Face to Face

Ο Κωνσταντίνος Χαλιορής στο BN Sports: «Το ΟΑΚΑ υποδέχεται το μέλλον»

Ο Κωνσταντίνος Χαλιορής στο BN Sports: «Το ΟΑΚΑ υποδέχεται το μέλλον»
Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο BN Sports. Η στήριξη της πολιτείας, οι αλλαγές και η προβολή που αξίζει η Ολυμπιακή Εγκατάσταση, αλλά και οι προετοιμασίες για το Παναθηναϊκός Μπράγκα.

Συνέντευξη στον Φάνη Τσοκανά

Το ΟΑΚΑ ετοιμάζεται να «ανοίξει» τις πόρτες του για τη ρεβάνς του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα (29/08, 22:00), στα Play Off του Champions League. Πρόκειται για έναν χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των «πρασίνων» στην Ευρώπη, αλλά και έναν χώρο που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του ποδοσφαίρου.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, υποδέχθηκε το BN Sports στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μίλησε για το «ΟΑΚΑ κάτι αλλάζει», τη νέα προσπάθεια που γίνεται στον χώρο από τον Μάρτιο του 2020, όταν και ανέλαβε τα καθήκοντά του, αλλά και μερικούς... ανεξερεύνητους θησαυρούς, που είναι χρέος του Οργανισμού να τους προβάλει.

«Περισσότεροι από 18.000-20.000 άνθρωποι επισκέπτονται τον χώρο καθημερινά», τόνισε στο BN Sports. Και στο μικρό χρονικό διάστημα παραμονής μας στο ΟΑΚΑ, πήραμε μία μικρή γεύση, μιας και πλήθος παιδιών του κέντρου «Αεί Φέρειν», ανακάλυψαν κάθε αρχαιολογικό -και μη- χώρο της Ολυμπιακής Εγκατάστασης, όπως το Αδριάνειο Υδραγωγείο.

Το ποδόσφαιρο, λοιπόν, και συγκεκριμένα, η επιστροφή του Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό Στάδιο, έδωσαν την αφορμή. Όπως φάνηκε και από την πορεία της συνέντευξης, όμως, το ποδόσφαιρο είναι απλώς το «δέντρο», στο «δάσος» της πραγματικής δυναμικής του ΟΑΚΑ.

ddccb4e2-8229-49be-9aa6-6645b0dcbb8a.JPG

- Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Ποιες βελτιωτικές κινήσεις γίνονται εν όψει της ρεβάνς με την Μπράγκα;

«Η δικιά μας αρμοδιότητα είναι να παραδώσουμε στη διοργανώτρια αρχή, δηλαδή στην UEFA, ένα στάδιο το οποίο θα είναι λειτουργικό και ασφαλές, στο κομμάτι του κεντρικού σταδίου. Αυτή είναι η βασική μας δέσμευση απέναντι στη διοργανώτρια αρχή.

Από εκεί και πέρα, εμείς δεν σταματάμε να εργαζόμαστε. Συνεχώς πραγματοποιούνται βελτιωτικές κινήσεις και εργασίες στο σύνολο του συγκροτήματος. Ενέργειες που έχουν σχέση με την ασφάλεια. Επισκευάζονται περιφράξεις, απομακρύνονται υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα στα χέρια κάποιων ασυνείδητων, βελτιώνεται ο φωτισμός. Επίσης, κοιτάμε το θέμα της επόπτευσης του χώρου, με αυξημένη δική μας ασφάλεια, του ΟΑΚΑ, και παράλληλα, με τη χρήση μίας εταιρείας, που με drone θα μπορεί να παρακολουθεί τους χώρους, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του αγώνα και κατά τη λήξη του. Πάντα, σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και τη διοργανώτρια αρχή.

Να τονίσω πως έχουμε μία άριστη συνεργασία με τον Παναθηναϊκό και τα στελέχη της ΠΑΕ, ώστε να εντοπίσουμε προβλήματα εάν υπάρχουν και να δούμε πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού».

- Η ασφάλεια του χώρου είναι δική σας αρμοδιότητα ή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός;

«Το κομμάτι του βασικού χώρου, του κεντρικού σταδίου, είναι κάτι που βάσει νόμου είναι της ΠΑΕ. Εμείς, όμως, δεν βλέπουμε κάποιον απέναντι. Βλέπουμε πώς μπορούμε να συμβάλλουμε, χωρίς να ανακατευόμαστε στα δικά της θέματα ως προς την ασφάλεια. Εκείνα είναι προϊόν συνεννόησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την Ελληνική Αστυνομία».



- Από το τελευταίο ματς ελληνικής ομάδας στο ΟΑΚΑ έχουν περάσει περίπου δύο χρόνια. Ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας τον Μάιο του 2022. Σε τι βαθμό ετοιμότητας θεωρείτε πως βρίσκεστε;


«Δεν μπορεί ποτέ κανείς να πει πως είναι απόλυτα έτοιμος, ώστε να αντιμετωπίσει το οτιδήποτε που μπορεί να υπάρχει στο κεφάλι και στη λογική του καθενός. 

Στο ΟΑΚΑ, με τη βοήθεια όλων των εργαζομένων, δεν σταματάμε ποτέ να προσπαθούμε για το καλύτερο. Έτσι, από πλευρά μας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, χάρη στον προσεχτικό σχεδιασμό μας, είμαστε έτοιμοι στο 100% προκειμένου να φιλοξενήσουμε κάποιον που θέλει να έρθει και να παρακολουθήσει έναν μεγάλο αγώνα. Από εκεί και πέρα, αυτό το οποίο σκέφτεται ο καθένας μέσα του, δεν μπορούμε να το ξέρουμε, άρα δεν μπορούμε να σκεφτούμε και πώς θα το αντιμετωπίσουμε. 

Έχουμε πάρει, όμως, όλα τα μέτρα. Έχουμε την καθοδήγηση και την πραγματικά πολύ καλή συνεργασία, τόσο με τον Υπουργό τον κ. Βρούτση, όσο και με το Δ.Σ. του Οργανισμού. Θα πρέπει κάποια στιγμή, όλοι αυτοί αγώνες, να είναι μία γιορτή.

Ας μην ξεχνάμε πόσες χιλιάδες άνθρωποι θα έρθουν στο Ολυμπιακό Στάδιο της χώρας για να παρακολουθήσουν τον συγκεκριμένο αγώνα. Θέλουμε να είναι και αυτός μία γιορτή, όπως τόσες διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στο Αθλητικό Συγκρότημα. Σίγουρα όλοι θα θυμούνται την περσινή υπερειδική του Ράλι Ακρόπολις. Στις κερκίδες βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι απόλαυσαν το εντυπωσιακό θέαμα που προσέφεραν κορυφαίοι οδηγοί μέσα στο κεντρικό στάδιο. Αυτές οι εικόνες ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, διαφήμισαν και τον αθλητισμό και την εγκατάσταση και τη χώρα μας.

Είναι θέμα παιδείας και πρέπει να βλέπουμε και το αισιόδοξο σκέλος. Είναι στο χέρι μας, να περάσουμε αυτήν την κουλτούρα στους νεότερους, να απομακρύνουμε οτιδήποτε είναι προβληματικό και να δούμε πραγματικά αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις, ως γιορτή».

7c157dc0-1c3c-42a0-ac78-fea9f14eb82a.JPG

- Τελικά, τα οφέλη από τη συχνή χρήση του ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, ήταν περισσότερα ή λιγότερα;

«Το Ολυμπιακό Στάδιο της χώρας μπορεί να έχει μία πολύπλευρη χρήση. Πρέπει να είναι ένας χώρος που θα διεξάγονται μεγάλα αθλητικά γεγονότα, θα φιλοξενούνται ομάδες και θα καλύπτονται ανάγκες ομάδων, ομοσπονδιών, συλλόγων, σωματείων. Παράλληλα, όμως, θα πρέπει να βλέπουμε τα έσοδα του Οργανισμού, αλλά και πότε μπορούμε να κάνουμε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε μεγάλη αύξηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων και κυρίως των συναυλιών, οι οποίες αποφέρουν έσοδα, αλλά ανεβάζουν και την υπεραξία. 

Όταν, εφέτος, φιλοξενήσαμε τον Μποτσέλι, τους Iron Maiden, τους Scorpions, τους Guns N' Roses η εικόνα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Κι εμάς μας έκανε περήφανους και νομίζω πως ο κάθε Έλληνας θέλει να βλέπει κάτι τέτοιο. Όμως έχουν τεράστια σημασία και τα έσοδα προς τον οργανισμό.


Με καλή θέληση και βάζοντας όλοι λίγο νεράκι στο κρασί μας, το ΟΑΚΑ μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα αθλητικά event, μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και την καθημερινή επίσκεψη πολιτών, τόσο για προπόνηση, για άθληση, για περίπατο. Μπορεί να γίνει ένα μεγάλο αστικό πάρκο, προς όφελος όλων».

- Πριν τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας το 2022, υπήρξαν εκατέρωθεν ανακοινώσεις, λόγω των συμβάσεων που δεν είχαν υπογραφεί. Επιμείνατε στο να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ήταν μία κίνηση-δείγμα πως έχετε διάθεση να θέσετε βέτο σε ορισμένα ζητήματα, παρότι κλείνατε μόλις δύο χρόνια στο εν λόγω πόστο. Υπήρξαν δεύτερες σκέψεις από την πλευρά σας, υπό τον φόβο αντιδράσεων;

«Θα χρησιμοποιήσω μία φράση του Νεύτωνα, που λέει πως "αν έφτασα μακριά, είναι γιατί στηρίχθηκα σε πλάτες γιγάντων". 

Κανένας μόνος του δεν μπορεί να πετύχει τίποτα. Υπήρχε η πολιτική βούληση και η στήριξη από τον, τότε, Υφυπουργό Αθλητισμού, τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη, υπήρχε η στήριξη και η απόφαση του Δ.Σ. με πρόεδρο τον Νεκτάριο Βιδάκη, και η δικιά μας πρόθεση, ώστε κάποια στιγμή, όλα αυτά να γίνουν μέσω μίας σωστής διαδικασίας. 

Δεν είμαστε αρνητικοί σε τίποτα. Είμαστε θετικοί στο να γίνονται πολύ μεγάλα event, αλλά κάτω από συγκεκριμένους κανόνες ασφάλειας, υγιεινής και σωστής θέασης.

Όπως προείπα, πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτές τις διοργανώσεις ως γιορτή. Θα πρέπει να τηρούνται όλες αυτές οι προδιαγραφές και οι ανάγκες, ώστε να είναι στην πράξη μία μεγάλη γιορτή.

Εμείς στηρίξαμε την απόφαση που είχε έρθει από τον Υφυπουργό, τον κ. Αυγενάκη, ότι θα πρέπει πλέον, να μπουν όρια σε όλους και το στάδιο να γιορτάσει πραγματικά, έναν πολύ ωραίο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας».

- Σε πολλές συνεντεύξεις σας, έχετε αναφερθεί στην υποστήριξη που είχατε τόσο από τον μέχρι πρόσφατα Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Σας έδιναν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσετε το έργο σας; Η αγαστή συνεργασία συνεχίζεται και με τα νέα πρόσωπα στο Υπουργείο Αθλητισμού, στο μικρό χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων τους;

«Είμαστε μία γενιά που πρέπει να τα αλλάξει όλα. Το λέω με συγκίνηση, γιατί βρήκαμε πολλές παθογένειες μέσα στον χώρο του ΟΑΚΑ, αλλά αν θέλουμε να αφήσουμε στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο ΟΑΚΑ, θεσμικά θωρακισμένο, θα πρέπει να "σπάσουμε αυγά". Κι αυτή είναι η εντολή.

Έχουμε καθημερινή επαφή με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Βρούτση και χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί συνεχίζει το έργο του κ. Αυγενάκη, που κι αυτός καθημερινά προσπαθούσε ώστε όλοι μαζί να βρίσκουμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο στάδιο. Κι απ' ό,τι έχω πληροφορηθεί από τους παλαιότερους εργαζόμενους στον οργανισμό, είναι ίσως και η πρώτη φορά, που η πολιτική ηγεσία έχει στηρίξει τόσο πολύ το έργο του ΟΑΚΑ.

Και μιας και αναφέρθηκα στο προσωπικό, νιώθω ότι είναι ανάγκη να σας πω κάτι μέσα από την καρδιάμου: θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους τους υπαλλήλους του οργανισμού, που ο καθένας από το δικό του μετερίζι προσπαθεί να βοηθήσει για να βελτιωθεί και η λειτουργία του οργανισμού και η εικόνα μας προς τα έξω.

Οποιοσδήποτε διευθυντής ή πρόεδρος, όση διάθεση κι αν έχει να αλλάξει πράγματα, αν το προσωπικό δεν τον υποστηρίξει, δεν θα καταφέρει τίποτα. 

Το μεγαλύτερο έργο που έχουμε κάνει και το μυστικό της όποιας επιτυχίας έχουμε στη θητεία μας, είναι η σχέση που έχει αναπτυχθεί με το προσωπικό και η στήριξη που έχουμε από αυτό, στην προσπάθειά μας για το ΟΑΚΑ».

- Ποιο λογίζετε ως το σπουδαιότερο έργο σας ως τώρα και τι θα θέλατε να αφήσετε ως παρακαταθήκη στο ΟΑΚΑ;

«Η βασική μας επιδίωξη είναι φεύγοντας από εδώ, όποτε αποφασιστεί, να έχουμε προσφέρει αυτά που έπρεπε να προσφέρουμε, και να τα έχουμε βάλει σε μία σωστή βάση ώστε να παραδώσουμε στις νεότερες γενιές, ένα καλύτερο Ολυμπιακό Στάδιο.

Καταφέραμε να ξαναμπεί το ΟΑΚΑ, δυναμικά, στην καρδιά και τη σκέψη της κοινωνίαςι. Ας μου επιτραπεί η έκφραση, "ξαναπροσκαλέσαμε" τον κόσμο, να ξανακοιτάξει το ΟΑΚΑ. Είτε μέσα από μεγάλες συναυλίες, είτε μέσα από αναβαθμίσεις. Από όλα αυτά που έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα.

Καθότι οικονομολόγος, λατρεύω τους αριθμούς. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το ΟΑΚΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη εγκατάσταση της χώρας και τη μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση της Ευρώπης εντός αστικού ιστού! Μιλάμε για περισσότερα από 1.100 στρέμματα, με 18.000-20.000 επισκέπτες καθημερινά. Δεν αναφέρομαι στις ημέρες που υπάρχει κάποιος αγώνας, συναυλία, αλλά σε μία απλή καθημερινή ημέρα. Αντιλαμβάνεστε τη δυναμική.

Βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό, βρίσκεται ανάμεσα από τέσσερις μεγάλες λεωφόρους, άρα λοιπόν, αυτήν τη δυναμική, αξίζει και είμαστε υποχρεωμένοι να την αξιοποιήσουμε».

- Σας «τρόμαζε» ή σας «τρομάζει» το βάρος μίας τόσο μεγάλης ευθύνης;

«Στον πρώτο χρόνο, στρίβοντας στην Κηφισίας για να έρθω στο ΟΑΚΑ, με ενθουσίαζε και, παράλληλα, μου πέρναγε το αίσθημα της τεράστιας ευθύνης. Έλεγα κάθε πρωί: "Είμαι εγώ ο διευθυντής σε όλο αυτό;"

Είναι τεράστια ευθύνη, αλλά δεν σας κρύβω πως το πήρα λίγο "πατριωτικά". Δεν ήθελα να βλέπω την Ολυμπιακή Εγκατάσταση της χώρας, εδώ που γράφτηκαν "χρυσές" ιστορίες και στον αθλητισμό και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε μεγάλα πολιτιστικά δρώμενα, σε αυτήν την κατάσταση. Δεν το δεχόμουν. Δεν μπορούσα να δεχθώ πως στο εξωτερικό όλοι μιλούν για το Ολυμπιακό Στάδιο της χώρας μας, κι εμείς εδώ, είχαμε μία άλλη εικόνα. Γι' αυτό, λοιπόν, ένα από τα συνθήματα, τα hashtags, που έχουμε βγάλει, είναι το "Ξαναγνωρίζουμε το ΟΑΚΑ".

Θέλουμε όλος ο κόσμος να δει με διαφορετικό μάτι την εγκατάσταση. Περιμένουμε ιδέες, προτάσεις. Δεν τα έχουμε φτιάξει όλα και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν μας γίνεται κριτική, ακόμα κι όταν δεν είναι ευχάριστη, γιατί πιστεύω πως μπορούμε να βελτιώσουμε πολλά περισσότερα. Στόχος μας, όμως, είναι ένας και νομίζω πως οι αθλητές, πλέον, το αναγνωρίζουν.

Έχουμε την εντολή, και την πρόθεση εμείς οι ίδιοι, να βρισκόμαστε δίπλα σε όλους τους αθλητές, καθημερινά, στην προετοιμασία τους. Δεν είμαστε εδώ για τις φωτογραφίες, τις βραβεύσεις και τις απονομές. Είμαστε εδώ για την προετοιμασία.

Δεν σας κρύβω πως κι εγώ προσωπικά, ως Κωνσταντίνος Χαλιορής, χαίρομαι με τις επιτυχίες των αθλητών και αισθάνομαι πως έχουμε βάλει ένα μικρό "λιθαράκι", σε όλη αυτήν την προετοιμασία. 

Εκεί πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό: να παραδώσουμε τις καλύτερες δυνατές εγκαταστάσεις και συνθήκες, ώστε οι αθλητές μας να έχουν τη δυνατότητα, να προετοιμαστούν και να μας κάνουν περήφανους σε πολύ καλύτερες εγκαταστάσεις».

- Πριν από λίγες ημέρες, το Γεώργιος Καραϊσκάκης φιλοξένησε το UEFA Super Cup. Στο τέλος της σεζόν, τον Μάιο του 2024, έχει οριστεί ο τελικός του Europa Conference League στην OPAP Arena. Στο ΟΑΚΑ, το τελευταίο ποδοσφαιρικό event ανάλογου βεληνεκούς, εντοπίζεται στο 2007, με τον τελικό του Champions League. Είναι στα άμεσα σχέδιά σας να διεκδικήσετε μία τέτοια διοργάνωση;

«Το έργο μας θα μας αποφέρει τη δυνατότητα, να διεκδικήσουμε μεγάλες διοργανώσεις. Καλώς ή κακώς, η εγκατάσταση όπως ήταν, δεν θα μπορούσε να το κάνει. Οφείλω να ομολογήσω, όμως, πως με την εντολή, τη στήριξη και την πρωτοβουλία τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του πρώην Υφυπουργού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και με του σημερινού Υπουργού, του κ. Βρούτση, το ΟΑΚΑ έχει ενταχθεί στο ταμείο ανάκαμψης με ένα πολύ μεγάλο ποσό. Νομίζω πως ένα τόσο μεγάλο πακέτο χρημάτων σε έναν αθλητικό οργανισμό, έχει να επενδυθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Μιλάμε για 19 χρόνια μετά.

Αυτήν τη στιγμή, "τρέχουν" έργα ενεργειακής αναβάθμισης, συντήρησης των στεγάστρων Καλατράβα και των άλλων αρχιτεκτονικών του, αλλά και μία μελέτη για την αναβάθμιση και την αλλαγή του περιβάλλοντος χώρου με περισσότερο πράσινο, με περισσότερους χώρους που θα μπορεί να αξιοποιήσει κανείς στη βόλτα, τον περίπατό του, το παιχνίδι με την οικογένειά του. 

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που διενήργησε η Περιφέρεια Αττικής, για την αλλαγή των ταρτάν του ΟΑΚΑ, που είναι πέντε και έχουν να αλλάξουν από το 2004. Θα πραγματοποιηθούν και στεγανοποιήσεις σε στέγες που είχαν πρόβλημα και μία αλλαγή στις περιφράξεις, για λόγους ασφαλείας. 

Νομίζω πως τα επόμενα 2-3 χρόνια θα είμαστε έτοιμοι, όχι μόνο για να διεκδικήσουμε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά για να τις φέρουμε εις πέρας με πολύ μεγάλη επιτυχία. Στόχος μας είναι, ο κόσμος να βλέπει το ΟΑΚΑ διαφορετικά και παράλληλα, να ξανανιώσει περήφανος, όπως νιώσαμε όλοι, στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Μία από τις πιο δυνατές στιγμές για τον οργανισμό».

- Ό,τι αντιπροσωπεύει δηλαδή και το σύνθημα «ΟΑΚΑ κάτι αλλάζει».

«Το "ΟΑΚΑ κάτι αλλάζει" δεν είναι τυχαίο. Θέλουμε να δείξουμε πως βρισκόμαστε συνέχεια σε μία εγρήγορση και σε μία συνεχή αλλαγή. Δεν τα αλλάξαμε όλα, δεν τα καταφέραμε όλα, όμως είμαστε εδώ, για να βελτιώσουμε κάθε ημέρα όσο γίνεται τις συνθήκες και να ομορφύνουμε και τον οργανισμό. Δείχνει πως είμαστε μία νέα ομάδα, η οποία θέλουμε τις άσχημες εικόνες που είχαν μείνει σε όλους για τον οργανισμό, να τις αλλάξουμε.

Θα πρέπει να δούμε το συγκρότημα γενικότερα, ως προς τη δυναμική του. Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει πως υπάρχουν πέντε αρχαιολογικοί χώροι. Ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας, προεξάρχοντος του Αδριάνειου Υδραγωγείου. Το οποίο και θα προσπαθήσουμε να το αξιοποιήσουμε. Πώς;

Θ απάρουμε μία ποσότητα νερού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την ΕΥΔΑΠ, θα δημιουργήσουμε ένα μικρό διυλιστήριο, και, ποτίζοντας το πράσινο του Ολυμπιακού συγκροτήματος και γεμίζοντας τις κολυμβητικές δεξαμενές, θα δημιουργήσουμε μία οικονομία κλίμακος πάνω από 300.000 ευρώ ετησίως, από την κατανάλωση νερού. Θα είναι η μεγαλύτερη αξιοποίηση αρχαίου υδραγωγείου στον κόσμο. Κάτι ακόμα που, ίσως, δεν έχουμε καταλάβει τη βαρύτητά τους, είναι τα αρχιτεκτονικά του Καλατράβα.

Πρόκειται για έναν αρχιτέκτονα παγκοσμίου φήμης και υπάρχει κόσμος που ταξιδεύει μόνο και μόνο για να δει από κοντά τις κατασκευές του. Είναι στα επόμενα σχέδιά μας, η αξιοποίηση αυτών των αρχιτεκτονικών, ώστε να είναι επισκέψιμα, να μπορεί να δει κάποιος τι είναι και γιατί δημιουργήθηκαν.

Το ΟΑΚΑ, μέσα από όλες αυτές τις δράσεις, μπορεί να επιφέρει μία βιώσιμη ανάπτυξη και για το ίδιο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή».


- Η ανακαίνιση της κεντρικής σουίτας, με την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα, προκάλεσε πολύ θετικές εντυπώσεις. Μήπως οι μεγάλες αλλαγές δεν έχουν ως μοναδικό βασικό προαπαιτούμενο τη συνδρομή της πολιτείας, αλλά υπάρχει κι άλλος δρόμος; 

«Το νόημα της σουίτας ήταν πως ο ιδιωτικός τομέας, εμπιστεύεται ξανά έναν δημόσιο φορέα. Αυτό ήταν το μήνυμα, που θέλαμε να περάσουμε προς τα έξω. 


Μία ιδιωτική εταιρεία, ένα αρχιτεκτονικό γραφείο, μαζί με άλλους δέκα συνεργάτες, μεγάλες ελληνικές εταιρείες, επένδυσαν, χρηματοδότησαν, ανακαίνισαν κι, εδώ, αξίζει να σημειωθεί πως πήραμε το πρώτο βραβείο στην Ευρώπη, για ανακαίνιση σουίτας σε Ολυμπιακή Εγκατάσταση. Δείγμα πως αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, την αλλαγή κουλτούρας και το πώς θέλουμε να βλέπουμε το στάδιο, πάει καλά.

Η σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, είναι το κλειδί της επιτυχίας. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα, που ίσως έχει και την τεχνογνωσία ή την ευελιξία κινήσεων, για να δούμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα. 

Η κεντρική σουίτα του ΟΑΚΑ έχει ανακαινιστεί από ένα αρχιτεκτονικό γραφείο, μαζί με τους συνεργάτες τους, μας την προσέφεραν τελείως δωρεάν και πραγματικά για εμάς, ήταν το δείγμα πως ο ιδιωτικός τομέας επιστρέφει στο ΟΑΚΑ».

- Ένα πιο προσωπικό μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε, στο κλείσιμο της συνέντευξης;

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μία φορά το προσωπικό, που βρίσκεται δίπλα μας και μας στηρίζει. Θα ήθελα να ζητήσω μία συγγνώμη, γιατί μερικές φορές είμαι λίγο πιεστικός στο να γίνουν κάποια πράγματα. 


Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους, τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον κ. Αυγενάκη, που όλα αυτά τα χρόνια, όχι απλώς εμπιστεύτηκε όλη την ομάδα που βρίσκεται εδώ, αλλά μας στήριζε καθημερινά, τον σημερινό Υπουργό τον κ. Βρούτση, αλλά και τον κ. Οικονόμου, που μπορεί να είχε αναλάβει για μικρό χρονικό διάστημα το Υπουργείο, αλλά έδειξε ιδιαίτερη ζέση, στο να δει το Ολυμπιακό συγκρότημα διαφορετικό. 


Τους ευχαριστούμε όλους, αλλά και τους δημοσιογράφους, που, ακόμα και μέσα από την αρνητική τους κριτική, μας βοηθάνε για να γίνουμε καλύτεροι. Είμαστε εδώ όλοι μαζί, μια ομάδα, για να ακούσουμε ιδέες, προτάσεις, παρατηρήσεις, ώστε να μπορέσουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο Ολυμπιακό Συγκρότημα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0