Face to Face

Ο Δημήτρης Χατζηνικολάου στο BN Sports: «Θα αφιερώσουμε τη νίκη στον ελληνικό λαό – Μαθημένος ο Τσιτσιπάς στα δύσκολα ματς» (video)

Ο Δημήτρης Χατζηνικολάου στο BN Sports: «Θα αφιερώσουμε τη νίκη στον ελληνικό λαό – Μαθημένος ο Τσιτσιπάς στα δύσκολα ματς» (video)

Ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας στο τένις, Δημήτρης Χατζηνικολάου, μίλησε στο BN Sports για την κρίσιμη αναμέτρηση απέναντι στη Σλοβακία για το Davis Cup και την ετοιμότητα των Ελλήνων παικτών.

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στον Χρήστο Σκούρα

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ετοιμάζεται για την πιο κρίσιμη ενδεχομένως αναμέτρησή του έως τώρα, αυτήν απέναντι στη Σλοβακία για το World Group 1 του Davis Cup. Το BN Sports έδωσε το «παρών» και στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (15/09) και μετά από τον Αλέξανδρο Σκορίλα, μίλησε και με τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό, Δημήτρη Χατζηνικολάου.

Εκείνος εξέφρασε τις απόψεις του στο BN Sports για τους αγώνες που έπονται στο Καλλιμάρμαρο, την προετοιμασία των Ελλήνων παικτών, αλλά και τη νίκη που σκοπεύουν να αφιερώσουν στη χώρα μας και τους πληγέντες της…

«Η εμπειρία είναι μοναδική, που παίζουμε και που προπονηθήκαμε στο Καλλιμάρμαρο και θα γίνουν εκεί οι αγώνες. Το στάδιο είναι φανταστικό, το γήπεδο που μας έφτιαξε η ομοσπονδία είναι ιδανικό, ακριβώς όπως το είχαμε ζητήσει και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό για αυτήν την συνάντηση».

Η Ελλάδα επέλεξε το ματς να διεξαχθεί σε σκληρή επιφάνεια, προσπαθώντας έτσι να αποκτήσει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι της καλά προετοιμασμένης Σλοβακίας.

«Εμείς την ζητήσαμε (την σκληρή επιφάνεια), εμείς διαλέξαμε τις συγκεκριμένες συνθήκες. Ξέρουμε ότι βολεύει και τους Σλοβάκους, αλλά την διαλέξαμε επειδή ταιριάζει και σε εμάς, όπως και στον Στέφανο Τσιτσιπά που προέρχεται από το US Open».

Ένα κρίσιμο παιχνίδι όπως αυτό, απαιτεί και την καλύτερη δυνατή προπόνηση από μεριάς των αθλητών, με τον Δημήτρη Χατζηνικολάου να εξηγεί το πώς έχει προσεγγίσει η Εθνική μας ομάδα την προετοιμασία της.

«Σωματικά έχουμε μαζευτεί από την Κυριακή (10/09) και δουλεύουμε. Έχουμε διπλές προπονήσεις, γυμναστική, συμπληρώματα διατροφής, ξεκούραση, αποθεραπεία με τους φυσιοθεραπευτές μας. Οπότε, η προετοιμασία στο φυσικό κομμάτι και σε αγωνιστικό επίπεδο έρχεται μέσω αυτής της διαδικασίας.

chatzinikolaou.jpg

Όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι μαθημένος στο να παίζει δύσκολα ματς, μόνο δύσκολα ματς είναι μαθημένος να παίζει και σε γεμάτα γήπεδα, οπότε πιστεύω πως δεν θα έχει καμία πίεση.

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας, που θα λάβει μέρος την 1η μέρα, σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη πίεση. Δεν είναι μαθημένος σε τέτοιες συνθήκες, αλλά έχει μία ομάδα από πίσω του, που τον έχει αγκαλιάσει και θα τον βοηθήσουμε εκεί που θα νιώσει πίεση ώστε να την προσπεράσει».

Οι Έλληνες παίκτες έχουν φροντίσει να στείλουν μέσω των συνεντεύξεων Τύπου το δικό τους μήνυμα στήριξης στους πληγέντες της χώρας μας, με τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό να αναζητά την πολυπόθητη νίκη και να σκοπεύει να την αφιερώσει στους πολίτες της χώρας μας.

«Θα αγωνιστούμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα αφιερώσουμε τη νίκη μας στον ελληνικό λαό, που αντιμετωπίζει αυτές τις φυσικές καταστροφές με αξιοθαύμαστη αντοχή και αλληλεγγύη. Θα σταθούμε δίπλα του, όπως και αυτός στέκεται δίπλα μας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0