Face to Face

Ο Ζόραν Ντράγκιτς στο BN Sports: «Ο Αταμάν ταιριάζει… γάντι στον Παναθηναϊκό - Ο Giannis ανεβάζει επίπεδο την Ελλάδα»

Ο Ζόραν Ντράγκιτς στο BN Sports: «Ο Αταμάν ταιριάζει… γάντι στον Παναθηναϊκό - Ο Giannis ανεβάζει επίπεδο την Ελλάδα»
Ο Ζόραν Ντράγκιτς, ένας από τους στυλοβάτες της Εθνικής Σλοβενίας, ο μικρότερος αδερφός του All Star, Γκόραν, με μακρά καριέρα στην Ευρώπη και ένα βραχύ πέρασμα από το NBA, τέθηκε στην διάθεση του BN Sports για να συζητήσει τόσο για την σύγκριση με τον αδερφό του, όσο και για το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και την εικόνα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Συνέντευξη στην Ευτυχία Οικονομίδου

Ζόραν Ντράγκιτς
, πολλοί ακούγοντας το επίθετο του σκέφτονται κατευθείαν τον μεγαλύτερό του αδερφό, τον Γκόραν, όμως εκείνον δεν τον πειράζει. Είναι περήφανος για τον εαυτό του και για την πορεία που έχει διανύσει έχοντας αποδείξει τα μπασκετικά του... ταλέντα. Πως να μην είναι άλλωστε; Ένας παίκτης σαν τον «Ζόκι», άκρως ανταγωνιστικός από την φύση του, με πάθος για την «πορτοκαλί θεά» που έχει κατακτήσει πρωταθλήματα, κύπελλα αλλά και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στο πρωτάθλημα της Σλοβενίας το 2011. 

Το μεγαλύτερο επίτευγμα για τον ίδιο όμως, δεν είναι ούτε τα τρόπαια και τα βραβεία, ούτε το γεγονός ότι απέδειξε πως μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του NBA, αλλά το να φοράει τη φανέλα της χώρας του εκπροσωπόντας την. Ακόμα πιο ιδανικά μάλιστα, όταν αυτό συμβαίνει με τον αδερφό του στο πλευρό του.

1410569761000-zoran.webp

Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ βρίσκεται προ των πυλών και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδωσε την πρώτη φιλική του «μάχη» την Τετάρτη (02/08) απέναντι στην Σλοβενία του σπουδαίου, Λούκα Ντόνσιτς, πραγματοποιώντας μία άκρως πειστική εμφάνιση. Ο Ζόραν Ντράγκιτς μίλησε στο BN Sports λίγες ώρες μετά το παιχνίδι έχοντας... πατήσει πλέον Ελλάδα.

Η συζήτηση με τον άνθρωπο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Σλοβενίας από το 2011, ξεκίνησε φυσικά από το φιλικό που προηγήθηκε, όπου η Ελλάδα κέρδισε την Σλοβενία εκτός έδρας (98-91) χωρίς τον μεγάλο σταρ της ομάδας, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο 34χρονος γκαρντ/ σμολ φόργουορντ εντυπωσιάστηκε από την εμφάνιση του αρχηγού της Εθνικής, Κώστα Παπανικολάου και υπογράμμισε την αισθητή απουσία του «Greek Freak».

«Είναι τελείως διαφορετική η Ελλάδα χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι που είδαμε κι εμείς τα δικά μας λάθη. Από το δεύτερο ημίχρονο και μετά η Ελλάδα ήταν αυτή που φάνηκε περισσότερο ειδικά με τον απίστευτο Παπανικολάου που ήταν απόλυτα εύστοχος στα τρίποντα. Κατά την άποψή μου, όμως ο Γιάννης την ανεβάζει ένα επίπεδο ψηλότερα την ομάδα».


Το κεφάλαιο Λούκα Ντόνσιτς ως αρχηγός της Εθνικής Σλοβενίας

SAITAMA, JAPAN - AUGUST 03: Zoran Dragic #30 of Team Slovenia celebrates with Luka Doncic #77 during the second half of a Men's Basketball Quarterfinal game on day eleven of the Tokyo 2020 Olympic Games at Saitama Super Arena on August 03, 2021 in Saitama, Japan. (Photo by Gregory Shamus/Getty Images)

Σε αυτή την «πρόβα τζενεράλε» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Λούκα Ντόνσιτς έκανε το ντεμπούτο του ως ο αρχηγός της Εθνικής Σλοβενίας μόλις στα 24 του χρόνια και όχι άδικα, αφού ηγήθηκε της εμφάνισης της ομάδας του με triple double 21 πόντων, 10 ριμπάουντ και 14 ασίστ. Για τον Ζόραν ο Λούκα ήταν έτσι κι αλλιώς ο πρωτοστάτης της Εθνικής και μόνο «ευλογία» μπορεί να νιώθει έχοντας έναν εκ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο στην ομάδα του.

«Πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε και δουλέψαμε όλοι μαζί σαν ομάδα. Ο Βλάτκο Τσάντσαρ ήρθε πριν τέσσερεις μέρες, ο Λούκα πριν δύο και προπονηθήκαμε. Ο Ντόνσιτς είναι μέσα στους καλύτερους πέντε παίκτες στον κόσμο αυτή την στιγμή και του αξίζει να είναι ο αρχηγός της Εθνικής μας. Ήταν έτσι κι αλλιώς ο αρχηγός μας, έστω και άτυπα, οπότε δεν άλλαξε κάτι στο πως αισθανόμασταν. Είναι ένας παίκτης που βοηθάει την ομάδα να κερδίζει και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε».

Slovenia’s Luka Doncic (77) hugs Zoran Dragic (30) after both were pulled from play late in the game against Germany during the second half of play of a quarter final basketball game at the postponed 2020 Tokyo Olympics at Olympic Stadium, on Tuesday, August 3, 2021, in Tokyo, Japan. Slovenia defeated Germany’s 94-70. (Vernon Bryant/The Dallas Morning News)

Το φαινόμενο που παρατηρείται είναι πως όταν υπάρχει ένας μεγάλος σταρ στην ομάδα, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες παίζουν για εκείνον. Ψάχνουν πως θα τον τροφοδοτήσουν, ώστε αυτός να τους οδηγήσει στη νίκη. Σύμφωνα με τον «Ζόκι» δεν τίθεται τέτοιο θέμα συζήτησης, καθώς όλα είναι ζήτημα κατάλληλης χημείας. Αν υπάρχει ομαδικό πνεύμα όλοι συνεργάζονται αρμονικά. Έτσι συμβαίνει και με την παρουσία του Ντόνσιτς στην Εθνική Σλοβενίας και το ίδιο υποστηρίζει και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική Ελλάδας.

«Με τον Λούκα στην ομάδα είναι ευκολότερο να παίρνεις νίκες. Δεν θα έλεγα ότι ‘χαλάει’ το ομαδικό παιχνίδι, απλά πρέπει να τον πλαισιώνουν οι κατάλληλοι παίκτες. Τόσο ο Ντόνσιτς όσο και ο Αντετοκούνμπο παίζουν ομαδικά και τροφοδοτούν τους συμπαίκτες τους βάζοντας την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους, άρα μόνο σε καλό μπορεί να βγει το να έχεις έναν σταρ αυτού του επιπέδου στην Εθνική σου».

Οι… αγνοούμενοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου

image-359454-any1000x1000.jpg

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο έχει προκαλέσει αίσθηση περισσότερο για το γεμάτο του… απουσιολόγιο παρά για οτιδήποτε άλλο. Ο Νίκολα Γιόκιτς δεν θα βρεθεί στην διάθεση της Εθνικής Σερβίας μετά από μία πολύ απαιτητική χρονιά στο NBA. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από την άλλη, είναι αμφίβολος. Ενώ και οι ΗΠΑ έχουν συμπεριλάβει στις κλήσεις του λιγότερο γνωστά ονόματα απ’ ότι συνήθως.

«Ποτέ δε μπορείς να ξέρεις με σιγουριά τι συνέβη και γιατί κάποιος παίκτης δεν είναι σε θέση να βοηθήσει. Ο Γιόκιτς για παράδειγμα είχε μια πολύ κουραστική σεζόν που οδήγησε και στο πρωτάθλημα, οπότε είναι λογικό να χρειάζεται ξεκούραση. Ο Γιάννης από την άλλη ταλαιπωρείται με έναν τραυματισμό απ’ όσο γνωρίζω. Αυτά συμβαίνουν οπότε πορεύεσαι με την κατάσταση ως έχει και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί», σχολίασε ο Ζόραν Ντράγκιτς.

Τα φαβορί και οι εκπλήξεις

Μέσα στο κλίμα σχολιασμού του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, ο 34χρονος Σλοβένος δεν παραλείπει να δώσει τα δικά του φαβορί για το βάθρο αλλά και να ξεχωρίσει τα outsider που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

«Θέλω να ελπίζω πως η Σλοβενία θα βρεθεί στο βάθρο σε κάποια από τις τρεις θέσεις. Τώρα σαν εκπλήξεις βλέπω τόσο την Αυστραλία που έχει δυνατή ομάδα και μπορεί να ξεχωρίσει, όσο την Ιταλία και τον Καναδά. Ειδικά ο Καναδάς έχει πολύ ενδιαφέρον ρόστερ το οποίο μπορώ να πω ότι δεν το περίμενα. Πολλοί παίκτες δεν ήξερα ότι ήταν Καναδοί και τολμώ να πω ότι η 12άδα τους είναι ίσως ισχυρότερη από αυτή των ΗΠΑ. Βέβαια, ποτέ δε μπορείς να τους ξεγράψεις κι ας μην έχουν καλέσει παίκτες επιπέδου Κέβιν Ντουράντ».

Το χρυσό του EuroBasket 2017

Uc4MVBGNAkCN9dojgfpb5g.jpg

Η τελευταία και η μοναδική φορά που η Εθνική Σλοβενίας βρέθηκε στο βάθρο ενός τουρνουά ήταν στο EuroBasket του 2017 όταν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Τότε, ο… άτυχος Ζόραν που δεν είχε χάσει διοργάνωση μέχρι εκείνη την στιγμή, δεν είχε την δυνατότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα του μιας και ανάρρωνε από τραυματισμό.

«Στο EuroBasket 2017 προερχόμουν από τραυματισμό. Η ομάδα μου κατάφερε και πήρε το χρυσό την χρονιά που δεν έπαιζα εγώ. Ήμουν άτυχος που δε μπορούσα να βοηθήσω την Εθνική μας, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να συμμετείχα στο ευρωπαϊκό και να έπιανα κάποια θέση στο ρόστερ αν δε βρισκόμουν στο 100% των δυνατοτήτων μου. Σίγουρα δεν ήταν κάτι τυχερό (σ.σ. το χρυσό μετάλλιο), χρειάστηκε πολλή δουλειά και προσπάθεια για να γίνει και πιστεύω ότι μπορεί να επαναληφθεί με την ομάδα που έχουμε».

«Ο Ολυμπιακός ήταν ένα επίπεδο πάνω στην κανονική διάρκεια της EuroLeague»


Η προηγούμενη σεζόν στην EuroLeague ήταν από τις πιο συναρπαστικές έχοντας ανεβάσει εξαιρετικά ψηλά τον πήχη για την ερχόμενη χρονιά. Παρατηρείται εξάλλου μεγάλη… κινητικότητα και από τον «μαγικό» κόσμο του NBA με παίκτες από το πάνω… ράφι που ίσως επειδή δεν παίρνουν τις ευκαιρίες που επιθυμούν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, επιλέγουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στα ευρωπαϊκά… λημέρια.

Ο «Ζόκι» ξεχώρισε τις εμφανίσεις του Ολυμπιακού την χρονιά που πέρασε μιας και ήταν μία ομάδα με συνέπεια και σταθερότητα.

«Η περσινή σεζόν στην EuroLeague ήταν μία από τις καλύτερες και από τις πιο ανταγωνιστικές. Μέχρι τελευταία στιγμή σχεδόν 10 ομάδες ήταν πολύ κοντά και ‘πάλευαν’ για μία θέση στην τελική 8άδα. Ο Ολυμπιακός βέβαια ήταν σε άλλο επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το τρόπαιο, όμως, κρίνεται από ένα μονό παιχνίδι που όλα μπορούν να συμβούν. Αυτή τη φορά ίσως να κέρδισε η εμπειρία. Η Ρεάλ μπορεί να μην είχε ξεχωρίσει όσο ο Ολυμπιακός αυτή την σεζόν, όμως την κρίσιμη στιγμή πήρε τη νίκη που έπρεπε. Πάντως πιστεύω πως η χρονιά που έρχεται, με όλες τις ηχηρές μεταγραφές που έχουν συμβεί, θα είναι ακόμη πιο συναρπαστική».

Ο Παναθηναϊκός και η συνεργασία με τον Εργκίν Αταμάν

zoran-dragic-anadolu-efes.jpg

Ο Ζόραν Ντράγκιτς είχε την τύχη να αγωνιστεί την σεζόν 2017-18 υπό τις οδηγίες του δις πρωταθλητή Ευρώπης με την Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν. Από την εμπειρία του, κρίνει ως ιδανικό το ταίριασμά του με τους «πράσινους» και ανυπομονεί να δει πως ο Τούρκος προπονητής θα «δέσει» μια ομάδα που έχει επενδύσει εκατομμύρια για να φέρει παίκτες και να επιστρέψει στις δόξες του παρελθόντος. Το απαιτητικό έργο που έχει θέσει ο Παναθηναϊκός στον κόουτς Αταμάν δε θα μπορούσε να έχει βρει καταλληλότερο αποδέκτη σύμφωνα με τον Σλοβένο γκαρντ/ σμολ φόργουορντ.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που έχει ανοίξει το μπάτζετ της κι έχει φέρει πολλούς νέους παίκτες από το ‘πάνω ράφι’. Το κλειδί είναι να βρεθεί η κατάλληλη χημεία. Είχα συνεργαστεί με τον κόουτς Αταμάν, όταν αγωνιζόμουν στην Εφές, και μπορώ να πω πως ταιριάζει γάντι σε αυτό που θέλει να δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός. Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές και ξέρει να ‘διαβάζει’ το παιχνίδι».

«Θα ήθελα πολύ να παίξω στην Ελλάδα, είναι πολύ ξεχωριστή η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι»


Η αλήθεια είναι πως, ακόμη κι αν έχει γυρίσει την Ευρώπη, δεν βρέθηκε ποτέ κοντά στο να συμφωνήσει με κάποια ελληνική ομάδα. Το ελληνικό στοιχείο όμως, είναι κάτι που… κυνηγάει τον Ζόραν. Από τον Έλληνα ατζέντη, στον Έλληνα συμπαίκτη μέχρι και τον Έλληνα προπονητή της Εθνικής Γυναικών της Σλοβενίας, τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο, που ο «Ζόκι» μπορεί να μην είχε την τύχη να συναναστραφεί, όμως τον γνωρίζει και εκτιμάει την δουλειά που κάνει με την ομάδα.

«Δεν είχα βρεθεί ποτέ κοντά στο να υπογράψω με κάποια ελληνική ομάδα. Η αλήθεια είναι πως θα το ήθελα πολύ γιατί μοιραζόμαστε πολλά κοινά με την Ελλάδα. Πάνω απ’ όλα έχουμε την ίδια θρησκεία, γιατί κι εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Έχω παίξει αρκετές φορές ως αντίπαλος και με τον Ολυμπιακό και με τον Παναθηναϊκό. Αυτό που ζηλεύω είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Έλληνες φίλαθλοι. Με την καλή έννοια πάντα, φτιάχνουν ένα πολύ θερμό κλίμα και είναι εκρηκτικοί ειδικά όταν παίζουν αντίπαλοι ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, που θυμίζει τους οπαδούς της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα Με περιτριγυρίζει το ελληνικό στοιχείο είναι αλήθεια αυτό. Όταν έπαιζα στη Μάλαγα είχα την τύχη να έχω συμπαίκτη μου τον Κώστα Βασιλειάδη. Μπορεί να ήμουν μόλις 21 χρονών τότε και να μην ήξερα καλά-καλά τι έκανα όμως μπορώ να πω πως εκεί απέκτησα έναν καλό φίλο».


MALAGA, SPAIN - SEPTEMBER 22:  Kostas Vasileiadis, #7; Zoran Dragic, #22 and Vladimir Golubovic, #32 poses during the Unicaja Malaga 2014/2015 Turkish Airlines Euroleague Basketball Media Day at Martin Carpena Arena on September 22, 2014 in Malaga, Spain.  (Photo by Mariano Pozo/Euroleague Basketball via Getty Images)

 

«Με τον αδερφό μου (σ.σ. Γκόραν Ντράγκιτς) όχι μόνο μοιάζουμε, αλλά έχουμε και σχεδόν ίδιο όνομα. Μόνο το πρώτο γράμμα αλλάζει. Δε με πειράζει η σύγκριση».

ipiccy_image_5.jpg

Ο «Μπάτμαν» και ο «Ρόμπιν», όπως πολλοί αποκαλούν τα αδέρφια Ντράγκιτς έχουν αποδεχτεί πως η σύγκριση μεταξύ τους είναι αναπόφευκτη. Ο μεγαλύτερος, Γκόραν, είχε πάντα μια αξιοσέβαστη πορεία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ο Ζόραν μπορεί να βρισκόταν λίγο στην σκιά του, αλλά δεν τον ένοιαζε, δεν τον επηρέαζε, μόνο κοιτούσε πως θα εξελιχθεί ο ίδιος. Επέλεξε το δικό του μονοπάτι και απέδειξε σε όλους ότι μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στο κορυφαίο επίπεδο τόσο στην Ευρώπη όσο και στο NBA.

«Όταν ήμουν σε μικρότερη ηλικία ίσως να επηρεαζόμουν από την σύγκριση με τον αδερφό μου στο επίπεδο του να βελτιωθώ και να δουλέψω ακόμα περισσότερο για να γίνω καλύτερος. Είναι αναπόφευκτη η σύγκριση. Το ονοματεπώνυμό μας είναι σχεδόν ίδιο απλά διαφέρει απλά στο πρώτο γράμμα. Γκόραν-Ζόραν, μοιάζουμε κιόλας πολύ (γέλια). Δεν ένιωσα ποτέ μειονεκτικά γιατί έχω χαράξει την δική μου πορεία. Έχω αποδείξει ότι μπορώ να παίξω τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο NBA. Δεν υπάρχει πίεση, ο αδερφός μου κι εγώ θαυμάζουμε ο ένας τον άλλον. Δε με πειράζει για να είμαι ειλικρινής αν κάποιος ακούσει το όνομα Ντράγκιτς και σκεφτεί πρώτα τον Γκόραν και όχι εμένα. Είναι το ίδιο πράγμα».

hi-res-174b3a9547356cc6090b35279ef661ea_crop_north.jpg

Οι δυο τους έχουν υπάρξει συμπαίκτες τόσο στην Εθνική Σλοβενίας όσο και στο NBA. Στους Φοίνιξ Σανς μάλιστα, έγραψαν ιστορία μαζί με τον Μαρκίφ και τον Μάρκους Μόρρις ως τα πρώτα ζευγάρια αδερφών που παίζουν παράλληλα σε μία ομάδα την ίδια στιγμή. Ο Γκόραν και ο Ζόραν έγιναν μαζί ανταλλαγή στους Μαϊάμι Χιτ με μόνο τον 37χρονο πόιντ γκαρντ να καταφέρνει να εδραιώνεται στην ομάδα.

«Το να είμαι συμπαίκτης με τον Γκόραν, ειδικά στην Εθνική ομάδα, ήταν κάτι που ονειρευόμουν κι έγινε πραγματικότητα. Ήταν φοβερή εμπειρία. Είχαμε την χαρά να συνυπάρξουμε και στο NBA που εκεί υπάρχει πρόβλημα με το salary cap για τα συμβόλαια και με τους χρόνους συμμετοχής στα παιχνίδια. Γι’ αυτό έφυγα κι εγώ μιας και η ομάδα μου δεν είχε τα χρήματα για να με κρατήσει».


Τα αδέρφια Ντράγκιτς έχουν βρεθεί στην ίδια μεριά του παρκέ ως συμπαίκτες. Τι γίνεται όμως όταν παίζουν ως αντίπαλοι; Τα πράγματα σίγουρα δεν παίρνουν θετική τροπή, αφού και οι δύο βάζουν μπροστά τον ανταγωνιστικό τους εαυτό. Το αποτέλεσμα; Καμία αναμέτρηση με τους δύο τους σε αντίπαλα…στρατόπεδα δεν έχει καταφέρει να ολοκληρωθεί.

«Όταν ήμασταν μικροί παίζαμε ως αντίπαλοι αλλά πλέον το αποφεύγουμε. Βασικά δεν το επιτρέπουμε. Έχουμε κάνει μία συμφωνία, ένα συμβόλαιο να μην παίζουμε ποτέ ο ένας εναντίον του άλλου για να μην συμβεί κάποιος τραυματισμός. Είμαστε πάρα πολύ ανταγωνιστικοί όταν παίζουμε ο ένας εναντίον του άλλου. Στα πρώτα 2-3 καλάθια τα πράγματα είναι αστεία και χαλαρά, όμως μετά σοβαρεύουν επικίνδυνα με το παιχνίδι να γίνεται πολύ σωματικό. Δεν θα θέλατε να μας δείτε σε ένα εναντίον ενός, όμως αν στοιχηματίσουμε χρήματα μπορεί να το ξανασκεφτούμε (γέλια)».

dragics.jpg

Ο Ζόραν μετράει 19 χρόνια καριέρας γύρω από την «πορτοκαλί θεά» έχοντας αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο με πολλές δοκιμασίες και εμπόδια να βρίσκονται στον δρόμο του. Αυτά όμως τον «έπλασαν» και τον διαμόρφωσαν γι’ αυτό και δεν θα άλλαζε τίποτα στην μέχρι τώρα πορεία του. Ίσως τους τραυματισμούς του, αλλά ακόμα κι αυτοί του δίδαξαν κάτι.

«Το μόνο που ίσως να άλλαζα στην καριέρα μου ως τώρα είναι οι δύο δύσκολοι τραυματισμοί που πέρασα. Με ταλαιπώρησαν, αλλά ξέρω ότι αυτοί με έφεραν στο σημείο που έχω φτάσει σήμερα και έχουν διαμορφώσει τον παίκτη που είμαι. Χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν ο ίδιος άνθρωπος. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να καταφέρεις να επανέλθεις δύο φορές από τραυματισμούς, οπότε είμαι ευγνώμων για όσα έχω καταφέρει».

Η Παρασκευή (04/08) θα είναι αφιερωμένη στον Νίκο Γκάλη

Η ρεβάνς του πρώτου φιλικού μεταξύ Ελλάδας και Σλοβενίας θα λάβει χώρα αυτή την φορά στην Ελλάδα, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με πλήθος κόσμου που θα παραβρεθεί όχι μόνο για να στηρίξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ή να θαυμάσει τον Λούκα Ντόνσιτς αλλά κυρίως για να τιμήσει τον Νίκο Γκάλη. Η φανέλα του με το νούμερο «4» θα ανυψωθεί στον «ουρανό» του ΟΑΚΑ ως ένδειξη σεβασμού για όσα έχει προσφέρει ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας στο άθλημα.

«Είναι μια ξεχωριστή βραδιά αυτή του δεύτερου φιλικού για το μπάσκετ και χαίρομαι πολύ που θα είμαι μέρος της. Όσον αφορά το παιχνίδι θα κοιτάξουμε τα λάθη που κάναμε και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

zoran5.jpg

Μετά τα ταξίδια του Ζόραν σε ΗΠΑ, Ισπανία, Ρωσία, Τουρκία και Ιταλία, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, στην Σλοβενία όπου και αγωνίζεται για λογαριασμό της Ολίμπια Λιουμπλιάνα.  Αυτή η εξέλιξη της καριέρας του τον ικανοποιεί πλήρως μιας και αυτό που έχει σημασία για εκείνον αυτή την χρονική στιγμή είναι να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίζομαι για το πρωτάθλημα της Σλοβενίας γιατί βρίσκομαι στο σπίτι μου. Στην Ισπανία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα υπάρχουν σίγουρα δύο ομάδες που βρίσκονται στην EuroLeague, οπότε οι παίκτες μπορούν να συνδυάσουν το ότι βρίσκονται στην χώρα τους ενώ παίζουν παράλληλα για το κορυφαίο επίπεδο. Εγώ δεν το είχα αυτό και χαίρομαι που βρίσκομαι στον τόπο μου μαζί με την οικογένειά μου και είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτή την περίοδο της ζωής μου».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0