Face to Face

Ο ιδιοκτήτης του προπονητικού κέντρου που βρίσκεται ο Ολυμπιακός στο BN Sports: «Το επίπεδο των Πειραιωτών είναι πολύ υψηλό»

Ο ιδιοκτήτης του προπονητικού κέντρου που βρίσκεται ο Ολυμπιακός στο BN Sports: «Το επίπεδο των Πειραιωτών είναι πολύ υψηλό»
Ο Ολυμπιακός της νέας περιόδου «χτίζεται» σε ένα πανέμορφο προπονητικό κέντρο στο Μιλς της Αυστρίας και ο ιδιοκτήτης αυτού, Μίκαελ Στράιτερ δήλωσε κατενθουσιασμένος στο BN Sports για τη... φιλοξενία των «ερυθρολεύκων» στις εγκαταστάσεις του.
Αποστολή στην Αυστρία, Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Δώδεκα χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας (Ίνσμπουργκ) του μαγευτικού Τιρόλο, βρίσκεται το κέντρο προετοιμασίας του Ολυμπιακού του Μαρτίνεθ.

Στο Μιλς της Αυστρίας, οι Πειραιώτες βάζουν τις βάσεις τους για την... αντεπίθεση και προσπαθούν να αφομιώσουν το παιχνίδι του νέου τους Ισπανού τεχνικού. Σε ένα πανέμορφο χώρο «στρώνεται» ο Ολυμπιακός της περιόδου 2023-24 και υπεύθυνος για αυτόν, είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου.

Ο Μίκαελ Στραίτερ που έχει δημιουγήσει τον ποδοσφαιρικό αυτό «παράδεισο» και έφτασε κατά την αθλητική του καριέρα να φορέσει μέχρι και τη φανέλα της Αούστρια Βιέννης, τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει την ενασχόλησή του με την προπονητική στις υψηλές κατηγορίες για να ασχοληθεί με το προπονητικό του κένντρο. Και εκ του αποτελέσματος έπραξε ορθά.

Το BN Sports λοιπόν μέσω του απεσταλμένου του στην Αυστρία μαζί με τον Ολυμπιακό, Δημήτρη Σπηλιόπουλου, μίλησε με τον κάτοχο του δπλώματος προπονητικής UEFA Pro, για τους Πειραιώτες και τα συναισθήματά του που οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του.


Ποιά είναι η άποψή σας για τη συνεργασία σας με τον Ολυμπιακό;

«Πρώτα απ' όλα είμαστε πραγματικά περήφανοι. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα, πολύ γνωστή σε όλη την Ευρώπη, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι εδώ».

Αυτή είναι η πρώτη φορά του Ολυμπιακού σε αυτό το αθλητικό κέντρο. Θέλετε να συνεχιστεί η συνεργασία αυτή;
 
«Φυσικά και ενδιαφερόμαστε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και ελπίζουμε να έρθει ξανά ο Ολυμπιακός».
 
Πως νιώθετε που έχετε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός στις εγκαταστάσεις σας;
 
«Είμαστε πολύ περήφανοι που είχαμε εδώ τα τελευταία χρόνια ομάδες όπως η Εθνική Δανίας και η Φιορεντίνα και τώρα έχουμε την πιο δημοφιλή ομάδα στην Ελλάδα στις εγκαταστάσεις μας και αυτό μας δίνει χαρά και ελπίζουμε να έχουμε ξανά τον Ολυμπιακό εδώ».

Έχετε μία από τις κορυφαίες εγκαταστάσεις στην Αυστρία. Πως το καταφέρνετε αυτό;

«Με πολύ πάθος. Το κάνουμε με την καρδιά μας και δείχνοντας μεγάλη αφόσιωση σε αυτό. Δεν έχουμε μεγάλο μπάτζετ ή πολλά χρήματα για να διαθέτουμε στα γήπεδα, οπότε πρέπει να τα έχουμε όλα σε καλή κατάσταση».

Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από την ποδοσφαιρική σας πορεία; Ήσασταν ποτέ κοντά στο να κλείσετε σε ελληνική ομάδα;

«Το χαϊλαϊτ της καριέρας μου ήταν το Παγκόσμιο στην Ιταλία το 1990, ο ημιτελικός του Κυπέλλου UEFA με την FC Tirol το 1986 και αρκετά διεθνή ματς. Θυμάμαι ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Νικήσαμε στο ένα ματς 2-0 εκτός έδρας και στο άλλο 2-0. Όμως δεν βρέθηκα ποτέ κοντά στο να κλείσω σε ελληνική ομάδα. Θέλω να ευχηθώ στον Ολυμπιακό τα καλύτερα για τη σεζόν που μπαίνει και ελπίζουμε να τον δούμε ξανά εδώ το επόμενο καλοκαίρι».

www.bnsports.gr  
 
 
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0