Face to Face

Ο Στέφαν Κίσλινγκ στο BN Sports για τον Τιν Γεντβάι: «Παίκτης 100% αφοσιωμένος στην ομάδα και τις νίκες!» (video)

Ο Στέφαν Κίσλινγκ στο BN Sports για τον Τιν Γεντβάι: «Παίκτης 100% αφοσιωμένος στην ομάδα και τις νίκες!» (video)
Ο θρύλος της Μπάγερ Λεβερκούζεν, άλλοτε συμπαίκτης του Τιν Γεντβάι και νυν συντονιστής της πρώτης ομάδας των «ασπιρίνων», Στέφαν Κίσλινγκ, αναλύει στο BN Sports το προφίλ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Παναθηναϊκού.
Σχετικά Άρθρα
Συνέντευξη στους Φάνη Τσοκανά και Δημήτρη Φεραδούρο

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε πως ο «ηγέτης» που έψαχνε για το κέντρο της άμυνάς του, είναι ο Τιν Γεντβάι. Από το πρωί του Σαββάτου (15/07), ο 27χρονος Κροάτης αποτελεί και επίσημα μέλος του συνόλου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ως δανεικός από τη Λοκομοτίβ Μόσχας, με το βιογραφικό του να γεμίζει με αισιοδοξία τον κόσμο του «τριφυλλιού».

Διεθνής με την Εθνική Κροατίας 26 φορές, μεταγραφές που κόστισαν συνολικά 17 εκατ. ευρώ και παραστάσεις από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως η Serie A και η Bundesliga.

Στα γήπεδα της Γερμανίας, μάλιστα, είχε την τύχη να αγωνιστεί πλάι σε έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο Στέφαν Κίσλινγκ, «θρύλος» του συλλόγου, τέταρτος σε συμμετοχές με τη φανέλα της (444 ματς) και νυν συντονιστής της πρώτης ομάδας, γνώρισε τον 20χρονο Τιν Γεντβάι ως συμπαίκτη και τον αποχωρίστηκε το 2021, έχοντας πλήρη εικόνα της πορείας του.

Μιλώντας στο BN Sports, σκιαγραφεί το αγωνιστικό προφίλ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Παναθηναϊκού, όσο και τις πτυχές του χαρακτήρα του εντός αποδυτηρίων, όντας αισιόδοξος πως η καριέρα του μπορεί να αναγεννηθεί, μέσω Ελλάδας.

«Ο Τιν είναι ποδοσφαιριστής απόλυτα αφοσιωμένος στο πλάνο του προπονητή και της ομάδας. Θα δώσει τα πάντα για τη νίκη κι αν σε κάποιες στιγμές, μοιάζει σαν να μην έχει κίνητρο, γνωρίζεις πως μπορείς να βασίζεσαι πάνω του. Όταν χρειάζεται πραγματικά, θα είναι εκεί» ανέφερε ως ένα γενικότερο σχόλιο ο Στέφαν Κίσλινγκ.

Ως προς τον χαρακτήρα του, τόνισε: «Είχαμε διαφορά ηλικίας, αλλά περάσαμε πολλές όμορφες στιγμές παρέα. Ήξερε πως να σε κάνει να γελάσεις, είχε χιούμορ και γενικότερα, πρόκειται για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα. Ήταν χαρά μου που υπήρξαμε συμπαίκτες».

κισλινγκ.png

Πράγματι, ο 20χρονος -τότε- Τιν Γεντβάι πρωτογνώρισε τον 31χρονο -τότε- Στέφαν Κίσλινγκ, περίπου τρία χρόνια πριν αυτός αποσυρθεί (2018).

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έδωσε 7 εκατ. ευρώ στη Ρόμα τον Ιανουάριο του 2015 για να τον κάνει δικό της και αυτός παρέμεινε στον σύλλογο για έξι χρόνια, με ένα μικρό «διάλειμμα», λόγω δανεισμού στην Άουγκσμπουργκ (2019/20).

Παρότι κατέγραψε 109 συμμετοχές με τις «ασπιρίνες», περισσότερες απ' ό,τι σε οποιονδήποτε άλλον σύλλογο στην έως τώρα καριέρα του, οι προσδοκίες ήταν τόσο υψηλές όταν αποκτήθηκε, που κάνουν την πορεία του στην Μπάγερ Λεβερκούζεν να μην μοιάζει τόσο επιτυχημένη.



«Θεωρώ πως ξεκίνησε καλά μαζί μας. Μερικές φορές, όμως, δεν είναι αρκετό. Χρειάζεσαι τύχη και άλλους παράγοντες για να πετύχεις.


Πρέπει να σε εμπιστεύεται ο προπονητής, αλλά και εσύ αυτόν. Η ομάδα να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Είναι συνδυασμός πραγμάτων.

Αν ήταν λίγο πιο τυχερός ως προς αυτές τις συνθήκες, πιστεύω πως θα πετύχαινε περισσότερα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν» ανέφερε ο νυν συντονιστής του συλλόγου, για να κλείσει ως εξής.

«Ελπίζω στον Παναθηναϊκό να βρει πιο ευνοϊκές συνθήκες και ανθρώπους που θα τον πιστέψουν και θα τον στηρίξουν.

Σε αυτήν την περίπτωση, είμαι σίγουρος πως θα δώσει ό,τι έχει και ο σύλλογος θα απολαύσει την καλύτερή του εκδοχή».


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0