Face to Face

Ο Ολεκσάντρ Πιχαλιόνοκ στο BN Sports: «Μελετήσαμε τον Παναθηναϊκό, ο πόλεμος σε επηρεάζει ως άνθρωπο» (video)

Ο Ολεκσάντρ Πιχαλιόνοκ στο BN Sports: «Μελετήσαμε τον Παναθηναϊκό, ο πόλεμος σε επηρεάζει ως άνθρωπο» (video)

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τις αναμετρήσεις του απέναντι στην Ντνίπρο και ένα από τα μεγαλύτερα «αστέρια» των Ουκρανών, ο Ολεκσάντρ Πιχαλιόνοκ, μιλάει στο BN Sports για την ομάδα του, το «τριφύλλι», αλλά και την εμπόλεμη κατάσταση που βίωσε στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Χρήστο Σκούρα

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Champions League πλησιάζει, αφού αντιμετωπίζει την Τρίτη (25/07, 21:00) την Ντνίπρο. Οι Ουκρανοί προέρχονται από μία εξαιρετική σεζόν και είναι αισιόδοξοι για την πρόκριση, ευελπιστώντας σε μία καλή εμφάνιση.

Ο Ολεκσάντρ Πιχαλιόνοκ είναι ένας από τους παίκτες όπου το «τριφύλλι» πρέπει να… προσέχει και εκείνος μιλάει στο BN Sports για τα μεγάλα αυτά ματς που έπονται. Από την περσινή πορεία της ομάδας του και την… μελέτη που έχουν κάνει στον τρόπο που αγωνίζονται οι «πράσινοι», έως την επιρροή που έχει στους ποδοσφαιριστές ο πόλεμος.

Παρότι η Σαχτάρ Ντόνετσκ ήταν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, η Ντνίπρο τον «κυνήγησε» μέχρι τέλους. Δεν τα κατάφερε και «λύγισε», ωστόσο ο Άρτεμ Ντόβμπικ με 24 γκολ και ο Ολεκσάντρ Πιχαλιόνοκ με έξι γκολ και 10 ασίστ ξεχώρισαν.

«Νομίζω ότι η περσινή σεζόν ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Πιστεύω πως κανένας δεν περίμενε να τα πάμε τόσο καλά και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Στο τέλος τερματίσαμε 2οι, αλλά δείξαμε τις δυνατότητες μας και την ποιότητα μας και ελπίζουμε να το κάνουμε και τη νέα σεζόν στην Ευρώπη».


Εξαιτίας του πολέμου, οι ουκρανικοί σύλλογοι έχουν αναγκαστεί να μετακομίσουν από την χώρα τους, όπως έκαναν και πολλοί κάτοικοι. Τα όσα έχουν συμβεί εκεί, σε συνδυασμό με το ότι δεν αγωνίζονται στη φυσική τους έδρα, είναι γεγονότα που επηρεάζουν τους ποδοσφαιριστές και ως αθλητές, αλλά κυρίως ως ανθρώπους…

«Ο πόλεμος επηρεάζει ολόκληρη τη ζωή σου, αλλά και εσένα ως άνθρωπο. Οι στρατιώτες μας και αθώοι πολίτες πεθαίνουν καθημερινά και η κατάσταση στη χώρα μας είναι πολύ δύσκολη.

Ελπίζουμε ο πόλεμος να τελειώσει σύντομα και να αναδειχθούμε νικητές. Φυσικά, θα νιώθαμε καλύτερα αν παίζαμε στη φυσική μας έδρα, όμως θεωρώ ότι και στη Σλοβακία η ατμόσφαιρα θα είναι εξαιρετική».

Η κληρωτίδα έφερε τον Παναθηναϊκό στο δρόμο της Ντνίπρο, ωστόσο ο προπονητής της, Ολεξάντερ Κούτσερ, έχει προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του για αυτές τις απαιτητικές αναμετρήσεις.

«Αντιδράσαμε ψύχραιμα (όταν είδαμε την κλήρωση). Ο Παναθηναϊκός είναι μία καλή ομάδα. Αυτές τις μέρες τον μελετήσαμε λεπτομερώς, το πώς αγωνίζονται και στην επίθεση αλλά και στην άμυνα. Οπότε είμαι βέβαιος ότι θα είναι ωραία παιχνίδια».

dnipro.jpg

Τα δύο αυτά ματς είναι λογικό να κριθούν στις λεπτομέρειες και ο Ολεκσάντρ Πιχαλιόνοκ θεωρεί πως έχει απλά να κάνει με το ποιος θα παραταχθεί καλύτερα στην άμυνα αλλά και στην επίθεση.

«Θα ακουστεί κλισέ, όμως το κύριο πράγμα είναι να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν και να σκοράρουμε όσα περισσότερα γκολ μπορούμε. Παράλληλα, πρέπει να φροντίσουμε να μην δεχθούμε εμείς γκολ».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0