Face to Face

Ο Δημήτρης Ιτούδης στο BN Sports: «Ο Σπανούλης ήταν ένας παίκτης με χαρακτήρα, του αξίζει η βραδιά»

Ο Δημήτρης Ιτούδης στο BN Sports: «Ο Σπανούλης ήταν ένας παίκτης με χαρακτήρα, του αξίζει η βραδιά»

Ο Δημήτρης Ιτούδης βρέθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την τελετή απόσυρσης της φανέλας του Βασίλη Σπανούλη που διοργανώνεται από τον Ολυμπιακό και μίλησε στο BN Sports για τον θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Δηλώσεις στον Τάσο Φαραό

Πώς θα μπορούσε να λείπει από το φαληρικό στάδιο ο Δημήτρης Ιτούδης; Ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται στο ΣΕΦ για την τελετή απόσυρσης της φανέλας του Βασίλη Σπανούλη που έχει οργανώσει ο Ολυμπιακός, όπως φυσικά και αρκετά μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Μιλώντας στο BN Sports, ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε αποθέωσε τον θρύλο του ελληνικού, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ για τη νοοτροπία που είχε το διάστημα που μεγαλουργούσε στα παρκέ.

«Πολλές είναι οι στιγμές που θυμάμαι από την καριέρα του Βασίλη. Καταρχήν θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Ολυμπιακό για αυτήν την εκδήλωση, όπως και την αντίστοιχη που είχε κάνει για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Αντίστοιχα και ο Παναθηναϊκός που είχε διοργανώσει μία εκπληκτική βραδιά για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Σημαίνει ότι οι αθλητές ή οι προπονητές που έχουν προσφέρει στους συλλόγους τους αμείβονται και ηθικά από αυτήν την ξεχωριστή γιορτή. Αυτή η βραδιά ανήκει στον Σπανούλη, ήταν ένας παίκτης με χαρακτήρα, που του άρεσε πολύ να δουλεύει. Ένας πραγματικός εργάτης, που έβαζε έξτρα πίεση στον εαυτό του.

Έχει επηρεάσει πολλές γενιές αθλητών, ιδίως των μικρότερων σε ηλικία. Προφανώς το γεγονός ότι συνεχίζει να βρίσκεται στο μπάσκετ κα στην προπονητική τού δίνει τη δυνατότητα να συνεχίζει να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του.

Του εύχομαι τα καλύτερα, να έχει υγεία και να χαίρεται την οικογένειά του και να συνεχίζει βήμα-βήμα προς τις καλύτερες μέρες

ιτουδηςςςς_1.jpg

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα συναισθήματα που προκαλούν στα τιμώμενα πρόσωπα οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

«Πρόκειται για πολύ έντονες βραδιές, αυτές οι εκδηλώσεις προς τιμήν των παικτών και των προπονητών. Τα συναισθήματα ξεχειλίζουν, αλλά πραγματικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι τις αξίζουν, όπως ακριβώς και ο Βασίλης

Όσον αφορά την προπονητική καριέρα του «Kill Bill», ανέφερε;

«Προφανώς εγώ δεν μπορώ να είμαι κριτής για το τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια. Όμως το γεγονός ότι ο Βασίλης Σπανούλης είναι δοσμένος σε αυτό που κάνει θα τον βοηθήσει 100%. Του εύχομαι λοιπόν τα καλύτερα.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0