Face to Face

Το Athletic αναλύει το Μπράιτον - ΑΕΚ στο BN Sports: «Παραπλανητικό πως οι αλλαγές με τη Γιουνάιτεντ έγιναν λόγω Ευρώπης!»

Το Athletic αναλύει το Μπράιτον - ΑΕΚ στο BN Sports: «Παραπλανητικό πως οι αλλαγές με τη Γιουνάιτεντ έγιναν λόγω Ευρώπης!»
Εδώ και 32 χρόνια, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ρεπορτάζ της Μπράιτον. Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της στην Ευρώπη, κόντρα στην ΑΕΚ (21/09, 22:00), ο Άντι Νέιλορ, δημοσιογράφος του Athletic, μοιράζεται με το BN Sports και τον Φάνη Τσοκανά, όσα συνέβησαν στο... στρατόπεδο των «γλάρων», από την ημέρα της κλήρωσης των ομίλων του Europa League, έως και αυτήν της επιβλητικής νίκης, μέσα στο Ολντ Τράφορντ.
Συνέντευξη στον Φάνη Τσοκανά

Πώς υποδέχθηκαν στην Μπράιτον την κλήρωση στους ομίλους του Europa League; Πώς νιώθουν που στην πρεμιέρα τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση λογίζονται ως δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου; Τι γνωρίζουν για την ΑΕΚ οι οπαδοί της και γιατί ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι έκανε τόσες αλλαγές στο Ολντ Τράφορντ, απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Ο Άντι Νέιλορ, ο πιο αναγνωρίσιμος ρεπόρτερ της Μπράιτον παγκοσμίως με περισσότερα από 32 χρόνια πλάι στην ομάδα και βασικό στέλεχος του Athletic, απάντησε σε κάθε ένα από τα προαναφερθέντα ερωτήματα, μιλώντας στο BN Sports.

Η ευχαρίστηση για κάθε κλήρωση, ο τίτλος του φαβορί και οι δύο βασικές ενδεκάδες των «γλάρων», που θα γίνουν... κανόνας στη φετινή σεζόν.

Interviews and portraits during the Austrian pre-season training session camp ahead of the 2019_20 season

«Είναι ένας ιντριγκαδόρικος όμιλος. Αρκετά δύσκολος, με τον Άγιαξ και τη Μαρσέιγ να ξεχωρίζουν, λόγω της ευρωπαϊκής τους ιστορίας και των κατακτήσεων του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League.

Η Μπράιτον από την πλευρά της, θα δεχόταν με ευχαρίστηση κάθε κλήρωση, μιας και είναι η πρώτη της ευρωπαϊκή παρουσία, στα 122 χρόνια ύπαρξης του συλλόγου» 
ανέφερε αρχικά, εξηγώντας το πώς υποδέχθηκαν οι «γλάροι», την τοποθέτησή τους στον 2ο όμιλο του Europa League. Έναν από τους δυσκολότερους της διοργάνωσης, αν όχι τον δυσκολότερο.

Παρόλα αυτά, τόσο ο ποδοσφαιρικός «πλανήτης», όσο και οι στοιχηματικές εταιρείες, θεωρούν την Μπράιτον ως το Νο.1 φαβορί για την πρώτη θέση στο γκρουπ και Νο.2, για την κατάκτηση του τροπαίου!

«Το παρατήρησα κι εγώ. Μάλιστα, όλα αυτά πριν έρθουν οι δύο τελευταίες μεγάλες νίκες, κόντρα σε Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League.

Είναι δείγμα της ποιότητας που αναγνωρίζεται πως  έχει αυτή η ομάδα. Για την Μπράιτον, είναι μία νέα περιπέτεια, αλλά δεν θα παίξει μόνο για τη συμμετοχή. Ανταποκρίνονται πολύ καλά στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου και σίγουρα, βλέπουν μπροστά τους να ανοίγεται μία ευκαιρία για διάκριση».


Πράγματι, η Μπράιτον μοιάζει να είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ομάδας στο φετινό Europa League, αν όχι η πιο ιδιαίτερη.

Περισσότεροι από δέκα παίκτες που λογίζονται ως βασικοί, δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Από τη στιγμή που εντυπωσιάζουν κάθε Σαββατοκύριακο στην Premier League, όμως, απέναντι σε ομάδες με ιστορία και παρουσία στο Champions League, πόσο «άπειρη» μπορεί να χαρακτηριστεί;



Η συζήτηση, όπως ήταν λογικό, επέστρεψε στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

«Δεν νομίζω πως οι οπαδοί της Μπράιτον γνώριζαν, αρχικά, πολλά για την ΑΕΚ. Μάλλον ήξεραν περισσότερα για τον Άγιαξ και τη Μαρσέιγ. Δεδομένα, όμως, ακολούθησε πολλή έρευνα.

Μάλλον ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για να μάθουν περισσότερα για την ΑΕΚ. Τόσο για την ιστορία της, όσο και για το τι θα αντιμετωπίσουν αγωνιστικά».


Για το φινάλε, έμεινε η εξήγηση πίσω από την επιλογή του προπονητή της ΜπράιτονΡομπέρτο Ντε Τζέρμπι, να αλλάξει έξι παίκτες περίπου από την αρχική ενδεκάδα, που λογίζεται ως βασική, στο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ.

Εν τέλει, όλα λειτούργησαν σωστά. Η Μπράιτον έκανε «πάρτι», αλλά ο λόγος της αλλαγής τόσων προσώπων, ήταν η ευρωπαϊκή πρεμιέρα;

«Δεν νομίζω πως είχε να κάνει ούτε με τον αντίπαλο, ούτε με το ευρωπαϊκό ματς. Ήταν ένα δείγμα του τι θα γίνεται στην Μπράιτον φέτος, από τη στιγμή που θα αγωνίζεται στις τρεις εγχώριες διοργανώσεις (Premier League, FA Cup, Carabao Cup), αλλά και στην Ευρώπη.

Το καλοκαίρι έγιναν αρκετές μεταγραφές. Ναι, υπήρξαν ηχηρές αποχωρήσεις, όπως ο Καϊσέδο στην Τσέλσι και ο ΜακΆλιστερ στη Λίβερπουλ, αλλά ο βασικός στόχος, ήταν να αποκτήσει βάθος το ρόστερ.



Η Μπράιτον, πλέον, έχει δύο ενδεκάδες, χωρίς να υπάρχουν απαραίτητα βασικοί και αναπληρωματικοί. Η μία ενδεκάδα βρίσκεται αρκετά κοντά στο επίπεδο της άλλης.

Ό,τι συνέβη στο Ολντ Τράφορντ, είναι ακριβώς ό,τι είχε πει ο Ντε Τζέρμπι ότι σκοπεύει να κάνει. Έτσι θα κυλήσει η σεζόν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τρόπος που μοιράζει τον χρόνο στους δύο τερματοφύλακες.

Αν κάτι με παραξένεψε, είναι οι έξι με επτά αλλαγές που έγιναν μαζί. Ίσως ήταν η περίσταση, λόγω των εθνικών ομάδων. Ο Μαρτς, για παράδειγμα, είχε έναν μικρό τραυματισμό, ενώ ο Εστουπινιάν, είχε παίξει δύο παιχνίδια με το Εκουαδόρ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα ήταν παραπλανητικό να πει κανείς πως έγιναν τόσες αλλαγές, λόγω της ΑΕΚ ή της ευρωπαϊκής πρεμιέρας. Πιο πολύ είχε να κάνει με τη διαχείριση μιας μεγάλης σεζόν, αλλά και της πραγματικής αξίας του ρόστερ».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0