Face to Face

Βολοντιμίρ Ζεβκόφ, δημοσιογράφος Ντιναμό Κιέβου: «Πολλά προβλήματα αμυντικά – Κίνδυνος για τον Άρη οι Γιαρμολένκο και Βανάτ» (video)

Βολοντιμίρ Ζεβκόφ, δημοσιογράφος Ντιναμό Κιέβου: «Πολλά προβλήματα αμυντικά – Κίνδυνος για τον Άρη οι Γιαρμολένκο και Βανάτ» (video)

Ο Άρης προετοιμάζεται για δύο απαιτητικές αναμετρήσεις απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου για τα προκριματικά του Conference League και ο ρεπόρτερ των Ουκρανών, Βολοντιμίρ Ζεβκόφ, εκφράζει τις ανησυχίες του στο BN Sports για την ομάδα του…

Δηλώσεις στον Χρήστο Σκούρα

Η κεφαλιά του Φαμπιάνο έδωσε τη νίκη με 1-0 στον Άρη απέναντι στην Αραράτ από την Αρμενία και οι «κιτρινόμαυροι» εξασφάλισαν την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League (2-1). Εκεί, θα τεθούν αντιμέτωποι με τη Ντιναμό Κιέβου του Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρα του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν.

Προέρχεται από μία προβληματική σεζόν, όπου τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος και ο ρεπόρτερ της, Βολοντιμίρ Ζεβκόφ, αναλύει στο BN Sports τους παίκτες-κλειδιά και τις αδυναμίες των Ουκρανών.

Τι κράτησες από το παιχνίδι της Ντιναμό Κιέβου με την Όμπολον;

«Υπήρχαν πολλά προβλήματα αμυντικά και το δείχνει και το σκορ (4-2), παρά τη νίκη. Θεωρώ πως οι εν λόγω ποδοσφαιριστές δεν είναι αρκετά καλοί για αυτό το επίπεδο και ότι η ομάδα αξίζει να βρίσκεται στο Conference League, όχι κάπου παραπάνω. Η επιθετική γραμμή εξακολουθεί να έχει πολύ ποιότητα, όμως δεν είναι πλέον η ομάδα που είχαμε συνηθίσει…»

Τι μπορούμε να περιμένουμε από εκείνη ενόψει των παιχνιδιών με τον Άρη;

«Οι παίκτες της επίθεσης ξεκίνησαν ιδανικά και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Φαίνεται να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά προφανώς αντιμετώπισαν και λιγότερο ποιοτικές ομάδες από τον Άρη. Οπότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα μετά το πρώτο παιχνίδι».

Σε ποιο πράγμα οφείλει ο Άρης να δώσει προσοχή;

«Ο Βλάντισλαβ Βανάτ είναι πολύ ποιοτικός και επικίνδυνος. Είναι μόλις 21 χρονών και πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο φορ: γρήγορο, καλό και με τα δύο πόδια και έχει καταπληκτικές τοποθετήσεις εντός της περιοχής. Μολονότι είναι αριστεροπόδαρος, έχει πετύχει τρία γκολ με το δεξί του πόδι, στις δύο πρώτες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα.

Μαζί με αυτόν, ο Άντριι Γιαρμολένκο χρήζει μεγάλης προσοχής, ενώ ο Βίταλι Μπουγιάλσκι είναι επίσης πολύ χαρισματικός τεχνικά και έξυπνος. Ο Μίκολα Σαπαρένκο είναι ο παίκτης-κλειδί της ομάδας για να προωθήσει την μπάλα στο γήπεδο».

vladyslav-vanat-dynamo-kiew-1687269709-109629_1.jpg

Πώς έχει επηρεάσει ο πόλεμος την μεταγραφική ενίσχυση του κλαμπ;

«Είναι υπερβολικά περίπλοκο το να έχεις στην Ουκρανία ξένους παίκτες. Αρκετοί φοβούνται να έρθουν στη χώρα μας και τους κατανοώ απόλυτα. Έχουμε μερικούς Βραζιλιάνους ή κάποιους από την Αφρική, ωστόσο έχει να κάνει κυρίως με το να νιώθει άνετα ο άλλος.

Εάν έχεις γεννηθεί στην Ευρώπη και δεν έχεις βιώσει μία ανάλογη κατάσταση, δηλαδή ο ποδοσφαιριστής και η οικογένεια του είναι συνηθισμένοι σε μία ήρεμη και άνετη ζωή, τότε είναι δύσκολο να τους πείσεις να έρθουν εδώ».

Πιστεύεις ότι θα παίξει ρόλο το γεγονός ότι η Ντιναμό Κιέβου δεν θα παίξει στη φυσική της έδρα;

«Δεν αγωνίστηκαν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Είναι εξοικειωμένοι πλέον με αυτό και δεν επηρεάζονται τόσο τα αποτελέσματα τους».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0