Face to Face

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς στο BN Sports: «Ματς κλειδί αυτό του Στέφανου –Έχει ψυχολογική σημασία το διπλό» (video)

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς στο BN Sports: «Ματς κλειδί αυτό του Στέφανου –Έχει ψυχολογική σημασία το διπλό» (video)

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς πραγματοποιεί τον απολογισμό της πρώτης ημέρας του Davis Cup στο BN Sports, μιλάει για την κρίσιμη νίκη του Στέφανου απέναντι στον Λούκας Κλέιν, αλλά και τον ρόλο που θα παίξει το διπλό της Κυριακής (17/09) στην έκβαση του αποτελέσματος.

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στον Χρήστο Σκούρα

Η πρώτη ημέρα δράσης στο Καλλιμάρμαρο ολοκληρώθηκε, με την Ελλάδα και την Σλοβακία να έχουν μοιραστεί από μία νίκη στο World Group 1 του Davis Cup. Ο Αλέξανδρος Σκορίλας δεν κατάφερε να κάνει την… υπέρβαση απέναντι στον Άλεξ Μόλτσαν, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Λούκας Κλέιν και ισοφάρισε την σειρά σε 1-1.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς προετοιμάζεται για τους αγώνες της Κυριακής (17/09) και έκανε την ανασκόπηση του Σαββάτου (16/09), μιλώντας στο BN Sports.

«Ήταν μία συναρπαστική ημέρα. Μπήκε ο Αλέξανδρος Σκορίλας να παίξει πρώτος και σίγουρα δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει έναν παίκτη σαν τον Μόλτσαν, παρόλο που παίζουμε στην έδρα μας.

Δεν βρήκε ρυθμό όπως είπε και ο Captain, ήταν δύσκολο να καταλάβει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο και στο τέλος της ημέρας έπαιξε και με έναν αριστερόχειρα. Σίγουρα εκείνοι έχουν ένα μικρό αβαντάζ σε αυτές τις συγκεκριμένες συνθήκες».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στο πρώτο σετ, αλλά επανήλθε δυναμικά στο δεύτερο, με τον Λούκας Κλέιν να αποσύρεται μετά από ενοχλήσεις που αισθάνθηκε.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που ο Στέφανος μπόρεσε να κερδίσει το ματς, γιατί ήταν ένα ματς κλειδί αυτό, να έρθει η ισοπαλία και να μην βρεθείς με 2-0 πίσω στο σκορ.

Ο Κλέιν έπαιξε εξαιρετικό τένις και ήμασταν όλοι ψιλό σοκαρισμένοι, αλλά ο Στέφανος έδειξε το πόσο… πρωταθλητής είναι και στο τέλος δεν χρειάστηκε καν να τον κερδίσει. Τον νίκησε η… φυσική του κατάσταση, είχε κράμπες και αυτό μας έδωσε τη νίκη».

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας ανοίγει με το διπλό, όπου, για την ώρα, δηλωμένοι για να αγωνιστούν σε αυτό είναι ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Μιχαήλ Περβολαράκης.

Ωστόσο, ο Captain της ελληνικής ομάδας, Απόστολος Τσιτσιπάς, δικαιούται να κάνει τις όποιες αλλαγές του μέχρι και την τελευταία στιγμή, για λόγους στρατηγικής, και αυτό αφήνει ανοιχτή την πιθανότητα να αγωνιστούν μαζί τα δύο αδέρφια, Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Αυτό θα το συζητήσουμε απόψε σαν ομάδα, είναι κάτι που μπορεί να γίνει, όμως δεν ξέρω γιατί δεν αποφασίζω εγώ.

Αυτό το αποφασίζει ο Captain, ο Απόστολος, αλλά όπως και να έχει, το διπλό είναι ένα ματς που έχει μεγάλη ψυχολογική σημασία και για τις δύο ομάδες, οπότε θα είμαστε 100% έτοιμοι για να μπορέσουμε να πάρουμε αυτή τη νίκη».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0