Face to Face

Ο Χουάνκαρ στο BN Sports: «Και τώρα… Μαρσέιγ χωρίς άγχος»

Ο Χουάνκαρ στο BN Sports: «Και τώρα… Μαρσέιγ χωρίς άγχος»

Μετά την αναμέτρηση με την Ντνίπρο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League και το BN Sports ήρθε σε επικοινωνία με τον Χουάνκαρ

Δηλώσεις στον Δημήτρη Φεραδούρο

Ένας εκ των βασικών ποδοσφαιριστών που καθόρισε την πρόκριση του Παναθηναϊκού, είναι αδιαμφισβήτητα ο Χουάνκαρ. Ο Ισπανός αριστερός μπακ του «τριφυλλιού» ήταν καθοριστικός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στο Κόσιτσε μοιράζοντας ουσιαστικά τρεις ασίστ, με την μια εξ αυτών να θεωρείται το κερδισμένο πέναλτι που εκτέλεσε ο Ιωαννίδης και διαμόρφωσε το 3-0.

Η παρουσία του 33χρονου αμυντικού ήταν και στη ρεβάνς της Λεωφόρου σημαντική για τον Παναθηναϊκό, καθώς κέρδισε μια κόκκινη κάρτα σε ένα κομβικό χρονικό σημείο και η πρόκριση εξασφαλίστηκε. Ο Χουάνκαρ στάθηκε στο γεγονός πως οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έβαλαν μόνοι τους δύσκολα στον εαυτό τους και κατέληξε στο ότι τα παιχνίδια με την Μαρσέιγ θα είναι διαφορετικά και θα πραγματοποιηθούν… χωρίς άγχος για τους «πράσινους».

Αναλυτικά όσα είπε ο Χουάνκαρ:

Ένα σχόλιο για το παιχνίδι σήμερα;
«Σήμερα κάναμε τη ζωή μας δύσκολη μόνοι μας. Μπήκαμε χωρίς λόγο στη διαδικασία να κυνηγάμε στο σκορ, ενώ εμείς ήμασταν αυτοί που πήραμε το προβάδισμα. Το θετικό της υπόθεσης όμως είναι πως ξυπνήσαμε έγκαιρα, βάλαμε ακόμη ένα γκολ και εν τέλει καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Τι πήγε λάθος σήμερα; Χάσατε τη συγκέντρωση σας;
«Πιστεύω το βασικό ήταν πως δεν παραμείναμε ψύχραιμοι, όπως ξεκινήσαμε το παιχνίδι. Ήμασταν νευρικοί και πιεστήκαμε πολύ περισσότερο χωρίς ουσιαστικό λόγο. Όπως είπα και προηγουμένως, μόνοι μας δυσκολέψαμε τους εαυτούς μας και μπήκαμε στο δρόμο του να κυνηγάμε στο παιχνίδι».

Ποιο ήταν το σημείο κλειδί της πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό;
«Χωρίς δεύτερη σκέψη το πρώτο παιχνίδι στη Σλοβακία ήταν σχεδόν όλη η πρόκριση. Ήμασταν σοβαροί, νικήσαμε τον αντίπαλο μας εκτός έδρας και πήραμε αυτοπεποίθηση. Μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου και αυτό με έκανε χαρούμενο».

Πως ήταν η δική σου εμπειρία αυτών των παιχνιδιών;
«Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, στο παρελθόν αγωνίστηκα και με την Μπέτις σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτά τα παιχνίδια ήταν πολύ σημαντικά τόσο για το δικό μας μέλλον, όσο και για το μέλλον του συλλόγου»

Και τώρα με Μαρσέιγ… (;)
«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως θα είναι δύσκολες οι αναμετρήσεις που έρχονται μπροστά μας. Οκ, θα είναι πολύ διαφορετικά παιχνίδια. Από την μια κρατάμε στα χέρια μας μια θέση στους ομίλους του Europa League, αλλά και στο Champions League θέλουμε να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε. Είναι σημαντικό γιατί πλέον είμαστε λίγο πιο… ήρεμοι και θα μπορέσουμε να παίξουμε με την Μαρσέιγ χωρίς άγχος».

www.bnsports.gr

Δημήτρης Φεραδούρος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0