Face to Face

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας στο BN Sports: «Το οφείλουμε στους πληγέντες να δώσουμε παραπάνω από το 100% για τη νίκη» (video)

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας στο BN Sports: «Το οφείλουμε στους πληγέντες να δώσουμε παραπάνω από το 100% για τη νίκη» (video)

Μετά από δύο… εξαντλητικές ώρες προπόνησης με τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Αλέξανδρος Σκορίλας τέθηκε στη διάθεση του BN Sports. Πέρα από τις σκέψεις του για την επικείμενη αναμέτρηση με την Σλοβακία για το Davis Cup, φυσικά αναφέρθηκε και στα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας…

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στον Χρήστο Σκούρα

Η ώρα πλησιάζει και η Εθνική μας ομάδα δίνει την πιο σημαντική αναμέτρησή της για το Davis Cup, απέναντι στη Σλοβακία για το World Group 1. Το BN Sports βρέθηκε στην προπόνηση της Ελλάδας στο Καλλιμάρμαρο (14/09), όπου ο Αλέξανδρος Σκορίλας ήταν για… δύο ώρες μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο court, σε μία απόπειρα να έρθουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Μετά από αυτή, ο 23χρονος αθλητής μίλησε στο BN Sports για το δύσκολο αυτό ματς, την προετοιμασία που έχει γίνει, αλλά και το πώς οφείλουν να μετατρέψουν τα όσα έχουν συμβεί πρόσφατα στη χώρα μας σε… κίνητρο!

«Πήγε πολύ καλά η προπόνηση, έχουμε κάνει μία πολύ απαιτητική εβδομάδα και έχουμε ανταπεξέλθει όλοι εκεί που έπρεπε. Δίνουμε τα πάντα για αυτόν τον στόχο, γιατί για εμάς που παίζουμε είναι το πιο σημαντικό ματς που έχουμε ζήσει ποτέ».

Η Ελλάδα επέλεξε το παιχνίδι να διεξαχθεί σε σκληρή επιφάνεια, θέλοντας να αποκτήσει ένα… πλεονέκτημα έναντι της Σλοβακίας, όμως ο αγώνας εξακολουθεί να παραμένει απρόβλεπτος .

«Πιστεύω ότι είμαστε μία ομάδα που το σκληρό το παίζουμε καλύτερα απ’ ότι το χώμα. Εκτός από τον Στέφανο Τσιτσιπά, που είναι ο… Στέφανος Τσιτσιπάς. Δεν νομίζω να έχει θέμα στο χώμα, όταν σε μία τέτοια διοργάνωση έφτασε σε τελικό Roland Garros.

Γνωρίζουμε την επιφάνεια, είμαστε μέσα στην έδρα μας, αλλά το Davis Cup είναι ένα τελείως διαφορετικό τουρνουά. Όταν μπαίνει μέσα η σημαία, γινόμαστε άλλοι παίκτες και είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς».

Αλέξανδρος-Σκορίλας.jpg

Καθοριστικό ρόλο για τον Αλέξανδρο Σκορίλα μπορεί να παίξει το οικογενειακό κλίμα που έχει δημιουργήσει η Ελλάδα, το οποίο επιτρέπει στην ομάδα μας να… ανεβαίνει ψυχολογικά.

«Το πιο σημαντικό (για το ματς) είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε ‘’χτίσει’’ έναν δεσμό οικογενειακό μεταξύ μας. Είμαστε συνεχώς και με τους προπονητές, δουλεύω και την υπόλοιπη χρονιά με τον Χρήστο Φιωτάκη, που είναι και ο γυμναστής μου.

Γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά, ξέρουμε ο καθένας ποιες είναι οι αδυναμίες του άλλου, πως νιώθει μερικές φορές μέσα στην προπόνηση, οπότε ψυχολογικά βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Σε αντίθεση με τις άλλες φορές που είμαστε μόνοι μας στο τουρ και δεν έχουμε κάποιον να μας ανεβάσει στις προπονήσεις. Αυτές τις δύο εβδομάδες, όμως, που είμαστε με την Εθνική, μας βοηθάει πάρα πολύ ψυχολογικά».

Τέλος, θέλησε να στείλει και το δικό του μήνυμα στήριξης στους πληγέντες της χώρας μας, λέγοντας πως αυτά τα τραγικά γεγονότα, τους δίνουν έναν λόγο… παραπάνω, ώστε να φέρουν τη νίκη στην Ελλάδα.

«Το έχουμε στο μυαλό μας. Το συζητούσαμε και τις προάλλες, το πώς αυτές τις δυσκολίες που βιώνουμε, θα τις χρησιμοποιήσουμε ως κινητήριος δύναμη για να πούμε ότι θα δώσουμε παραπάνω κι από τον εαυτό μας.

Γιατί πραγματικά τον τελευταίο καιρό η χώρα μας έχει πάρα πολλούς πληγέντες και με όλα αυτά που γίνονται αισθανόμαστε πως το οφείλουμε και προς αυτούς. Και ότι πρέπει οπωσδήποτε να δώσουμε πάνω από το 100% για τη νίκη, γιατί και η Ελλάδα το χρειάζεται, αλλά και εμείς της το οφείλουμε…».

skorilas_tsitsipas.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0