα μεσαίο, με δύο συνεχόμενες παρουσίες στην εξάδα της, είναι δείγμα πως θα ξαναβρεί τα πατήματά της».



Όσον αφορά τον τρόπο που υποδέχθηκαν στον σύλλογο την κλήρωση στους ομίλους του Europa League, τόνισε:

«Ο Κρίστιαν Στράιχ είπε πως δεν θέλει να πηγαίνει στο ίδιο μέρος, για δεύτερη φορά. Όχι πως έχει κάτι με τον Ολυμπιακό, απλώς θέλει να βλέπει διαφορετικά μέρη!

Στο αγωνιστικό σκέλος, πάντως, όλοι γνωρίζουν πως ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από πέρυσι. Έχει βελτιώσει το πρέσινγκ του, την αμυντική του συμπεριφορά, είναι πιο πειθαρχημένος στο γήπεδο, ενώ έχει παίκτες-κλειδιά, όπως ο Καμαρά, ο Φορτούνης, αλλά και ο Γιόβετιτς.

Κανείς δεν παραβλέπει, όμως, πως η Γουέστ Χαμ παραμένει το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση. Από την άλλη, δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε από την Μπάτσκα Τόπολα».

Μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της Φράιμπουργκ, όπως προαναφέρθηκε, δεν υπάρχουν. Ωστόσο, στο μυαλό του Κάρστεν Σρέτερ-Λόρεντζ, υπάρχει ένα μειονέκτημα κι ένα μεγάλο πλεονέκτημα/διαφορά των Γερμανών, σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Φράιμπουργκ είναι η εμπιστοσύνη που έχει ο ένας στον άλλον. Ως σύλλογος διαφέρει από τον Ολυμπιακό. Δεν θέλει πολλές μεταγραφές, προτιμά την ησυχία. Είναι χαρακτηριστικό, πως ακόμα και μετά από 2-3 ήττες, όλοι παραμένουν ψύχραιμοι.

Από την άλλη πλευρά, ο γκολκίπερ ίσως αποτελεί ερωτηματικό, λόγω της απειρίας του. Έτσι είναι η Φράιμπουργκ, όμως. Θέλει να τον δει να βελτιώνεται, έστω κι αν χρειαστεί να χάσει μερικούς βαθμούς. Επιλέγει να προωθεί παίκτες από τις ακαδημίες της, υπολογίζοντας τα λάθη που θα γίνουν».

atubolu.jpg

Κλείνοντας, έδωσε τη δική του πρόβλεψη, για τους μεγάλους πρωταγωνιστές της βραδιάς, δίνοντας τον πρώτο λόγο, στους Γκρίφο και Φορτούνη.

«Θα περίμενα ένα μεγάλο ματς από τον Γκρίφο. Δεν ξεκίνησε ως βασικός απέναντι στη Ντόρτμουντ, αλλά πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ της περσινής σεζόν και έναν παίκτη πολύ ικανό στις στημένες φάσεις.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, περιμένω πως Νο.1 κίνδυνος θα είναι ο Φορτούνης, ως οργανώτης της ομάδας, αλλά κι ένα σταθερό ματς από τον Ρέτσο».





www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0