Face to Face

Ο Γιώργος Παπαγιάννης στο BN Sports: «Υπάρχει δίψα και είναι πολύ μεγάλη, η Εθνική ενώνει όλη την Ελλάδα»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης στο BN Sports: «Υπάρχει δίψα και είναι πολύ μεγάλη, η Εθνική ενώνει όλη την Ελλάδα»

Το BN Sports βρέθηκε στη Media Day της Εθνικής ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 συνομίλησε με τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε στην «ενότητα» της εθνικής, στο… νέο αίμα και φυσικά στο απίστευτο κατόρθωμα της Εθνικής πόλο ανδρών, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο είναι κάτι πολύ «μεγαλύτερο» από ένα ασημένιο μετάλλιο!

Συνέντευξη στον Χρήστο Παπαδόπουλο

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την εθνική ομάδα! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ξεκινήσει τις προπονήσεις και άπαντες είναι πανέτοιμοι για το ταξίδι στα παρκέ της Ασίας, το οποίο ξεκινάει στις 25 Αυγούστου και (ελπίζουμε) να τελειώσει για τη «γαλανόλευκη» στις 10 Σεπτεμβρίου, μαζί με το μετάλλιο.

5939680.jpg

Το επίτευγμα της Εθνικής πόλο ανδρών είναι ακόμη «νωπό» στις μνήμες μας, καθώς τα παλικάρια του Θοδωρή Βλάχου έκαναν περήφανη μια ολόκληρη χώρα, όχι μόνο λόγω του μεταλλίου που… έφεραν πίσω στην πατρίδα, αλλά για το ήθος τους και τη γενικότερη στάση τους, εντός κι εκτός νερού! Ο σέντερ της Φενέρμπαχτσε σχολίασε την επιτυχία του τμήματος, λέγοντας:

«Η εθνική πόλο όχι μόνο φέτος, πέρσι και γενικώς, αντιπροσωπεύει όχι μόνο τον αθλητισμό που έχουμε στην Ελλάδα, αλλά και τον πολιτισμό. Τεράστιος σεβασμός σε όλους που ήταν σε αυτήν την προσπάθεια, είναι κρίμα για το σύνολο αυτό που δεν έφτασε στο χρυσό, αλλά ο τρόπος που ενώνεται μια ομάδα και ενώνει όλη τη χώρα είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο.»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι βέβαιο ότι θα βρίσκεται στις τελικές κλήσεις του κόουτς Ιτούδη και αναμένεται να αποτελέσει τη βασική επιλογή στη θέση «5». Ο… δεινόσαυρος της Φενέρ είναι πανέτοιμος για τα «δυνατά» φιλικά προετοιμασίας με Σλοβενία, Σερβία και Ιταλία και δηλώνει στο BN Sports τον ενθουσιασμό του για την ανταπόκριση του κόσμου:

«Σίγουρα θα δοκιμάσουμε αρκετά πράγματα για να υπάρχει ένα σωστό feedback πριν πάμε στις Φιλιππίνες. Εμείς από θέμα ενέργειας θα είμαστε σαν να παίζουμε σε κανονικό επίσημο ματς, γιατί αλλιώς δε θα μπορούμε να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα. Έχει διαφορά, όσο παραπάνω κόσμο έχεις το κάνει και πιο διασκεδαστικό όσον αφορά στο κοινό, αλλά και για τον παίκτη το κάνει πιο ‘επίσημο’ και είναι πολύ σημαντικό.»

Η Εθνική αγνοεί το βάθρο σε Παγκόσμιο Κύπελλο από το 2006 και αυτό προσθέτει ένα έξτρα… βάρος στους παίκτες. «Σίγουρα υπάρχει το σχετικό βάρος πίσω από όλο αυτό» δηλώνει ο Παπαγιάννης.

Hellas-Mundobasket-2006.jpg

«Η εθνική ομάδα ενώνει όλη την Ελλάδα»

«Η δίψα υπάρχει και είναι πολύ μεγάλη, δυστυχώς έχουμε φτάσει πολύ κοντά και εκτός απ’ το Παγκόσμιο, έχουμε φτάσει πολύ κοντά στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου. Η εθνική ομάδα ενώνει όλη την Ελλάδα, που είναι πάρα πολύ σημαντικό ανεξάρτητα σε ποια ομάδα παίζεις, οπότε όλη η χώρα μαζί… διψάει για μια διάκριση.» είπε ο υψηλόσωμος σέντερ για το «όνειρο» της διάκρισης σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο!

Εκτός από το πόλο, με υπερηφάνεια μας «γέμισε» προσφάτως η Εθνική Νέων στο Ηράκλειο, με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο EuroBasket U20. Οι Ζούγρης και Μαντζούκας μπορεί να είναι δυο εκ των τεσσάρων παικτών που «κόπηκαν» από τον Δημήτρη Ιτούδη, όμως σύμφωνα με τον Παπαγιάννη έχουν δίψα, πάθος και τεράστια θέληση!

«Έχω ζήσει το χρυσό μετάλλιο με την εθνική τότε στο Βόλο, η συμπεριφορά του κόσμου… αν δε το ζήσεις δε μπορείς να το καταλάβεις! Είναι κάτι τελείως ιδιαίτερο και στο τέλος της ημέρας είναι η χώρα σου, η σημαία σου, ανεβαίνεις στο καλύτερο βάθρο. Είναι η ύψιστη τιμή!»

mpasket-ethniki-efibon.jpg.webp

«Έχω εμπειρίες γιατί σχεδόν με όλους τους μικρότερους έχω παίξει στις μικρές εθνικές ομάδες, σε πιο νεαρές ηλικίες. Υπάρχει δίψα, υπάρχει πάθος, υπάρχει τεράστια θέληση από όλα τα μέλη που είναι εδώ και αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι.»

εθνική_εφήβων_1.jpg

Για τη… συνταγή της επιτυχίας: «Πιστεύω όλες οι προσωπικότητες που είναι εδώ πέρα είναι πολύ θετικοί και πάρα πολύ χαρούμενοι που βρίσκονται εδώ πέρα, αλλά είναι κι ο καθένας ξεχωριστά που καταλαβαίνει το στόχο της ομάδας.»

BASKET LEAGUE 2020-2021 / ЁϠ- Eʠ(֙ԏÑVɁ: ȁ́ӇӠć̏ЏՋϓ / EUROKINISSI)

Όσο για τον ποιο συμπαίκτη του θα έπαιρνε μαζί του στον… πόλεμο, ο Παπαγιάννης απάντησε: «Τον Ντίνο (Μήτογλου)», ενώ όσον αφορά στο φιλικό με τη Σλοβενία που θα τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης, δεν έκρυψε ότι είναι τιμή του που θα συμμετέχει: «Δεν έχω ακούσει ιστορίες, αλλά έχω παρακολουθήσει μέσα από άρθρα, από ντοκιμαντέρ κ.λπ. και ανεξάρτητα απ’ το αν έχω ακούσει ιστορίες ή όχι, είναι μεγάλη τιμή για εμένα να βρίσκομαι στο φιλικό.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0