Face to Face

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο BN Sports: «Δεν υπάρχει κανένα βάρος, φέτος μας έχουν όλοι ξεγραμμένους»

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο BN Sports: «Δεν υπάρχει κανένα βάρος, φέτος μας έχουν όλοι ξεγραμμένους»

Ο Δημήτρης Αγραβάνης «ανοίχτηκε» στο BN Sports στη Media Day της Εθνικής ομάδας και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα «φαβορί και αουτσάιντερ», ξεκαθαρίζοντας πως πέρσι την Ισπανία την είχαν όλοι ξεγραμμένοι, όπως έχουν φέτος την Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα
Συνέντευξη στον Χρήστο Παπαδόπουλο

Οι ετοιμασίες της Εθνικής για το Παγκόσμιο της Ασίας γίνονται υπό «πυρετώδεις» ρυθμούς. Όλοι ανυπομονούν να δουν τη «γαλανόλευκη» ακούνε, διαβάζουν. Συζητήσεις επί συζητήσεων: «Κατεβαίνει ο τάδε, δεν κατεβαίνει ο δείνα» κ.ο.κ…

Δεν είναι τυχαία η ονομασία «επίσημη αγαπημένη»! Ο κόσμος την αγαπάει την Εθνική του μπάσκετ. Την… πονάει. Από τον πιο σχετικό έως τον πιο άσχετο, όλοι οι Έλληνες θα καθίσουν στον καναπέ τους, στο γραφείο τους, στην… παραλία και θα παρακολουθήσουν έστω μερικά λεπτά από ένα αγώνα της ομάδας του Ιτούδη. Κι ας είναι τα τελευταία λεπτά, τα «σημαντικά.

Και άμα έρθει η αποτυχία, η στεναχώρια θα ‘ναι μεγάλη, όμως ό,τι και να γίνει, το βέβαιο είναι ότι τα παιδιά που θα βρεθούν στις Φιλιππίνες θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν μέσα στο παρκέ!

Ο Δημήτρης Αγραβάνης βρίσκεται ξανά στις προεπιλογές μιας μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης και είναι φαβορί για να βρίσκεται στην τελική 12άδα που θα διαλέξει ο Δημήτρης Ιτούδης, λίγα 24ωρα πριν το ταξίδι του αντιπροσωπευτικούς μας συνόλου στην Ασία.

Ο 29χρονος φόργουορντ νιώθει πιο… άνετα με το να μη θεωρούν την ομάδα του φαβορί, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την Εθνική φέτος, όπως αποκαλύπτει στο BN Sports.

Τι κλίμα επικρατεί στην ομάδα λίγο πριν την τελική ευθεία;

5941315.jpg

«Υπάρχει ηρεμία, διάθεση να βγουν τα πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση, να ‘μαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, οπότε βλέπουμε μέρα με τη μέρα να βελτιωνόμαστε σαν ομάδα και υπάρχει μια αίσθηση ανυπομονησίας για το τουρνουά που έρχεται.»

Υπάρχει βάρος, ειδικά από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει να ανεβεί στο βάθρο Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006;

«Δεν υπάρχει κανένα βάρος, καμία πίεση. Φέτος μας έχουν ξεγραμμένους οπότε εμείς δεν έχουμε την πίεση ότι ‘πρέπει να φέρεις μετάλλιο’ και όταν στον βλέπεις τα παιχνίδια ένα ένα χωρίς άγχος και με 100% προσπάθεια έρχονται τα όμορφα πράγματα.»

«Το είδαμε και πέρσι με τους Ισπανούς που πάλι τους είχαν όλοι ξεγραμμένους, τα καταφέρανε, μακάρι να είμαστε υγιείς και να τα καταφέρουμε κι εμείς.»

Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας σε ομάδες όπως π.χ. η Ελλάδα του ‘06 ή η Ισπανία του ‘22;

NVQYM1fCFUuA0n9AvHy5Hg.jpg

«10-12 παίκτες με αυταπάρνηση που παίξανε όλοι επιθετικά, με τα σωστά και τα λάθη τους, αλλά ήταν όλοι aggressive. Αν το καταφέρουμε όλοι αυτό, τότε θα έχουμε μεγάλες ελπίδες. Πρέπει να υπάρχει συνεχώς η ίδια ένταση, η ίδια επιθετικότητα στο παρκέ, γιατί παίζουμε για τη χώρα μας. Πρέπει να ‘μαστε όλοι ο ένας για τον άλλον.»

Για το «νέο αίμα» στην Εθνική:

5939689.jpg

«Σίγουρα είναι ευχάριστο και για τα παιδιά που έρχονται, είτε για πρώτη φορά είτε για δεύτερη, δείχνουν ότι θέλουν να είναι εδώ, δίνουν το 100% στην προπόνηση κάθε μέρα, προσπαθούν να κάνουν αυτό που τους λέει ο κόουτς. Σίγουρα οι τραυματισμοί ή η μη διαθεσιμότητα κάποιων άλλων μεγάλων παικτών δίνουν την ευκαιρία σε παίκτες να διακριθούν και να βοηθήσουν την Εθνική να φτάσουν στη διάκριση.»

Για τον Ζούγρη και τη διάκρισή του στο Ευρωμπάσκετ Νέων:

«Ο Ζούγρης είναι ένα παιδί που δουλεύει πάρα πολύ, είναι hustler μέσα στο γήπεδο, θα παλέψει για κάθε κατοχή και αυτό μου αρέσει πολύ γιατί στην ηλικία του δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που το κάνουν αυτό. Είναι πολύ ευχάριστο για μας που τους έχουμε μαζί μας, που τους έχουμε μαζί μας και είναι πάντα πεινασμένοι και έτοιμοι να βοηθήσουνε.»

Για τα απαιτητικά φιλικά που έρχονται:

«Τα φιλικά είναι για να δούμε αυτά που έχουμε δουλέψει στην προπόνηση, να δούμε ποιες πεντάδες έχουν καλύτερη χημεία μεταξύ τους. Θέλουμε να κερδίσουμε στο κάθε παιχνίδι ωστόσο το παν στα φιλικά δεν είναι η νίκη αλλά να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα που θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν στο Παγκοσμιο, που εκεί μετράνε όλα.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0