Face to Face

Ο Ζαγαρίτης στο BN Sports για τον Μπουφόν: «Ο Τζίτζι που γνώρισα και αυτό που πάντοτε μου έλεγε…»

Ο Ζαγαρίτης στο BN Sports για τον Μπουφόν: «Ο Τζίτζι που γνώρισα και αυτό που πάντοτε μου έλεγε…»

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης είχε την ευλογία να ζήσει τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν ως συμπαίκτη και αναλύει στο BN Sports τον χαρακτήρα του θρυλικού Ιταλού, αλλά και τον λόγο που έδινε… παράταση στο «αντίο» από τα γήπεδα τα τελευταία χρόνια! «Αυτά μου έλεγε στις κακές μέρες» αποκαλύπτει ο Έλληνας μπακ.

Δηλώσεις στον Κώστα Ζάλιαρη

Αφήνοντας τον Παναθηναϊκό για να κυνηγήσει το ευρωπαϊκό του όνειρο, ο Βασίλης Ζαγαρίτης βρέθηκε στην Πάρμα το καλοκαίρι του 2021. Και εκεί, έζησε μια διετία κατά την οποία πέρα από τα τεράστια μαθήματα και τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει μέχρι στιγμής, βίωσε μια συνεργασία και συνύπαρξη, που αποτέλεσε ποδοσφαιρική ευλογία, αλλά και κάτι μοναδικό για την ζωή.

Ο τεράστιος Τζιανλουίτζι Μπουφόν επέστρεψε το 2021 στην πρώτη του αγάπη, η Πάρμα άνοιξε ξανά την αγκαλιά της για εκείνον και τελικά φέτος, στα 45 του, ο εκ των πιο σπουδαίων θρύλων του ιταλικού ποδοσφαίρου, έριξε τους τίτλους τέλους της καριέρας του.

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης έχει πολλά να πει για εκείνον και για όσα έμαθε από την θητεία στο πλάι του. Άλλωστε, δεν έπρεπε ν’ αφήσει ούτε μια μέρα δίχως να μάθει κάτι από τον μυθικό «Τζίτζι».

«Είναι ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες που έχει τύχει να γνωρίσω στη ζωή μου! Πάντοτε ήταν εκεί για να μας στηρίξει και να μας υπερασπιστεί, ειδικά όσοι είμαστε σε νεαρή ηλικία στο ρόστερ» είπε αρχικά στο BN Sports ο Έλληνας φουλ μπακ και συνέχισε, αναλύοντας τον χαρακτήρα του Μπουφόν:

«Το περίεργο είναι πως τον ίδιο άνθρωπο που θα συναντήσεις στ’ αποδυτήρια όταν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος για ένα παιχνίδι, τον ίδιο θα συναντήσεις και έξω από το γήπεδο. Σε κάνει να γελάς και κάθε φορά λέει τρομερά αστεία!

Έχει διαφορετική ιστορία να σου διηγηθεί κάθε διαφορετική μέρα, από την τεράστια καριέρα του και όσα έχει συναντήσει στην πορεία του. Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να τον περιγράψω ως ποδοσφαιριστή, αυτό είναι θρύλος».

Ασφαλώς, η παρουσία του απόλυτα επιτυχημένου πορτιέρε στην Πάρμα, αποτέλεσε καθημερινό κίνητρο για τον καθένα που βρισκόταν κοντά του. Από τις προπονήσεις έως τους αγώνες. Από την πιο μικρή οδηγία που μπορεί να έδινε, μέχρι τις πιο εις βάθος συμβουλές.

«Το πιο σημαντικό για εκείνον και αυτό που ήθελε να βλέπει από τους υπόλοιπους, ήταν η συνέπεια και το πόσο επιδραστικός καταφέρνεις να γίνεις. Οτιδήποτε κι αν κάνεις στο γήπεδο πρέπει να το κάνεις με συγκεκριμένο σκοπό, ακόμα και την πιο μικρή μεταβίβαση. Αυτά μου έλεγε και στις προπονήσεις με την ομάδα.

Ως άνθρωπος, θέλει και από τον εαυτό του, αλλά και από τους γύρω του, να κάνουν αυτό που πραγματικά αγαπούν. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ήθελε με τίποτα ν’ αποσυρθεί νωρίτερα.

 Ήταν τρομερά χαρούμενος που παρέμενε ενεργός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, άσχετα αν η ηλικία του συνεχώς έπαιρνε την ανηφόρα» σχολίασε στο BN Sports ο Βασίλης Ζαγαρίτης, που έχει κρατήσει στο μυαλό του πράγματα που φρόντισε ν’ ακούσει από τον Ιταλό legend με ευλάβεια…

«Μου έχει πει πολλά και έχω κρατήσει αρκετά λόγια του στο μυαλό μου. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως μου έλεγε να είμαι υπομονετικός, πως το ποδόσφαιρο αλλάζει μέσα σε μια νύχτα και πάντοτε μου το θύμιζε αυτό στις μέρες που ήταν κάπως πιο δύσκολες» είχε να πει.

Όσο για το αγαπημένο χόμπι του «Τζίτζι», το «πέτρα, μολύβι, ψαλίδι, χαρτί», ουδείς τον έχει δει να χάνει από συμπαίκτη του. Τους… κατατρόπωνε όλους. Και ο «Ζάγα» επιβεβαιώνει πως: «Η ιστορία λέει ότι δεν τον νίκησε ποτέ κανείς! (γέλια)»!


www.bnsports.gr
 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0