Face to Face

Ελληνική ανάλυση της Αντβέρπ από το... Βέλγιο: «Θορυβήθηκαν από την πρόκριση της ΑΕΚ, αλλά θεωρούν πως είναι φαβορί!»

Ελληνική ανάλυση της Αντβέρπ από το... Βέλγιο: «Θορυβήθηκαν από την πρόκριση της ΑΕΚ, αλλά θεωρούν πως είναι φαβορί!»
Λίγες ώρες πριν την πρώτη «μάχη» με την ΑΕΚ (22/08, 22:00), ο Έλληνας με τις περισσότερες συμμετοχές με τη φανέλα της Αντβέρπ, Σταύρος Γλουφτσής, αναλύει το προφίλ των Βέλγων, μιλώντας στο BN Sports.
Σχετικά Άρθρα
Δηλώσεις στον Φάνη Τσοκανά

Το πρώτο από τα δύο «βήματα» που χωρίζουν την ΑΕΚ από τους ομίλους του Champions League, καλείται να το κάνει απόψε (22/08, 22:00).

Ύστερα από την επική πρόκριση απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η πρωταθλήτρια Βελγίου, Αντβέρπ, με τον θρύλο του ολλανδικού ποδοσφαίρου, Μαρκ Φαν Μπόμελ, στον πάγκο της, είναι το τελευταίο «εμπόδιο» προς τα αστέρια. Κι αν στο μεταξύ τους φιλικό, εν μέσω της καλοκαιρινής προετοιμασίας, η ΑΕΚ επικράτησε άνετα με σκορ 3-0, άπαντες γνωρίζουν πως τα δύο ματς που έρχονται, θα διαφέρουν κατά πολύ. Ακριβώς ό,τι υποστηρίζει ο Σταύρος Γλουφτσής, μιλώντας στο BN Sports.

glouftsis-2.jpg

Γεννημένος στο Βέλγιο, αλλά με καταγωγή από τη Φλώρινα, γαλουχήθηκε στο ποδόσφαιρο της χώρας, ξεκινώντας από τις ακαδημίες της Άντερλεχτ. Ανάμεσα στους πολλούς σταθμούς της καριέρας του και η Αντβέρπ, όπου είχε δύο θητείες: τόσο τη σεζόν 2007/08, όσο και αυτήν του 2010/11. Οι 56 συμμετοχές με τη φανέλα της, τον κατατάσσουν ως τον πιο... ισχυρό δεσμό του συλλόγου με το ελληνικό στοιχείο, σε έναν δρόμο που «άνοιξε» πρώτος ο Γιώργος Σιδέρης το 1970.

Η γνώση του βελγικού ποδοσφαίρου γενικότερα, αλλά και συγκεκριμένα, του εν λόγω συλλόγου, σε συνδυασμό με τις σπουδές του στην προπονητική (Δίπλωμα UEFA A), τον καθιστούν ιδανικό, για να δώσει μία πρώτη «γεύση», όσων περιμένουν την ΑΕΚ στα Play Off του Champions League.

glouftsis-3.jpg

«Στο Βέλγιο θεωρούν φαβορί την Αντβέρπ, για την πρόκριση. Όσα έγιναν στο ζευγάρι της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ τους θορύβησαν, αλλά και πάλι, πιστεύουν πως έχουν τον πρώτο λόγο»
αναφέρει χαρακτηριστικά στο BN Sports. Όσον αφορά το στυλ ποδοσφαίρου της, τονίζει:

«Η Αντβέρπ βασίζεται στο σύνολό της. Έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, αλλά η μαχητικότητα που έχει περάσει ο Φαν Μπόμελ στους παίκτες του, είναι το Νο.1 χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας. Τους αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά παράλληλα, φροντίζουν να παίζουν όλοι για όλους.

Από την άλλη πλευρά, αν έπρεπε να διαλέξω ένα μειονέκτημα, θα επέλεγα τα πολλά νέα πρόσωπα, τις πολλές μεταγραφές στο φετινό καλοκαίρι».



Πράγματι, η Αντβέρπ έχει εντάξει στο ρόστερ της δέκα νέους ποδοσφαιριστές φέτος, με την ακριβότερη μεταγραφή της να είναι ο 16χρονος Ιλενικένα από την Αμιάν, που αποκτήθηκε έναντι 6 εκατ. ευρώ!

Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές στην Jupiler Pro League, την πρώτη τη τάξει κατηγορία του βελγικού ποδοσφαίρου, έχει συγκεντρώσει 7 βαθμούς. Νίκησε τη Σερκλ Μπριζ (1-0), «διέλυσε» την Κόρτραϊκ (6-0), ήρθε ισόπαλη με τη Λέουβεν (1-1), ενώ ηττήθηκε από την Άντερλεχτ (0-1).

MVP σε αυτές τις αναμετρήσεις ο σέντερ φορ της, για τον οποίο ο Σταύρος Γλουφτσής φρόντισε να... κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην ΑΕΚ, επιλέγοντάς τον ως Νο.1 κίνδυνο, σε αυτό το ζευγάρι.

«Ο Βίνσεντ Γιάνσεν ίσως είναι ο πιο ποιοτικός και συνάμα πιο επικίνδυνος παίκτης της Αντβέρπ. Δυνατός, τεχνίτης και ικανός σκόρερ», κάτι που επιβεβαιώνεται, άλλωστε, από τα τέσσερα γκολ που έχει σε ισάριθμα ματς φέτος, στην έναρξη της σεζόν 2023/24.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0